Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare amplificator majestic pb 63 -400w

Vizitator floryn07

Postări Recomandate

Vizitator floryn07

Salut!Am cumparat un amplificator (auto) majestic pb 63 -400w, cu scopul de a-l folosi in casa. (inca nu il am, trebuie sa soseasca livrarea)Vazand ca se alimenteaza la 12v, am crezut ca pot folosi pentru alimentare o sursa de pc (atx); m-am grabit sa il cumpar si am omis cel mai important factor: amperajul.Ideea e ca am nevoie de el pentru 2 boxe de 30w (urma ca ulterior sa cumpar niste boxe mai mari).Exista vreo posibilitate sa imi ajunga cei 11 amperi (inscriptionati pe sursa) pentru cele 2 boxe de 30 w?Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

pai hai sa facem un calcul simplu... sursa debiteaza 12 v la 11A. adica o putere de aproximativ 130w. un amplificator in clasa b are sa zic pana in 70 % randament. grosso modo, ar consuma cam 50 w sa iti debiteze 30 w pe canal adica 100w total. probabil are si sursa in comutatie pentru a mari tensiunea de alimentare a amplificatorului, mai iti ramane si pentru pierderile din sursa 30 w. din punctul meu merge fara probleme.

Link spre comentariu
Vizitator floryn07

Ok, mersi de raspuns.Am incercat sa aplic algoritmul tau pentru un TDA 8560 (ales la intamplare)Din fisa tehnica: alimentare (typical): 14.4v, curent maxim 7.5 A. Asta ar insemna un maxim de 108w.La thd=30% (banuiesc ca asta e coeficientul de clasa B, de care spuneai mai sus) este mentionata valoarea de 55w. Daca am calcula 70% din 108 am obtine aproximativ 75w.Oricum sa nu crezi ca te contrazic, doar incercam sa vad daca am inteles ce mi-ai explicat mai sus si iti multumesc inca odata pentru raspuns.Daca ar fi ca in cazul de mai sus un "randament" de 50 %, tot m-ar bucura, pentru ca as avea de unde sa scot atata putere, cat pentru a fi suficienta celor 2 boxe de 30 w/bucata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări