script22 Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Statie de lipt 220v cu variator nu variaza decat becuri.Am facut schema aia cu un triac un potentiometru si un diac.Schema parea sa functioneze ok cu un bec cand am puso pe letcon am opservat ca era tot la fel de incins la minim.Stie cineva de ce se produce acest fenomen o fi ceva cu letconu meu mai special.Astazi am terminat o statie de lipit cu lcd si pwm cu atmega16.am folosit o punte redresoare 2 conzi la 200 v 470 uf si un driver de traf linii recuperat dintr-un monitor o rezistenta de 47 ohm merge super frumos. cu bercuri regleaza toata cursa de la abia se vede filamenu pana nu mai poti privi becu sunt multumit de ia.acm cand am pus letconu to asa face. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Probabil letconul se comporta ca o sarcina inductiva din cauza varfului de incalzire metalic.Variatoarele pot avea comportamente ciudate la anumite sarcini inductive. Am incercat o data cu un variator sa reglez curentul de incarcare al unui redresor auto construit de mine. Dupa punte aveam si un cooler de PC pentru racirea fortata a puntii. Am reglat variatorul usor urmarind curentul de incarcare pe ampermetru, la un moment dat am remarcat un zgomot puternic in transformator si curentul a luat-o razna brusc.Am decuplat repede de la retea dar am observat ca ventilatorul care mersese bine pana atunci se arsese. Avand in vedere ca tensiunea secundara masurata fara variator era de 13V, deduc ca a urcat accidental la valori mult mai mari din cauza unui fenomen de rezonanta magnetica provocat cumva de variator. Link spre comentariu
script22 Postat Decembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2012 revin cu alte versti functioneaza ok daca mai pun un bec in paralel. Link spre comentariu
Kreator Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 vezi sa nu aiba letconul vre-o dioda pe alimentare! verifica cu un ohmetru le capetele firelor de alimentare. Link spre comentariu
script22 Postat Decembrie 25, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2012 sa rezolvat . acm variaza bine deja la 15% letconu topeste fludoru. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 Ok,asta e bineDar spune si cum ai rezolvat Link spre comentariu
script22 Postat Decembrie 26, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2012 cand am facut codul mam gandit sa variere de la 25% pana la 100%.deja la 25% e prea fierbinte.Asa e letconu meu ce fenomen intra aici nu stiu am deschis topicul din disperare adica la 2 3 variatoare normale si unu cu uC si nimic.da se pare ca pana la urma a fost greseala mea cu cel digital da asa e omu pana invata. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 26, 2012 Partajează Postat Decembrie 26, 2012 Pai e si normal ca la 100% temperatura sa fie f mare (daca e vorba de un letcon cu senzor de temperatura)Astfel, letconul ajunge la temperatura setata foarte repede (zeci de secunde in loc de minute). Cum se atinge temperatura aia,cum se decupleaza rezistenta, asa ca nu-i nici un desavantaj.Acum si letconurile fara senzor se incalzesc cam tare la 100% (eu foloseam letconul de 220V la 110V sau chiar mai putin) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum