Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reconditionare baterie ups


corneillus

Postări Recomandate

salutare colegi. am un ups apc back-ups cs 500. acum vreo 3 saptamani in urma mi-a decedat bateria. nu prea eram dispus sa iau alta noua. bateria era complet moarta nu mai tinea nici un pic de curent. ca tot era stricata am zis sa o desfac sa imi bag un pic nasul. am desfacut capacul din plastic de deasupra, am scos dopurile de cauciuc in nr de 6 si am introdus cu o seringa cam 15-20 ml de apa distilata care o aveam la indemana de la masina. am bagat dopurile de cauciuc inapoi, am lipit capacul am pus-o pe ups si nici o schimbare. a zacut vreo saptamana asa. cand am vrut sa o arunc, am luat o surubelnita si am facut scurt la borne si... surpriza: facea scantei. am bagat-o pe ups si nu imi mai arata "replace battery". am lasat-o sa se incarce si cand am probat-o ma tine ups-ul cu bateria respectiva mai bine de 12 minute cu unitatea si monitorul. si de vreo 2 saptamani de cand am repus-o in functiune merge fara probleme. asa ca daca mai aveti probleme cu bateriile de ups incercati si varianta asta inainte de a l-e arunca. macar provizoriu pana va luati alta noua. sper ca postul meu va fi util cuiva de asta l-am si deschis. toate cele bune!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • gauss

    1

  • corneillus

    1

  • vera

    1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Intr-adevar ... provizoriu ... se va deteriora rapid si definitiv , nu mai sint ca acelea de acum 50 de ani ... nici asa scumpe , nici asa bune ... alte tehnologii , alta executie , alta tara producatoare , alt pret ... un pic mai scumpe decit merita !

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Acesti acumulatori, semiumezi, au intre placi vata minerala imbibata cu electrolit. In timpul utilizarii acumulatorului, se evapora apa, si-i scade capacitatea. Daca este folosit asa se deterioreaza. Daca completam cu apa distilata (la acumulatorii auto se face acest lucru) putem recupera si acest tip de acumulatori. Daca au peste 3-4 ani de utilizare, putem mari densitatea electrolitului in felul acesta marind capacitatea acumulatorului (acumulatorul se sulfateaza mai repede, dar nu conteaza, oricum este terminat).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări