Vizitator Postat Iunie 23, 2006 Partajează Postat Iunie 23, 2006 nam avut net pan acuavei cumva vreo schema clara. ledul are anodul comun adik cu 3 craci. scheme Link spre comentariu
unGuru Postat Iunie 23, 2006 Partajează Postat Iunie 23, 2006 Ai un exemplu in link-ul asta. Rezistentele alea din colector le inseriezi cu cei doi craci separati ai LED-urilor, iar cracul comun (anod) il legi la plus. Link spre comentariu
niq_ro Postat Iunie 23, 2006 Partajează Postat Iunie 23, 2006 ia vezi te ajuta http://www.niqro.as.ro/4017.htm ? Link spre comentariu
unGuru Postat Iunie 23, 2006 Partajează Postat Iunie 23, 2006 Pentru ce vrea el, astabilul cu 2 tranzistori e cel mai simplu si mai indicat.. e chiar "didactic", pentru cultura lui generala. Un alt exemplu aici. Asta e chiar ce-i trebuie! Trebuie doar sa inverseze (ca pozitie) LED-urile cu rezistentele din colector! Si inca un exemplu aici. Cred ca am acoperit complet tipurile constructive de astabile! Link spre comentariu
niq_ro Postat Iunie 23, 2006 Partajează Postat Iunie 23, 2006 corect, am avut impresia ca e cu 3 culori distincte....adica 3+1 pini :prayer: Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2006 Partajează Postat Iunie 23, 2006 Multumiri parintiolr fratilor surorilor cainelui pisicii papagalului )))pan la urma am gasit prin vechiturile mele un astfel de montaj cu 2 leduri pt auto, lammodif si am pus acet led.incaodata multumiri tuturor pt ajutorul acordat Link spre comentariu
jonutzu Postat August 4, 2009 Partajează Postat August 4, 2009 Vedeti ca are la mivarom leduir bicolore si multicolore(banuiesc ,,ca RBG) cu doar 2 pini(anod,catot) ...eu m cumparat..sunt foarte super;). Link spre comentariu
SunShine Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Pentru ce vrea el, astabilul cu 2 tranzistori e cel mai simplu si mai indicat.. e chiar "didactic", pentru cultura lui generala.Un alt exemplu aici. Asta e chiar ce-i trebuie! Trebuie doar sa inverseze (ca pozitie) LED-urile cu rezistentele din colector!Si inca un exemplu aici. Cred ca am acoperit complet tipurile constructive de astabile! Am sa pun si eu schema din primul exemplu in practica si va spun ce iese. Link spre comentariu
SunShine Postat August 5, 2009 Partajează Postat August 5, 2009 Deci am realizat circuitul cu un traf de 9V, 05A cu punte. Am sa pun poze cu el in curand Link spre comentariu
SunShine Postat August 7, 2009 Partajează Postat August 7, 2009 Modificarile aduse de mine la respectivul circuit:Am pus traf de 9V, 05A cu punte, imediat dupa ea un condensator de 470u/16V.Am folosit LED-uri de 5mm.Am folosit BC 546 ci nu BC 547, dar nu cred ca are importanta dupa datasheet.Problema este ca nu se aprind led-urile. Am tensiune in led-uri de aproximativ 13-14V. Ce se intampla? Sa schimb rezistentele 470R cu 800-900R? Apropo, am vazut in datashee-tul BC-urilor ca suporta maxim 150 mA. Eu am 0.5A la traf. Care credeti ca ar putea fi problema/problemele? Link spre comentariu
Dr.L Postat August 7, 2009 Partajează Postat August 7, 2009 incearca sa inversezi ledurile(probabil le-ai pus pe dos de ai atat atensiune pe ele)n-ai probleme cu curentul,prin bcuri trece doiar curentul ledurilor,de pana-n 20mA pe led Link spre comentariu
SunShine Postat August 7, 2009 Partajează Postat August 7, 2009 Modificarile mele: - Am pus BC 546 in loc de BC 547. - Am pus Leduri de 5 mm (rosu si alb) - Am folosit transformator de 9.5V cu punte si condesator de 470 uF/16V - Am schimbat rezistentele, de la 470R la 1K. Aviz celor care vor sa realizeze montajul: ATENTIE la interpretarea schemei! Eu am interpretat gresit schema Probleme ce au survenit pe parcursul montarii: Ledurile au fost inversate. Unul din BC-uri a fost inversat (Pinul 1 era pus in locul pinului 3 si viceversa). Rezistentele initiale (470R) faceau ca ledurile sa palpaie in mod haotic sau deloc. In continuare, poze cu montajul: http://i29.tinypic.com/2vsjdhs.jpg http://i31.tinypic.com/2mocb2f.jpg http://i30.tinypic.com/2gv3969.jpg Si un filmulet video in care rezolutia lasa de dorit : http://tinypic.com/player.php?v=2w66kx5&s=3 Link spre comentariu
SunShine Postat August 7, 2009 Partajează Postat August 7, 2009 incearca sa inversezi ledurile(probabil le-ai pus pe dos de ai atat atensiune pe ele)n-ai probleme cu curentul,prin bcuri trece doiar curentul ledurilor,de pana-n 20mA pe ledMerci. Intr-adevar au fost inversate ledurile. Link spre comentariu
Spitfire Postat August 7, 2009 Partajează Postat August 7, 2009 Da` cata mai bucatzoiu de cablaj pt. un bistabil... uite un "licurici"de-al meu, de pe vremuri, are cam 2cmx1cm..i-am pus conzi cu tantal, cei cu aluminiu n-au viata lunga, din cauza incarcarii/descarcarii abrupte specifica flip-flop-ului. Continua, sa vedem alte"montajele" mai complexe.Succes! Link spre comentariu
SunShine Postat August 7, 2009 Partajează Postat August 7, 2009 Da` cata mai bucatzoiu de cablaj pt. un bistabil... uite un "licurici"de-al meu, de pe vremuri, are cam 2cmx1cm..i-am pus conzi cu tantal, cei cu aluminiu n-au viata lunga, din cauza incarcarii/descarcarii abrupte specifica flip-flop-ului. Continua, sa vedem alte"montajele" mai complexe.Succes! Am si eu conzi d-aia. Ii extrag din convertoarele dc/dc cu separare galvanica pe care le am (Suporta maxim 15V convertoarele). Off - convertoarele alea sunt bune ca imi dubleaza o tensiune maxima de 15 V. Exemplu: Am 15 V la intrare curent continuu si voi avea la iesire 30 V curent continuu. Sunt bune ca actioneaza la fel ca un transformator si nu ocupa atata loc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum