Depanatoru Postat Iunie 23, 2006 Partajează Postat Iunie 23, 2006 Din pacate dintotdeauna revista Tehnium a avut un aer invechit care cred ca se datoreaza redactiei . Imi amintesc pe vremea "scindarii" ce articole erau in vechiul Tehnium ( uz gospodaresc , scheme cu 3 piese , etc ) fata de celalalt unde erau chiar lucruri interesante si relativ moderne . Oare o fi aparut vreodata in Tehnium o schema cu microcontroler de exemplu ? De asta prefer ConexClub , macar acolo sunt scheme moderne , chiar daca multe luate de pe internet. Link spre comentariu
aTaelectronics Postat Iunie 24, 2006 Partajează Postat Iunie 24, 2006 nu uita ca unul incepator va incerca o schema simpla prima oara, nu o schema cu microcontrollere Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 24, 2006 Partajează Postat Iunie 24, 2006 nu uita ca unul incepator va incerca o schema simpla prima oara, nu o schema cu microcontrollereCorect! Sa nu uitam ca si noi am fost incepatori, si nu prea ne jucam cu microcontrolere. Daca in revistele astea accesibile nu se gasesc si pagini adresate incepatorilor, de ce s-ar mai apuca de electronica? Plus ca ar trebui sa se mai gaseasca si kit-uri de montaje accesibile lor (cum erau odata radiourile alea sovietice, Iunost parca, mandria oricarui pionier). Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iunie 24, 2006 Partajează Postat Iunie 24, 2006 Credeti ca nu exista schema simple cu microcontrolere ? E greu de facut o schema cu un integrat ( microcontrolerul ) si cateva piese , de exemplu cateva LED-uri ? Credeti ca tinerii din ziua de azi nu s-ar descurca ? Suntem in 2006 , ce naiba , nu in 1960 . Daca voi ati inceput cu tranzistoare cu germaniu credeti ca tineretul trebuie sa inceapa tot cu astea ? Timpul trece domnilor si nu o sa-i ajungem niciodata pe vestici din urma formand tinerii astfel . Electronica e poate domeniul care evolueaza cel mai rapid , nu e loc de mentalitati tipic romanesti si oameni plafonati in trecut . Poate credeti ca tinerii nu simt asta ? De ce ar da banii pe un Tehnium cu scheme "prafuite" cand exista internet , plus alte reviste cu scheme actuale . Link spre comentariu
niq_ro Postat Iunie 24, 2006 Partajează Postat Iunie 24, 2006 am reusit sa cumpar si eu revista si va scriu din cuprinsul ei:- filtrarea tensiunilor redresate;- incarcator pt. acumulatoarele cu plumb-acid sulfuric pasta;- comparatoarele de tensiune;- 3 amplificator audio Hi-Fi (50W cu MOS-FET-uri + 100W cu bipolare + QUAD 606)- incinte acustice HI-END;- calculul simplificat al transformatoarelor toroidale;- mici automatizari in gospodariile individuale;- garduri electrice;- sa nu arunca (inca) TTL-urile;- o "seringa" auto utila;- dispozitiv universal pentru masina de gaurit;- sonerie de apartament;- tuner FN;- reconditionarea televizoarelor A/N;- motor electric;- sonda magnetometrica Forster;- cuplaje pentru navomodele de curse;PS: merita !!! Link spre comentariu
m4xx Postat Iunie 26, 2006 Partajează Postat Iunie 26, 2006 am reusit si eu sa cumpar revista....am fost la vreo 7-8 casutze d-alea,,,pana am gasit....cand apar urmatoarele numere....dati si voi un post aici...ca sa stie lumea :prayer: :partyman: Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 28, 2006 Partajează Postat Iunie 28, 2006 aici este motivul http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=10717 lipsa de articole :smt090Se pot trimite si prin mail proiecte, articole?? Ar fi pacat pt acest magazin, care, dupa parerea mea e unic in tara, cand piata este invadata de kkt-uri comerciale, de moda, de telefoane, de calculatoare, dar nici una nu prea are rol educativ.Hai sa salvam Tehnium!!! :smt027din educaţie nu ies bani :P Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 Nu toti vor bani... (cu toate ca sunt pe cale de disparitie)... totusi este pacat ca s-a ajuns la asta.. am tot cautat pana acum 2 saptamani tehnium si nu am gasit.. o lasasem balta, dara daca ziceti ca a aparut noul numar il voi lua si eu cat mai repede :finga: Link spre comentariu
one Postat Iulie 9, 2006 Partajează Postat Iulie 9, 2006 Oare o fi aparut vreodata in Tehnium o schema cu microcontroler de exemplu ? De asta prefer ConexClub , macar acolo sunt scheme moderne , chiar daca multe luate de pe internet.Da, chiar inaintea revistei ConexClub, pe care o citesc si eu cu interes.Au fost publicate un programator de PIC16F84, un ceas cu PIC, rotativ, si probabil si altele. Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 12, 2006 Partajează Postat Octombrie 12, 2006 în seria veche, cred că pe la începutul lui 82 sau 83, a fost un serial care trata pe larg construirea unui microcomputer.pe bază de intel 8088... dar nu vă gândiţi la PC-uri!!yo9hrb ar trebui să fi auzit de tipul care-a făcut toată chestia, era radioamator, şi încă vre-o 2 din cei 4 autori erau tot yo-hams :)vasile, dacă ai toată colecţia, caută în numerele pe 82 şi/sau 83... şi dă un scan, ceva, să vadă cu ochii lor alea...era TOT acolo, de la schema electrică, la schema explodată a carcasei şi tastaturii, inclusiv bios-ul, scris în asm, bineînţeles!! :)mi se pare că era o clonă de TI99, parcă... Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Octombrie 12, 2006 Partajează Postat Octombrie 12, 2006 Hai sa salvam Tehnium!!!Mai bine ziceai..."Hai sa-l salvam pe Ceausescu" Pacat de revista..mare mare pacat!. Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 12, 2006 Partajează Postat Octombrie 12, 2006 Pacat de revista, era foarte buna pentru incepatori. Dupa parerea mea, ar trebui unele din articolele vechi reluate si "updatate", astfel schemele vechi inlocuite cu unele pentru care sa se gaseasca piese - eventual imbunatatirea parametrilor, explicatie pentru fiecare schema, mod de functionare, reglare, depanare etc.O sectiune foarte interesanta care cred ca ar trebui reluata in conditiile de mai sus este cea de depanare radio (sau cum se chema), erau multe smecherii folositoare acolo.Din nefericire pt mine am doar 6 numere din acea revista.Pentru a relansa aceasta revista este nevoie de oameni pasionati care sa-si impartasasca din experienta. In domeniul microcontrolerelor doar oamenii pasionati de acest domeniu ar putea face niste articole de calitate, nu doar niste copy/paste de pe internet, la care ne pricepem aproape toti Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 14, 2006 Partajează Postat Octombrie 14, 2006 yo9hrb ar trebui să fi auzit de tipul care-a făcut toată chestia, era radioamator, şi încă vre-o 2 din cei 4 autori erau tot yo-hams Am auzit, era (de fapt inca mai este, dar nu in Ro) un tip deosebit. LIX PAULIAN (si alti cativa pasionati), care a conceput si transceiverul A412 cu care radioamatorii din YO au avut rezultate de exceptie cu aparatura home-made, in momentul in care de YAESU, KENWOOD, ICOM sau altele auzeai numai la Europa Libera. Computerul se numea LB881, procesorul era 8080 (pentru vremea lui era ceva deosebit) si a fost construit de cativa radioamatori. Eu nu am apucat, in vremea aia eram la stadiul "un tranzistor, doi tranzistori", m-am apucat de asa ceva pe vremea Cobrei (proc. Z80, ceva mai avansat), in timpul studentiei. Link spre comentariu
sofian Postat Octombrie 14, 2006 Partajează Postat Octombrie 14, 2006 si eu pe vremea faceam sirene WAU-WAU, nici nu visam la calculatorul LB881 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 14, 2006 Partajează Postat Octombrie 14, 2006 Ei, nu-s chiar asa batran :smt003 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum