script22 Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 este de ajuns sa retesc petentiometru la 1/4 din cursa iar adc u meu ajunge la 255 . Ajunge la 255 de 4 ori daca rotesc petentiometru complet.Cu aparatu de masura am masurat la 1.3 v ajunge la 255.Setarile sunt Config adc single prescaller auto referece avcc cu internel 2.56 tot asa face.bascom avr este compilatoru iar cipul un atmega 16. Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 ADC-ul de la Atmega e pe 10 biti. Pentru a citi 8 trebuie sa fi atent la cum e ajustat rezultatul... Daca spui ca ajunge la maxim de 4 ori atunci sigur ai citit decat ultimii 8 biti.. Link spre comentariu
script22 Postat Decembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2012 nu am ales la adc 8 biti are ceva ?ceva de genu dim w as bytew = getadc(4)sa fi de asta Link spre comentariu
Vizitator flopir Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 vezi intai ce returneaza functia getadc()...ma indoiesc ca byte. Din cate imi dau seama, nu folosesti C-ul... Nu pot sa te ajut decat in C sau asm. Link spre comentariu
script22 Postat Decembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2012 he he ca sa vezi merge Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum