Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistenta necunoscuta

cristianvalentin

Postări Recomandate

Salutare stimati colegi de forum..Am si eu nevoie de cateva pareri despre un rezistor marcat 0.47 Ω K .Am incercat sa o masor ,am incercat pe toata scala multimetrului de la ohmi la Kohmi, dar fara rezultat ...Rezistenta este scoasa dintr-un amplificator Fisher 180 ....Va multumesc :101

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristianvalentin

6

• zal

5

• validae

2

• remus68

2

Top autori în acest subiect

Poti face fotografii de foarte aproape punand in fata obiectivului camerei foto o lentila convergenta.Cu cat distanta focala e mai mica, cu atat mai aproape vei putea face poza (macrofotografie)

Link spre comentariu

Cum se poate verifica daca un tranzistor este ars?am reusit sa gasesc cei 4 rezistori , dar mesterul de la atelier mi-a zis ca daca acei rezistori sunt arsi cu siguranta si finalii si alte componente sunt afectate..

Link spre comentariu

Tranzistorii bipolari simplu cu multimetrul pe scala de diode intre B-E si B-C trebuie sa ai rezistenta jonctiunii intr-un sens iar in altul nimic,iar E-C nu trebuie sa indice nimic(daca sunt simpli fara dioda sau rezistenta incorporata).In general cei arsi su rezistenta mica C-E.

Link spre comentariu

Incearca sa cauti si singur pe Google de ex. ,,echivalent 2SC1030" sau ,,2SC1030 pdf" asta poti face.

Experienta se castiga cautand, documentandu-te, noi te putem ghida, dar mai butoneaza si tu pe net.

2SC1030 SI-NPN 150V 6A 50W www.bobtech.ro › tutoriale › Componente Electronice

Link spre comentariu

Nu înţeleg ce au toţi începătorii, că nu vor să dea toate detaliile de la început.

cristianvalentin, ampliful ăsta secret are trz finali complementari, sau toţi sînt 2SC1030?

În funcţie de răspuns va veni şi recomandarea cu trz posibili înlocuitori.

Link spre comentariu

Amplificatorul este un Radio Fisher 180...finalii sunt 4 la numar , doi sunt 2sc1030 si doi care au fost inlocuiti cu SDT9208 ....2SC sunt buni ,insa cei doi SDT sunt arsi si doresc sa ii inlocuiesc

Link spre comentariu

Da, la limită se poate pune şi acesta. Întrebarea e, dacă mai găseşte 2N3055 de pe vremuri. Astea de acum sînt pocnitori.Japonezul a pus aşa, la Uce 80V, ca să reziste la încingere, ei avînd Pd mică. Evident că unii cu Pd mult mai mare, ar merge reci.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări