Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

magnetron

marianbr

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marianbr

3

• validae

2

• Everest

1

• coman ion

1

Top autori în acest subiect

Care e starea ferestrei de mica de la incinta cuptorului? Daca s-a deteriorat din cauza stropirii cu grasimi (caz frecvent) va provoca descarcari interne in magnetron. Nu se aud cumva paraituri in timpul functionarii ? Fereastra de mica trebuie sa fie curata si intacta, daca e deteriorata se poate inlocui.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ai acelasi defect cu cine?Ca nu vad nicio legatura cu altcineva.Stiu ceva de acest subiect:in multe din cazuri magnetronul e pe duca,in altele e ceea ce a scris colegul mai sus,dar am avut si cazuri nerezolvate:schimband magnetron,dioda,condensator defectul a ramas si nu am gasit cauza.Am banuit o schimbare a frecventei de rezonanta a incintei dar mai departe ...pauza.

Link spre comentariu

Multumesc pentru informatii! Cuptorul a iesit din garantie de o luna si a murit magnetronul,mica este curata,am schimbat magnetronul,condensatorul,dioda,transformatorul fara nici un rezultat,in30 sec.magnetronul frige.Magnetronul defect nu are semne fizice de uzura,antena e curata,filamentul nu e intrerupt,dar nu mai emite.S-ar putea sa fie un defect de constructie a incintei.

Link spre comentariu

Daca era un defect constructiv, nu tinea pana acum. Inteleg ca l-ati folosit totusi in timpul garantiei.Sunteti sigur de componentele schimbate, cine vi le-a schimbat ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări