Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator trepte de viteze climatronic Renault Laguna

relucavnic

Postări Recomandate

Am o problema cu regultorul climatronic si aceasta se manifesta astfel cu 1 lunaa in urma imi mergea numai 2 trepte de viteza din 4 acuma nu mai merge nici una.Inainte mergea treapte 1 si 3 acuma nu mai merge nici una am cumparat alt regulator l-am pus dar nici cu acesta nu vrea sa functioneze.(mentionez ca a fost luat sh si nu stiu starea lui) acuma intrebarea mea este s-ar putea repara vechiul regulator sau nu? Sa cumpar unul nou m-ar costa 600lei dupa spusele unui vanzator de la renault.

Link spre comentariu

Stiu asta.Dar asa in regim de amator s-ar putea repara?Ce ar trebui sa masor la un alt regulator sa vad daca este bun.Am gasit unul la dezmembrari dar vreau sa fiu sigur ca este bun.

Link spre comentariu

Daca pui asa intrebari, inseamna ca ai cunostinte precare de electronica.Daca ai cunostinte precare de electronica, mai bine nu te baga. O sa te coste si timp si bani, cu rezultate indoielnice.Fara suparare ... :jytuiyu

Link spre comentariu

Exact la asta ma refeream, probabil ca se poate repara, dar daca nu ti-ai dat seama nici macar ce s-ar putea face acolo sau nu, asta inseamna cunostinte precare.Poate fi foarte simplu sau foarte complicat spre imposibil. Pune macar niste poze sa vedem ce componente sint prin zona.Probabil ca se poate repara dar de cineva care stie ceva electronica.Vorbim discutii...cu 'daca', 'parca', 'probabil' 'decit' etc... Asta am vrut sa spun... inca odata scuze, no offence.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator selariu

am cam obosit sa astept pozele..... :rade: Aceeasi problema o manifest si eu la un opel la acel regulator, care nu l-am dat jos.... cica e o rezistenta acolo care face toata treaba/ sau nu o face! :da Spor la treaba!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

rezistenta este la ac simplu, fara clima. montajul regulatorului electronic (cu 7 trepte), la opel, are un mosfet de putere buz111s care e pus pe radiatorul ala cu tepi. tot montajul este inecat intr-un gel siliconic ce te face sigur sa-ti cumperi altul sh cu 150-200 de lei. in plus, daca tii neaparat sa-l repari, iti va trebui sigur o statie de lipit ca sa dai jos mosfet-ul de pe radiator. apoi mai este un circuit integrat cu 14 picioruse, care nu i-am gasit codul pe net si inca vreo 6 tranzistori mici de nu vezi nici cu lupa daca scrie ceva pe ei.

cateva poze...

aici codul de pe ic,

Posted Image

aici gelul cu tranzistorul pe radiator, (ce a ramas din el)

Posted Image

aici piesa desmembrata...

Posted Image

Link spre comentariu

pana la urma in locul statiei de lipit am folosit cu incredere ochiul mic de la aragaz pentru a da jos tranzistorul, apoi am pus un irf3205 si functioneaza! :d  gelul amintit mai sus are rolul de a proteja montajul de condens, stie cineva cum se numeste gelul asta si pe unde gasesc asa ceva sau ceva similar?

Link spre comentariu

Se gasesc la magazinele de produse electronice niste baghete(din silicon zic ei) care incalzite cu pistolul de lipit sau letconul se topesc.Cu materialul respectiv se acopera piesele care trebuiesc protejate de condens.Sint si pistoale speciale pentru topirea baghetelor din "silicon",nu foarte ieftine dar nici exagerat de scumpe.Cred ca si banalul silicon sanitar,la tub, folosit la etansari, este la fel de eficient.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări