Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio cu iesire pe lampi

eugenbt

Postări Recomandate

te rog sa imi spui ce lampi/tuburi detii?vrei sa construiesti un radioreceptor pe tuburi alimentat la tensiuni mici cu auditie direct in difuzor?daca vrei te pot ajuta eu (in limita timpului disponibil) sa construiesti un radioreceptor pe unde medii alimentat la tensiune mica, intre 1,5-12 volti, partea de detectie, eventual preamplificarea pe lampi iar partea de iesire audio pe tranzistoare/circuit integrat, in felul acesta scapi de transformatorul de iesire.se poate construi si un mic amplificator cu lampa/lampi (trioda pentoda, ex:pcf82/802 sau chiar pcl85/805)sa il asculti la o distanta de 4-6 metri fara tramsformator de iesire, dar trebuie sa ai tensiunea anodica de 60-150 volti curent continuu.anodica o poti lua direct din reteaua de 220volti curent alternativ, dar este periculoasa pentru incepatori/neavizati, trebuiesc masuri drastice de protectie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eugenbt

8

• +_Florin_+

3

• mila

2

• Piotr67

1

Top autori în acest subiect

am renuntat la ideea de a face cu amplificare la baterii. as dori sa construiesc un amplificator cu lampi, de putere mica, ieftin, in care sa pot baga semnalul audio de la un radio chinezesc, cu sensibilitate buna. amplificatorul trebuie sa ocupe cat mai putin loc, pentru a putea intra intr-o cutie de lemn, care va fi construita la final, dupa dimensiuni. cu stima, eugen

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări