dumi_bv Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Buna seara, am si eu nevoie de schema regulatorului de turatie motor, a acestui aspirator. Am 2 rezistente carbonizate(R9, R8). Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Nu stiu cum putem gasi schema unui aspirator, doar daca cineva care are acelasi aspirator va avea bunavointa sa te ajute. Pana atunci, ia o rezistenta carbonizata, curata usor stratul afumat pana dai de stratul rezistiv. Masoara fata de fiecare din terminale o portiune nearsa, de obicei pelicula rezistiva se intrerupe pe o anumita zona nu complet. Luand ca si comparatie valoarea portiunii sanatoase din rezistenta poti calcula estimativ valoarea totala. De exemplu, am o rezistenta afumata pe care nu vad nimic. O razuiesc de vopseaua arsa si cu ohmmetrul masor de la un capat pana aproape de mijlocul rezistentei(unde se ard de obicei) o valoare de aprox. 5kohmi.Deduc ca toata rezistenta avea aproximativ 10 Kohmi. Daca nu esti sigur pui o valoare imediat superioara. Intotdeauna scapa o mica portiune nearsa, sau in cazul celor bobinate cateva spire intregi ce pot fi masurate. Bafta! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Uite o schema de variator pentru aspirator. Nu stiu de la ce tip de aspirator dar e copiata dupa un produs comercial, deci verificat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum