Vizitator alexandrubobei Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Salutari.In ultimele 2 luni am reusit sa fac urmatorl sistem: - amplificator NAD C326BEE - boxe Monitor Audio Bronze BX2 - Cambridge Audio 551P Phono Stage cumparat saptamana trecuta - Rega RP1 cumparat acum o lunaCare este problema? Dupa ce am cumparat pickup-ul am asteptat inca o luna sa iau preampul. Saptamana trecuta cand l-am luat am observat ca atunci cand pickup-ul este conectat se aude un bazait care cu cat cresc volumul din amplificator se aude mai tare. Am crezut la inceput ca este problema de la pickup (am gasit pe google ceva asemanator). Am fost cu Pickup-ul si preampul inapoi la magazinul de une le-am cumparat pentru proba si acolo nu s-a auzit niciun zgomot de fundal sau vreun bazait. Cei din magazin mi-au zis ca undeva se produc interferente electromagnetice si ca asta e singura explicatie pe care ei o pot da. Cabluri interconnect am un proel high resolution audio interconnect. Bratul de la pickup are impamantare integrata in el. Am incercat sa schimb mufele, sa schimb pozitia echipamentelor, sa scot alte electronice din camera si tot se aude acel bazait. Cand pun mana pe bratul de la pickup, acel bazait se amplifica putin. De mentionat ca bazaitul se aude si cand pickup-ul este oprit sau scos din priza si cand il conectez la calculator si nu numai la amplificator. Daca ajuta cu ceva sa auziti acel bazait, am un clip pe youtube si pot pune linkul aici. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Verifica corectitudinea realizarii conexiunii de masa. Link spre comentariu
Purple Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Se pare ca la magazin au facut interconectarile corect, acasa se intampla ceva. Pune videoclipul. Si eu sustin ca e de la legatura de "mese" pe undeva. Link spre comentariu
Vizitator alexandrubobei Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Se pare ca la magazin au facut interconectarile corect, acasa se intampla ceva. Pune videoclipul. Si eu sustin ca e de la legatura de "mese" pe undeva.Acesta este clipul: Bazaitul se aude la inceput. Colegul de munca de la care am luat acel cablu proel a zis exact acelasi lucru, ca e ceva cu mesele. Link spre comentariu
Purple Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Sa reluam, in ordine logica:La magazin a mers bine. Cu cablul pick-up-ului deci nu sunt probleme. Primul suspect este cablul interconect. Schimba-l cu altul spre comparatie. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Întrebare: în lanţul ăsta, e conectat şi calculatorul la amplif? Şi dacă da, e alimentat tot lanţul din prize Shuko, cu împămîntare?Referitor la pick-up, nu are şi o bornă sau un fir de masă ce trebuie legat la carcasa amplifului, chiar lîngă mufa de ''phono'', sau în cazul preului, la carcasa acestuia? Dacă nu are, poţi să-i pui un fir legat la mecanică. Link spre comentariu
Vizitator alexandrubobei Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Întrebare: în lanţul ăsta, e conectat şi calculatorul la amplif? Şi dacă da, e alimentat tot lanţul din prize Shuko, cu împămîntare?Referitor la pick-up, nu are şi o bornă sau un fir de masă ce trebuie legat la carcasa amplifului, chiar lîngă mufa de ''phono'', sau în cazul preului, la carcasa acestuia? Dacă nu are, poţi să-i pui un fir legat la mecanică.Toate sunt alimentate prin priza cu impamantare. Am schimbat cablul meu rca cu un proel high resolution audio interconnect. si are masa integrata in brat pe care am vazut-o. cei de la magazin au confirmat existenta firului in interiorul bratului. Calculatorul este si el conectat la amplificator dar chiar daca il scot nu rezolva nimic.De mentionat, aseara ascultam muzica la casti ca sa nu fac galagie, castile fiind conectate la amplificator si in timp ce nu canta nimic, in casca dreapta se auzea foarte incet o voce bruiata ca la radio/tv, ca atunci cand pe o anumita frecventa la radio pe care este un post mai intra inca unul. Am scos pickupul din spatele amplificatorului si a disparut. Probabil cei de la magazin au dreptate cand zic ca se produc anumite interferente de la alte echipamente si sunt preluate de doza, doar ca tv-ul din camera mea care e pus pe dulap, nu e bagat in priza si eu radio nu am. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Nu e vorba de nici o interferenta. Mergi la cineva priceput sa vada despre ce e vorba cu masa aia integrata in brat. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Ceva acţionează ca o antenă pe unde lungi sau medii... ori e amplificarea prea mare undeva în etajele amplifului.Despre ce masă integrată în braţ e vorba? Braţul e cumva din ''fibră de carbon'' şi e folosit ca ecran? Eu m-am referit la un fir de masă separat, care se leagă de la şasiul pick-up-ului la carcasa amplifului sau a preului. Link spre comentariu
atupi Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Astia de la Rega s-au zgarcit tare cand au facut acest RP-1. Si eu aveam niste probleme de genul asta la RP-1 meu si i-am tras frumos impamantare separata la brat si am scapat de toate belelele.Metoda a fost simpla insa usor invaziva: taiat traseul comun de impamanare intre semnal si brat cu ajutorul dremelului si lipit un fir separat de cupru pe care l-am conectat la carcasa preampului RIAA.Este clar o problema de ecran/impamantare la tine, poate chiar o sursa de radiatii mai puternica care la dealer nu s-a manifestat.@zal-bratul e metalic si nu carbon. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 ...taiat traseul comun de impamanare intre semnal si brat... impamintare? Link spre comentariu
atupi Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Poate nu am fost explicit.Plecand de la premiza ca impamantare = masa=ground=ecranaj lucrurile stau in felul urmator:La acest pick-up (si nu numai) bratul are 4 fire din care doua corespund maselor celor 2 canale. Aceste 2 impamantari vin si se unesc la randul lor cu o clema care este conectata la carcasa metalica a bratului.Au am despartit astfel cele doua trasee si am lasat odata ecranajul celor doua canale separat pe traseul lor iar clema ce reprezinta carcasa metalica a bratului este iarasi conectata mai nou la un fir gros ce vine si se conecteaza la carcasa metalica a preamplificatorului RIAA.Inainte sa fac asta acea clema cu facea tot timpul contact ferm cu carcasa bratului si aveam tot felul de zgomote (bazaituri, pocnituri), brum specific buclelor de masa sau ecranajelor slabe.Sper ca am fost suficient de clar ... Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Este exact ce spuneam mai sus, majoritatea pick-up-urilor au un fir separat de masă ce se leagă la carcasa amplifului sau a preului folosite. Personal am montat astfel de fire la un ADC şi un Micro Seiki Solid 1. Brumul s-a redus simţitor.E o problemă cu braţele izolate electric de ax, prin bucşe de plastic. Link spre comentariu
Vizitator alexandrubobei Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Astia de la Rega s-au zgarcit tare cand au facut acest RP-1. Si eu aveam niste probleme de genul asta la RP-1 meu si i-am tras frumos impamantare separata la brat si am scapat de toate belelele.Metoda a fost simpla insa usor invaziva: taiat traseul comun de impamanare intre semnal si brat cu ajutorul dremelului si lipit un fir separat de cupru pe care l-am conectat la carcasa preampului RIAA.Este clar o problema de ecran/impamantare la tine, poate chiar o sursa de radiatii mai puternica care la dealer nu s-a manifestat.@zal-bratul e metalic si nu carbon.un cablu mama-tata ecranat ar rezolva problema? daca nu, poti sa-mi spui exact pasii pentru acea impamantare separata si ce cablu trebuie sa folosesc pentru a lega pickup-ul la preamp? are abia o luna si garantie 2 ani si parca nu as vrea sa gresesc ceva din neatentie daca fac asta Link spre comentariu
atupi Postat Decembrie 21, 2012 Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Pai daca ai cumparat pick-up -ul de la cine banuiesc eu cu siguranta pierzi garantia, vor fi incantati sa vada ca ai intervenit asupra aparatului.Eu mi-am asumat pierderea garantiei si am facut acea modificare.Daca te intereseaza te ajut cu placere cu sfaturi, poze etc.Practic in conector se separa masele si se adauga un fir in plus ptr impamantare.Daca stau si ma gandesc bine este oarecum reversibila modificarea in cazul in care se defecteaza motorul sa spunem ptr ca alt lucru nu se poate defecta in pick-up ul asta, este mult mai simplist. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum