Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Instalatie de pom cu leduri

relucavnic

Postări Recomandate

Mi s-au ars 12 leduri dintr-o instalatie de exterior care are normal 77 de leduri serie dar 12 s-au ars acuma intrebarea mea este ce rezistenta as putea pune in locul celor 12 leduri ca sa pot sa o alimentez tot la 220V tensiunea la care se alimenteaza.Are o cutiuta care face din curentul alternativ face curent continu.Dupa calculele mele ledurile merg la 3V pentru ca 77*3 este 231V ca rezistenta ar trebui sa acopere cele 12 leduri care impreuna aveau 36V.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• relucavnic

4

• validae

2

• remus68

1

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

Varianta cu rezistenta trebuie evitata din cauza faptului ca rezistenta folosita se va incalzi puternic.

Daca te uitai bine in topicul ,,Montaj led-uri legate in antiparalel la 220V" unde ai mai pus aceeasi intrebare, erau exemple de scheme destule, chiar si eu am pus una verificata si des folosita.

Link spre comentariu

Schema cu condensator e adaptabila la numarul de leduri.Se poate folosi de la 1 led pana la aproape 90 de leduri.Condensatorul stabilizeaza curentul, tensiunea poate varia oricat.Incerci mai intai cu valori mici la condensator, masori curentul prin leduri sa nu depasesti 20mA, preferabil mai putin daca vrei sa tina mai mult ledurile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări