Vizitator Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 stiti un mic circuit care sa aprinda e rand (fiecare culoare) dint-un led bicolorca namce face si vreau sal pun la un cass ). Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 adica de exemplu ai led rosu verde si vrei ordine de genu rosu-portocaliu-verde?pai depinde de led...daca e dala cu 3 picioare sau cu 2...adica conectate cu anod/catod comun sau anitparalel.daca e cu 3 pini poti incerca un oscilator si un 4017 de exemplu si niste diode...eventual si tranzistori pt comanda. pt antiparalel...e mai complicat....ca sa il aprinzi cu portocaliu tre sa le comanzi pe rand repede repede. am facut si eu asa ceva .....da mai ciudat putinse facea ca se puneau 2 amplificatoare unu inversor si unu nu...cand aplicam tensiune aproape zero, lumina rosu. la tensiume maxima lumina verde, si in fct de tensiune trecea de la rosu la verde....apoi aplicam tensiune de la un oscilator triunghiular....si seschimba interesant..io am avut cele doua circuite facute separat.....si am pus numa o sarma intre ele...era interesant.circuitul care aprindea ledul in functie de tensiune lam folosit si pe post de vu-metru si arata interesant.... Link spre comentariu
unGuru Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 stiti un mic circuit care sa aprinda e rand (fiecare culoare) dint-un led bicolorFaci un astabil simplu (cu un LM555, de ex) si in functie de tipul LED-ului (cu 2 sau 3 pini) faci in felul urmator: - daca LED-ul e cu 3 pini (unul comun), atunci ai mai multe posibilitati.. una ar fi sa folosesti un astabil cu 2 tranzistori, doua rezistente si doi condensatori (schema clasica) si sa conectezi LED-ul direct in sarcina (cu partea comuna la alimentare (daca e anodul) sau la masa (daca e catodul). Functie de asta iti alegi si tipul de tranzistoare (pnp/npn).O alta varianta e sa inversezi iesirea astabilului realizat cu LM555 printr-un tranzistor si sa cuplezi cei doi craci ai LED-ului la cele doua iesiri (opuse) astfel obtinute iar al treilea crac (printr-o rezistenta de limitare) la masa sau la plus (functie de LED). - daca LED-ul e cu 2 pini (antiparalel), adaugi o iesire inversata ca mai sus si inserezi LED-ul intre cele doua iesiri (evident, inseriat cu o rezistenta de limitare). Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 raresvintea Vii la mine si iti dau un led care palpaie in 3 culori fara nici un montaj aditional :drinkers: Link spre comentariu
unGuru Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 @Vasile.. eu tocmai incurajam "curentul" DIY in Romania.. ce faci, ma sabotezi?! Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 il dadeam gratis... ca oricum romanul nu prea are chef de constructii, sunt lamurit. Link spre comentariu
sogard_2003 Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 @Vasile.. eu tocmai incurajam "curentul" DIY in Romania.. ce faci, ma sabotezi?! :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :axe: :axe: :axe: :rolleyes: :rolleyes: :rock: :rock: :drinkers: :drinkers: :drinkers: Link spre comentariu
unGuru Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 oricum romanul nu prea are chef de constructii, sunt lamurit.Dap, dai faliment.. noroc de chestia cu audio. Asta e ca piinea, trece prin stomac! Te-ai orientat bine.. Link spre comentariu
sogard_2003 Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 il dadeam gratis... ca oricum romanul nu prea are chef de constructii, sunt lamurit.Cat de realist e Vasile... :finga: :finga: DOAR suntem romani nu facem nimik si pe deoparte mai si radem de altu...daca e potop romanu face bancuri..daca e razboi romanu face bancuri....daca a murit basescu romanu BEA..si asa mai departe Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 daca a murit basescu romanu BEA..si asa mai departeDaca moare asta eu stau in coma alcolica 3 luni :drinkers: L-am votat dar mai bine faceam o l*** in momentul ala ca mai in seama era...."sa Traian mai bine" Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 Dap, dai faliment.. noroc de chestia cu audio. Asta e ca piinea, trece prin stomac! Te-ai orientat bine..Crede-ma ca nu se castiga nimic din asta daca vrei sa faci lucru de calitate, mai toate firmele de audio fac produse mizere la preturi mizere, romanului ii place mizeria. Link spre comentariu
sogard_2003 Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 ce faci cu mana ta e ceva de calitate..nu produsele care se gasesc pe piata....vorba aia am vazut o boxa de la o combina sony cumparata de la mediagalaxy...cazuse de pe sifonier....si venise prpietarul la mine...s-a stricat..o desfac...sasiu de plastic la difuzorul de joase..... :toimonster: :toimonster: :toimonster: Link spre comentariu
unGuru Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 L-am votat dar mai bine faceam o l*** in momentul ala ce faci cu mana ta e ceva de calitate.. :axe: :partyman: :supz: Link spre comentariu
unGuru Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 Hai ca l-am ametit pe bietul om cu LED-ul bicolor.. il ajunge mai ieftin (si mai simplu) sa-si ia doua "normale"! Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 am sters intre timp mesajul :smt062 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum