Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrerupatoare cu LED, spot LED...

Vizitator smiley82

Postări Recomandate

Vizitator smiley82

Salutare! Am intampinat si eu o mica problema si ma gandeam ca mi ar prinde bine niste pareri/solutii.E simplu: am un circuit cu niste spoturi LED de 3W care sunt actionate de un intrerupator. Datorita LED ului de pe intrerupator, cand acestea sunt oprite, primesc un curent fals care le da spoturilor un fel de impulsuri. Cu alte cuvinte circuitul spoturilor se inchide prin led ul intrerupatorului si le face sa sclipeasca la un anumit interval de timp. Intrebarea e cum as putea sa scap de aceasta problema fara sa renunt la ledul intrerupatorului si fara sa am posibilitatea de a mai trage un fir de nul in doza intrerupatorului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

1

Top autori în acest subiect

Puteti pune inca un circuit cu beculet cu neon, identic ca cel din intrerupator, in paralel pe spotul cu leduri sau puteti pune o rezistenta de 100 kiloohm tot in paralel pe spoturi. Asa, beculetul cu neon sau rezistenta, "descarca" tensiunea care ar incarca condensatorii din spotul cu leduri si care ii face sa "clipeasca". Aceeasi solutie si pentru becurile economice daca au aceeasi problema.Se gasesc in comert asemenea indicatoare de panou care contin acel beculet cu neon. Cautati la google imagini dupa "indicator de tensiune cu neon" si dupa primele poze cu "incercatoare de tensiune" sunt si poze cu acestea in carcase de diferite culori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări