Incepator Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 Am cuparat eu un asa ceva si este varza ...mai bine fac eu jocul la intererupatorul becului cu degetele ...(normal ca l-am dus inapoi) Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 de unde le-ai luat ? dar totusi nu cred ca esti asa de rapid :finga: Link spre comentariu
Incepator Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 Normal glumeam si eu, avea 20w dar era tare slab.Arata exact ca cel postat de tine , si de slab ce era nici nu m-am deranjat sa-i copiez schema Link spre comentariu
sogard_2003 Postat Iunie 22, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2006 Acel tip de strobo am avut eu pe acasa..in varianta chinezeasca sub numele de EUROLITE si in varianta chinezeasca sub numele de WELLEMAN...so...hai ca pentru un apartament mere bine 20 w ,te ia ameteala...DAR...pentru aplicatii exterioare sa zicem un mic clubulet o terasa..ceva de genu acesa necesita o putere MARE.sa zicem de la 250w in sus....Vasile recomanzi sa modificam schema de la acest strobo?Teoretic ai dreptate ..Practic tu ai incercat?eu unu cu riscatul ma mai gandesc ca nu prea am bani de ars pe lampi sau trensformatoare..........vad ca oricum s-a deviat muuuult :drinkers: de la subiectul initial al topicului..fiind un novice al electronicii ma intrebam ce sa fac cu transformatoarele alea pentru ridicat tensiunea pe amorsa lampii....dar daca CONEX-ul cel inutl nu da specificatii ale lampilor si nici ale transformatoare ....sa le tina pentru ei si sa se joace ei cu ele ca eu nu am bani :smt005 :smt005 :smt005 pacat de ei ,sunt foarte dezamagit au 20 de tipuri de lampi dar niciuna cu folos....CHIAR NU STIE NIMENI NIMIC DESPRE ACELE LAMPI??? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 nu este greu de-l modificat, lampa este standard si circuitele la fel, trigerul cred ca tine o lampa si mai mare doar mai pui niste condensatori in plus.se pot pune eventual montajele alea de la Epsicom dar nu sunt cu mult diferite. Link spre comentariu
sogard_2003 Postat Iunie 22, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2006 sa vad ce oi face cu transformatoarele alea de pe la conex...cred ca iau unu de 65 mii sa vad la cati volti se ridica...daca nu dau alimentarile de pe amorsele lampilor.......ma duc cu sfantul risc...Doamne Ajuta Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 daca trafurile sunt prea mici nu risti nimic, nu se amorseaza si gata.... Link spre comentariu
sogard_2003 Postat Iunie 23, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 23, 2006 sa traiasca CAPODIMONTE...chiar daca sunt din oradea (departe de capitala)...am gasit la ei lampile si traful ala de la conex(65.000)...apesi simplu pe info si intrii in detalii...deci joi merg sa imi iau lampa de 250 si traful de 65 mii.....sa vad ce fac cu condensatoarele..ma mai gadesc eu.....ce bine ca la capodimonte au detalii despre produse...si ce bine ca conexul e in bucuresti macar cu atat sa ne multumim.....SALUTARI VASILE Link spre comentariu
pid Postat Iunie 24, 2006 Partajează Postat Iunie 24, 2006 schema de la http://www.geocities.com/tjacodesign/st ... robos.html foloseste dublarea tensiunii astfel ca ajun pe lampa tensiuni maii mari de 600V. Oare nu se crapa lampa daca nu rezista la tensiunea asta? nu e prea placut ca in loc de lumina sa faci si cioburi.... personal am o lampa yung chung (de aia de la stoboscoapele chinezesti) merge fara probleme amorsata cu ZTR200, dar la tensiune de alimentare 315V lumina e cam palida. ca transformatoare de amorsare la noi se gasesc ZTR200 (170V in denumirea de la conex) sau pentru puteri mai mari ale lampii ZTR32 (190V) primul generand o tensiune de 4KV, iar al 2-lea de 6KV ca imagini ale acestora si conectare se poate vedea http://www2.schukat.com/schukat/schukat ... 9300448576 Link spre comentariu
Kytan666 Postat Iunie 25, 2006 Partajează Postat Iunie 25, 2006 trafurile de amorsare de 4Kv sunt cam universale . am amorsat cu bobinute d-alea mici din aparate foto lampi de 500W. lucrul care conteaza la o lampa de blitz este tensiunea de lucru la borne , in jur de 300V la astea mici 5-120W. daca lampa are la borne tensiunea necesara , amorsarea nu tre sa fie mare . acea tensiune de amorsare de mii de volti este necesara pt a da un mic impuls , realizeaza o descarcare fff mica in gazul deja amorsat din tub ceea ce duce la aprinderea completa a lampii . am vazut miste lampi de 2000W care aveau nevoie de amorsare mai mare pt ca era fff groasa sticla , si le-am pacalit cu trafuri din comert de 4Kv marind suprafata electrodului de amorsare bobinand lita pe tub...am facut teste cu lampi de 60W cu condensator de descarcare de valoare mica ca sa ma pot uita la ea cand lucreaza si am observat ca in zona electrodului de descarcare lumina e mult mai puternica. acolo se facea aprinderea lampii . daca condensatorul de descarcare e dimensionat corespunzator si lampa are la borne tensiunea necesara , amorsarea nu e problema ... apropo .. aviz incepatorilor in domeniu mai raman condensatori incarcati , daca firul de amorsare e cu invelis subtire mai scapa prin invelis ...senzatii tari .... :weedman: Link spre comentariu
alibiduda Postat Iulie 17, 2006 Partajează Postat Iulie 17, 2006 Hmmm stoboscop??? Am facut shi io unul acum ceva timp dar nu am luat o schema anume pur shi simplu am modificat o schema dinrt-o carticica veche. Schema originala avea un bec care semnaliza incarcarea si se actiona cu butonul eu am pus un tiristor rusesc un astabil cu tranzistori shi am umblat un pic la valorile pieselor pana a mers cum trebuie. Cat despre transformator l-am facut pe un miez de ferita de la un radio.Cred k asa trebuie facut shi in cazul tau din aproape in aproape.Nu cred k ai cum sa strici becul shi sigur o sa mearga. Atunci sa vezi satisfactie. Link spre comentariu
Vizitator SyNcRoN_the second Postat Iulie 22, 2006 Partajează Postat Iulie 22, 2006 Pls, Vreau si eu schema stroboscopului a carui fotografie a postat-o Vasile. Am si eu acasa o lampa stroboscopica similara celor din astfel de stroboscoape. Va rog ajutati-ma cu schema, care o are , si mai are si o inima mare Link spre comentariu
EPSICOM Postat Octombrie 7, 2006 Partajează Postat Octombrie 7, 2006 Schemele sunt deja clare: un oscilator, comanda push sau un mic circuit de preluare de la ampli-uri ( eventual cu un filtru de intrare ) . O schema sigura, simpla, economica si ce da satisfactii neimplinite este pe http://www.epsicom.lx.ro/docdown/ep0219.pdf . Toate celelalte scheme au revenit dupa multiple acolade, ecuatii nedefinite la aceasta, consacrata. Ce poate diferi la altele: comanda (in sicro, comutatie,...) insa numai la lampi de putere f.f. mare. Referitor la trafo-amorsa. Cine nu il are poate folosi, surpriza mare, un trafo folosit la aprinzatorul de aragaz, cca. 1$. Si mai ramane si cu o carcasa buna la cine stie ce. Pe noul site vom pune si date contructive ale acestui traf si multe alte surprize pentru disco-party-uri. Link spre comentariu
fenobarbital Postat Octombrie 13, 2006 Partajează Postat Octombrie 13, 2006 atasez o "foaie de catalog" cu date destul de generale dar suficiente, referitor la citeva tipuri de lampi si transformatoare pentru blitz/stroboscop. Mie cindva mi-au fost foarte utile, pentru ca am construit o serie de stroboscoape cu diverse astfel de lampi. Scuze pentru calitatea scanarii. Am varsat o ceasca de cafea. Oricum fila va poate fii de folos; pentru ca exista o serie de comercianti care vind astfel de lampi fara nici un detaliu despre caracteristicile lor. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iunie 4, 2009 Partajează Postat Iunie 4, 2009 Dumb question : Pentru strobo se pot folosi becuri cu Xenon pentru auto? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum