relucavnic Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Mi s-au ars 12 leduri dintr-o instalatie de exterior care are normal 77 de leduri serie dar 12 s-au ars acuma intrebarea mea este ce rezistenta as putea pune in locul celor 12 leduri ca sa pot sa o alimentez tot la 220V tensiunea la care se alimenteaza.Are o cutiuta care face din curentul alternativ face curent continu.Dupa calculele mele ledurile merg la 3V pentru ca 77*3 este 231V ca rezistenta ar trebui sa acopere cele 12 leduri care impreuna aveau 36V. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 1K8 ... 2K2 . Link spre comentariu
relucavnic Postat Decembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Multumesc pentru raspuns. Link spre comentariu
relucavnic Postat Februarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2013 Ca sa leg 30 leduri in serie la 220V ce rezistenta ar trebui sa folosesc si de cati watii? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Varianta cu rezistenta trebuie evitata din cauza faptului ca rezistenta folosita se va incalzi puternic. Daca te uitai bine in topicul ,,Montaj led-uri legate in antiparalel la 220V" unde ai mai pus aceeasi intrebare, erau exemple de scheme destule, chiar si eu am pus una verificata si des folosita. Link spre comentariu
relucavnic Postat Februarie 13, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2013 Ok.Da valorile nu trebie schimbate pentru mai multe ledur pentru ca acolo am vazut ca sunt numai 25. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 13, 2013 Partajează Postat Februarie 13, 2013 Schema cu condensator e adaptabila la numarul de leduri.Se poate folosi de la 1 led pana la aproape 90 de leduri.Condensatorul stabilizeaza curentul, tensiunea poate varia oricat.Incerci mai intai cu valori mici la condensator, masori curentul prin leduri sa nu depasesti 20mA, preferabil mai putin daca vrei sa tina mai mult ledurile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum