Florin31 Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Salut azi am vrut sa fac un invertor de mica putere cam 100W . Am un traf rebobinat facut pe miez de ferita din sursa PC l-am bobinat asa cum trebuia... Schema este urmatoarea. Montajul l-am facut in aer, piesele le-am montat pe o bucata de carton si legaturile le-am facut pe partea cealalta. Am pus Video mai jos. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=IDCI5-tOZBk&feature=youtu.be Problema consta in faptul ca invertorul nu functioneaza cum trebuie. Am pus un bec economic de 23W si licare adica se aprinde se stinge. Invertorul este alimentat la o sursa de 12v 5A trebuia sa mearga deoarece eu am mai facut demult un invertor si mergea la aceasta sursa becuri fara probleme. Ma gandesc ca nu am avut redistori de 20 Ohm 2W cei care vin la tranzistori si am pus de 10 Ohm din cauza ca nu am avut. Asta sa fie problema ? Link spre comentariu
BUGHIU Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Pai din doi de 10ohm inseriati ,faceati unul de 20ohm.... Link spre comentariu
capabilu Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 incearca si un bec cu filament 25 - 40 W ,eventual cu un acumulator tampon cu sursa Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 La ce frecventa merge invertorul ? Vrei sa-l folosesti la iluminat sau si pentru alti consumatori ?. Ai incercat cu bec normal cu incandescenta de aceeasi putere ? Vezi ca becurile economice sunt concepute sa fie alimentate la 220V 50HZ nu la cateva zeci de kHz! Daca vrei sa alimentezi lampi fluorescente, orienteaza-te pe varianta cu secundar de 800-1000V in gol si fara incalzirea filamentelor. Daca vrei sa alimentezi becuri economice pe 50Hz uite o schema simpla care te aranjeaza: Link spre comentariu
Florin31 Postat Decembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Am alimentat si un bec cu filament de 40W si tot asa face. Link spre comentariu
capabilu Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Daca ai acces la un osciloscop verifica iesirile A B pinii 11 si 14 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum