Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rezistenta letcon

tommymd

Postări Recomandate

Vizitator yo7rrrrrrr

Eu îți recomand pentru așa ceva să-ți faci un soi de pistol de lipit mare, de circa 500-1000W. Folosești un traf cu secțiune și fereastră mare, cel puțin 20-30cmp secțiune și ca secundar o bucată de țeavă groasă de cupru, sau placă cât mai mare ca secțiune. Am așa ceva la serviciu, folosesc o ansă de 5x3mm și lipește în câteva secunde orice colector, îl folosesc mai ales la lipit statoarele demaroarelor auto.Cu acela nu mai duci grija că se arde când ai mai mare nevoie de el... când mai ajung la serviciu o să-i fac o poză...acum sunt în concediu medical din păcate.

... la lipit statoarele demaroarelor auto ...  

Si la capetele infasurarilor rotorului in colectori  , din practica, rezista aliajul SnPb ?  Vazusem demult, la un demaror de Dacie operatiunea , dar parca folosea alt aliaj...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tommymd

7

• validae

3

• riderinblack

2

• Voltus

1

Top autori în acest subiect

Folosesc aliaj obișnuit SnPb, nimic deosebit.Contează mult ca încălzirea locului de lipit să fie rapidă, de aceea trebuie putere mare pentru o temperatură suficientă la vârful letconului.Astfel de letcon de putere se poate face și adăugând unui traf de sudură o spiră din bară cât mai groasă, să permită cam 1000A și apoi cu cabluri ceva mai groase decât cele de sudură, se duce curent la unealta de lipit cu ansă groasă.Aceasta va avea un mâner solid din material termoizolant și două borne de prindere a ansei, precum și un întrerupător cuplat la primarul trafului.Am un prieten care și-a făcut mai demult așa ceva, lipește cu el și cazanele de cupru pentru țuică, de radiatoare auto nu mai vorbesc... :rade:

Link spre comentariu

Ma gandeam si eu fac unul mare dar cum mi-l imaginez eu mi s-a parut prea greu de tinut in mana, cu cabluri era mai incomod si mai scump, asta mergea foarte bine pana s-a dus rezistenta lui originala.

Chiar va rog daca puteti sa faceti o poza cand puteti.

Multumesc si insanatosire grabnica!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări