H Robert Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Vreau sa construiesc un fierastrau circular si ma gandeam sa folosesc un motor de masina de spalat cu rotorul bobinat dar are o turatie pana in 14000RPM si vreau sa stiu daca e sigur si pot sa-l folosesc pt asa ceva.Am sa folosesc axul de la un flex mic pe care am sa-l sudez de axul motorului, niste imagini mai jos sa va faceti o idee despre ideee.... Sa folosesc acest motor sau sa cumpar altul? Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 abricht-ul este un fel de rindea electrica, dumneavoastra vad ca doriti sa construiti un "fierastrau circular". Link spre comentariu
manolo Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Din poze cam ce vrei sa faci este un circular ,abricht este altceva: Iti recomand o transmisie pe curea si fulii. Link spre comentariu
aliusa Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 deacord cu colegul abricht-ul este un fel de rindea electrica, dumneavoastra vad ca doriti sa construiti un "fierastrau circular". 1 nu cred ca duce motorul (doar pentru lucrari mici 2 daca sudati axele cap in cap 1 o sa aiba bataie 2 datorita circumferintei motorului si a panzei destul de mici nu va mai ramane parte activa aproape deloc Link spre comentariu
H Robert Postat Decembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Aveti dreptate bricht-ul are rindea, nu vreau sa fac prin angrenaje si transmisie prin curele, nu vreau sa ma complic aiurea. Link spre comentariu
stefan_k Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Am folosit acest gen de panze (parca de 115mm, tot lumitools) pe un polizor unghiular ("flex"). Polizorul avand in jur de 600W, cred ca 11.000 rpm. Merge decent, am taiat cu el lemn de foioase, rasinoase, pal, etc. Multi zic ca ar fi prea periculos de folosit aceste panze la aceasta turatie; intrebarea mea atunci e: de ce se mai produc. Totusi sugerez purtarea tuturor protectiilor posibille, mai ales pentru ochi.Relativ la motorul dvs, ideea de a suda cele doua axuri nu imi place deloc. Poate altii pot si explica de ce, dar mie pur si simplu nu imi place; daca vor fi si 14.000 rpm acolo ... Link spre comentariu
aliusa Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Relativ la motorul dvs, ideea de a suda cele doua axuri nu imi place deloc. Poate altii pot si explica de ce, dar mie pur si simplu nu imi place; daca vor fi si 14.000 rpm acolo ... eu cel putin nu l-as suda din 2 motive 1 nu reusesti sa-l centrezi perfect chiar si la 1000 rpm vibreaza de-l ia draci 2 motorul este prea mare in diametru atasez un desen sper sa se inteleaga daca nu explic Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Mare atentie si la "protectia muncii": Pe disc e trecuta viteza periferica (2 pi R / secunda) maxim admisa, de unde putem deduce turatia maxima.Transmisia prin curea are oarecare "elasticitate" care atenueaza vibratiile .Daca sudura axului cedeaza, discul poate sa "zboare" spre operator. Link spre comentariu
H Robert Postat Decembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Am gasit un motor de la o pompa care are turatia de 3000RPM am sa-l folosesc pe acesta, am sa iau o bucata de teava si am o sudez de axul motorului si de axul de la panza. Asta e motorul Fixarea axului am sa o fac prin, prinderea cu ajutorul a doua L-uri din metal care vor fi sudate de o bucata de teava in care va fi introdus un rulment si in rulment axul principal pe care este panza. O idee despre ce vreau sa fac Ceva de genul vrea sa fac dar sa fie din metal partea de lemn Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Orice piesa sudata pe axul motorului va duce la incovoierea axului. Pe linga neplacerea cauzata de vibratii la taiere, va aparea o uzura rapida si pronuntata a lagarelor motorului (rulmenti) precum si riscul ca prin oboseala materialului axul sa se rupa de la (sau de linga) sudura si sa se produca un grav accident de munca.La vara, cind ne putem intilni la o bere, iti pot povesti cum sint ultimile 10 secunde din viata unui om accidentat intr-o imprejurare asemanatoare... oribil... Link spre comentariu
H Robert Postat Decembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Dupa atatea sfaturi cred ca o sa aleg varianta prin angrenaj cu,curea sau un alt sistem,trebuie sa ma gandesc prima data la viata mea si dupaia la abitii si inventii.. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Daca optezi pentru fulii cu diametru redus iti recomand curele trapezoidale cu acest profil. Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 mi-ai dat si mie o idee foarte buna, poate o sa fac si eu asa o scula, cel mai bine este angrenarea prin curea si e chiar usor de facut cu acel ax, are axul gata facut pentru rulmenti di fulia o poti pune intre rulmenti...Bafta. Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 L a ferastraele circulare e bine sa ai o turatie in jur de 2000rot/min. Daca ai turatii mai mari scandura se poate innegri in taietura din cauza frecarilor, iar daca vei folosi panze cu diametru mai mare acestea vor incepe sa vibreze, se pot rupe si de aici accidente. Nu folosi suduri sau arbori neechilibrati. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 NU suda prelungitoare la ax, foloseste angrenaje cu fulii si curea.Chiar daca te costa ceva, roaga un strungar sa-ti faca angrenajele respective cum trebuie, nu face improvizatii. Sunt pline spitalele de ,,meseriasi" cu maini si degete taiate de scule profesionale, ce faci tu e periculos. potential mortal! Am vazut colegi mutilati de asa ceva, nu te juca cu viata ta ! 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum