Vizitator SMK Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Buna seara,De inceput, se da o casa cu 2 usi, situata la tara.Montajul alarmei este simplu, usile au contacte magnetice, care inseriate activeaza un releu, care la randul lui actioneaza butonul de apelare al telefonului si sirena.Problema este, cum pot face ca releul acela sa revina intarziat, sa zicem 5 minute.Apelarea este facuta oricum din momentul in care s-a deschis usa, dar sirena va functiona atata timp cat unul din contacte este deschis.O alta problema este ca acel releu este alimentat la 5V din sursa de alimentare a telefonului, dar daca cumva banditii se gandesc sa decupleze curentul de la tabloul general am prevazut o alimentare suplimentara.Am vazut ca releele de temporizare sunt pe 12V si costa destul de mult.Recurg la acest montaj deoarece casa nu este terminata, decat parterul, pe la etaj putand sa intre daca au o scara, iar sursa de curent de 12V inseamna o sursa in plus fata de cea a telefonului.Daca stiti cumva alta solutie mai simpla la circuitul de mai sus ar fi perfect.Multumesc. Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Foloseste un monostabil cu 555 pt temporizarea actionarii. Uite aici o schema plus modul de calcul al temporizarii. Vei avea totusi nevoie de o sursa ceva mai solida decât acumulatorul telefonului dacă vrei şi o sirenă. Butonul de reset se poate elimina. dar e mai bine să-l pui. Nu vrei să-ti urle în cap 5 minute când intri. Link spre comentariu
Vizitator SMK Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 La un 555 ma gandeam si eu, dar la mine in oras nu se gaseste, iar la comanda, deja nu renteaza. Ca sa comand de pe un site ma costa 50 ron, la modul la care doar integratul este 7 lei.Poate daca cineva binevoieste sa-mi trimita si mie..Totusi nu gasesc schema de care ziceai farad si scuze ca intreb, dar ce este acela monostabil?P.S. modul de calcul al temporizarii nu e o problema, stiu ca se rezolva cu un condensator si o rezistenta, de preferinta reglabila. Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Vad ca nu merge linkul. Era asta http://www.kpsec.freeuk.com/555timer.htm#monostable Monostabilul este un circuit care pt un impuls scurt la intrare genereaza un impuls de valoare determinata la iesire. Pe care il folosesti drept comanda pt sirena (prin tranzistor si releu), iluminat, orice. Automatele de scara sunt un exemplu de monostabil. Uite aici http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=48394. cu tot cu taxe de curierat te costa sub 25 lei (2 integrate). Plus că oricum mai ai nevoie de cateva piese. Link spre comentariu
cristi71 Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 pai schimbati la profil..treceti locatia..daca vreti sa ne pese si sa vedem cine poate sa va ajute cu unul. si un 555 nu trece de 1,5 ron nu stiu unde a ti vazut cu 7. aici este o alarma facuta de mine, armarea se face cu apel,are si releu cu temporizator. daca vreti va trimit shema dar maine ca acum e tarziu si e pe alt computer schema. Link spre comentariu
Vizitator SMK Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Am inteles acum, totusi, ai cumva un 555 de dat? @cristi71 de pe ade... am gasit cu 7.5 parca... iar pe miv... cu 0,4 de la ST dar ambele imi cer sa mai comand ceva pe langa.. restul de piese le pot procura si de aici de la mine.M-am uitat la videoclip si pare interesant. Mai ales ca armarea se face si prin apel, pentru ca incepusem sa-mi storc cerebelul cum sa fac asta.Ramane pe maine atunci. Multumesc. Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Vezi mai sus ca am mai pus un link. E 0,7 lei si poti cumpara doar unul daca vrei. Taxele de expediere sunt insa cam scumpe la ei. Link spre comentariu
cristi71 Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 pai va dau cu cea mai mare placere..dar parca sa pui la posta un 555 ..sa ajunga in cateva zile..e mai mare daraua. e imposibil sa nu gasiti in Pitesti un electronist amator sau un magazin cu banalul 555... Link spre comentariu
Vizitator SMK Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Am doar doua magazine dintre care unul este mare.. o sa incerc la cel mic, dar banuiala mea e ca nu are dar poate reusesc sa-l rog sa comande.Totusi din ce am vazut in clip, circuitul mai are inca un integrat, cred ca o sa reusesc sa comand ce am nevoie daca este necesar, dupa ce-mi dati schema.@farad stiu ca este extraordinar de mare pretul... de aia ma si oftic ca nu stau in craiova sau sa am rude pe acolo in momentul de fata. Link spre comentariu
cristi71 Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 montajul are mai multe integrate..un cd 4093, un cd4017 si un cd 4066. mai are si temporizatorul care se poate face tot cu un 4093 sau 555.. Link spre comentariu
Vizitator SMK Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Toate integratele sunt la preturi accesibile, totusi daca ar fi sa comand toata lista din schema, ar iesi ok.Acuma culmea ar fi sa-mi fure hotii alarma Link spre comentariu
__farad__ Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Mai fa o alarma pt ... alarma Link spre comentariu
Vizitator SMK Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Si uite asa ajungem intr-un cerc vicios.Astept inca schema lui cristi71. Link spre comentariu
cristi71 Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 v am trimis o! verificati mail Link spre comentariu
Vizitator SMK Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Multumesc frumos. Acusi o sa trag cu ochiul in schema sa vad daca imi prind sau nu urechile :PL.E. Am trecut prin fuga in schema si pare simpla, acum vine si intrebarea, circuitele acelea pot functiona pe 6 V ? Intreb pentru ca nu am citit inca datasheet-ul integratelor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum