Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cleste taiat tevi Cu pt. sectionarea electroliticilor vechi


vera

Postări Recomandate

Salut. Am o problema si va rog sa ma ajutati. Vreau sa recuperez niste condensatori electrolitici vechi. Pt. aceasta trebuie sa-i tai, sa-i golesc de continut, sa montez inauntru un electrolitic nou si sa-i asamblez la loc cu cat mai putine urme (si acestea cat mai putin vizibile). Am cerut detalii la vanzatori dar nu au fost in stare sa-mi dea. Ma intereseaza urmatoarele:1-grosimea max. de Al pe care o poate taia (condensatorii au 0,3-0,5mm)2-diametrul max. pe care il poate taia (condensatorii au 20-50mm)3-daca lasa urme la taiere4-daca ovalizeaza la taiere5-distanta minima de taiere fata de capatNu vreau sa tepuiesc pe nimeni. Am niste aparate de radio vechi pe care vreau sa le reconditionez si care vreau sa arate cat mai aproape de original.Va multumesc pt. informatii. Numai bine!PS-imi cer scuze daca am postat gresit, dar am gandit ca cei mai in masura sa dea detalii despre acest cleste sunt cei care se pricep la instalatii sanitare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • radianr

    3

  • vera

    3

  • bcristian

    1

  • worker

    1

Top autori în acest subiect

As incerca mai degraba sa desfac cu atentie sertizarea carcasei de Al pe placa de textolit (cea cu "piciorusele").Cand eram mic, stiu ca am reusit sa desfac asa un electrolitic mare - eram curios ce e inauntru :d

Link spre comentariu

se poate taia cu dispozitivul cu rola care se foloseste la tevile de cupru.pentru a nu lasa urme de la rola precum in imagine se poate pune banda izoliera sau adeziva de hartie peste condensatoro alta varianta mai buna si fara sa lase urme pe carcasa de aluminiu este sa se goleasca condensatorul pe la +daca este textolit se va da o gaura de 10mm sa zicem si se va scoate pe acolo continutul sau daca este cu cauciuc se scoate cauciucul. daca nu iese se poate taia cu un cutter cauciucul si se lipeste dupa.mai greu este sa se lipeasca la minus pe carcasa de aluminiu minusul condensatorului nounu stiu daca m-am facut inteles dar nu am imagini cu condensatori vechi sa exemplific.

Link spre comentariu

Problema nu e desfacerea condensatorului vechi desi si la aceasta operatie sunt probleme.Aluminiul carcasei poate sa fie durificat de la prima sertizare si datorita vechimii deci poate sa fie casant, nu prea maleabil.Problema e la resertizare aici vreau si eu lamuriri ( evident nu pe strung si role speciale de sertizare)

Link spre comentariu

....Problema e la resertizare aici vreau si eu lamuriri ( evident nu pe strung si role speciale de sertizare)

Resertizarea am facut-o cu un ciocanel de traforaj; am indoit tubul cate un pic, pe contur, opus diametral (ora 0, apoi ora6, ora3,ora9, ora1,ora7 samd). rezultatul se vede in "Reparatii cond2".
Link spre comentariu

De cele mai multe ori condensatoarele noi sunt mai mici decat cele vechi. Asa ca nu este necesar sa desfaci efectiv condensatorul vechi, il golesti pur si simplu si apoi il pui ca un capac peste cel nou. O bucsa de lemnn sau plastic se poate intercala daca diametrul difera foarte mult.Evident ca metoda nu se poate aplica pentru condensatoare ce au un sistem de prindere mai special.

Link spre comentariu

Salut. Voi studia problema cu acele substante cancerigene, si apoi voi hotara daca se merita recuperarea condensatorilor vechi (de fapt este un moft-se pot monta condensatorii noi sub sasiu fara a schimba aspectul aparatului). Multumesc pt. informatiile foarte utile. Sanatate

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări