Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

o idee cam nebuna

ddd3d

Postări Recomandate

Salutare!!De cateva zile ma tot framanta o idee am vazut intr-un magazin o baterie cv de genu ...Pot sa o incarc folosind un dinam? daca da imi trebuie releu?Daca chestia de mai sus functioneaza imi pot reincarca telefonul P.S. app ce voltaj trebuie sa aiba bateria pt a putea incarca telefonul?MULȚUMESC!!!! :nebunrau:

post-57601-1398295460_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ddd3d

2

• MifTy

1

• verde

1

• LARY

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

Salutare!!De cateva zile ma tot framanta o idee am vazut intr-un magazin o baterie cv de genu ...Pot sa o incarc folosind un dinam? daca da imi trebuie releu?Daca chestia de mai sus functioneaza imi pot reincarca telefonul P.S. app ce voltaj trebuie sa aiba bateria pt a putea incarca telefonul?MULȚUMESC!!!! :nebunrau:

1. da, poți s-o încarci cu un dinam, dar nu direct. dar cu un alternator poți s-o încarci direct. bine, mai trebuie și altele, dar se poate. :D2. depinde, o să ai nevoie oricum de ceva gen releu de încărcare, ”să nu dea pe-afară” de atâta încărcat... :D3. normal :))) există mii de modele de încărcătoare de telefon de la bricheta mașinii!!! (dacă n-ai văzut deja, aia e o baterie tipică auto!) :)))4. teoretic, o tensiune măcar egală cu a bateriei telefonului... practic, ceva mai mare, ca să poți regla cum trebuie curentul și tensiunea de încărcare. altfel plângi după baterie, și cu puțin ”noroc” și după telefon! :D5. și dacă te întrebi cum de există și alimentatoare auto pentru laptopuri care au nevoie de tensiuni de alimentare mai mari decât cei 12-14 volți tipici pentru o mașină, răspunsul e simplu: majoritatea alimentatoarelor în comutație se pot alimenta de la o plajă destul de largă de tensiuni. secretul e să nu îl alimentezi de la o sursă cu putere mai mică decât cea necesară pentru consumator PLUS consumul sursei...
Link spre comentariu

Acea baterie se incarca la o tensiune de 14,4 volti si un curent de 01-03 C, in cazul de fata 700mah-2100mah.Crezi ca un dinam de calitate poate sa scoata tensiunea si curentul necesar pentru o asemenea aplicatie? :speriat Vei munci degeaba sa faci elici, butuci, reductoare, piloni si vei optine 1w-2w, sufi pentru a putea aprinde ceva leduri cand bate vantul.Incearca cu un mic panou solar si vei avea mai mult succes :101

Link spre comentariu

Nu sunt expert. Dar m-am documentat eu pentru dinam. Eu aveam o idee mai mareata si mai nebuna,in domeniul auto. Dinamul genereaza foarte putin,si degeaba ii maresti viteza de rulare,capacitatea lui ramane aceasi.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mai da' ce documentati "e" unii!Dinamul a fost generatorul de baza pe auto pana s-au putut fabrica ieftin diode care sa satisfaca necesitatile automobilului."Defectele" dinamului, fata de alternatoarele generalizate de vreo 30 de ani pe auto:1 Dimensiune si greutate tripla fata de alternator, pentru aceeasi putere2 Constructie complexa si necesitate de mentenanta (inlocuit carbunii)3 Unitate de reglare complexa (conjunctor si reglaj de curent, in plus fata de regulatorul de tensiune)In rest, dinamul are cateva caracteristici "interesante": genereaza tensiune "continua" (mai corect ar fi "unipolar pulsatorie") si are o caracteristica "dura", adica tensiunea la borne nu creste de 10 ori in gol si nu scade spre jumatate peste curentul nominal...Spor la "documentat"...

Link spre comentariu

Este un acumulator chinezesc cu plumb si gel de 12V si 7Ah. Se poate incarca in multe feluri, cel mai ieftin dintr-un redresor legat la reteaua altuia (job, etc.). La telefon poate tine si doua luni. Am un mic cimitir de asemenea acumulatori (Yuasa, tot chinezesti) care, in UPS-uri, au murit dupa 4-5 ani fara sa lucreze, nu prea au fost intreruperi de retea.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări