Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cel mai estetic radio romanesc...

feri.visky

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Daca ar fi sa fie un clasament pe baza de punctaj, pentru perioada Radio Popular la tuburi: 1. Bicaz - 100 puncte (foarte aproape Doina - 99 puncte, Ciocarlia - 97 puncte, Record S50 - 95 puncte, Electromagnetica Em552 - 92 puncte, Festival - 90 puncte)

Am considerat Doina in fata Ciocarliei, deoarece scala rotunda se potriveste mai bine pe forma carcasei de Doina. La carcasa de Ciocarlia, mai ales tinand cont de forma panzei. se potriveste scala trapezoidala si iese... Bicaz....

Desi radio-ul meu de suflet este Doina, am ales aici, strict estetic, Bicaz pe locul I, deoarece are ceva care il face unic...

Record 49 si 50, desi au scala rotunda ca Doina, le-am plasat dupa Doina, deoarece Doina are ornamente stilizate . deosebite.

Pentru perioada Electronica tuburi: 1. Enescu 2 - 100 pct, Carmen 3 - semirotund - 95 pct,, Orizont- cel cu scala semirotundă - 85 pct

La tranzistori: Litoral - 100 pct, Miorita T4 - 95 pct, Primavara - 93 pct., Delta - 92 pct, Nostalgic - 90 pct

Tot la tranzistoare, la stationare mari : Bucur 7 - varianta de lux, sculptata - 100 pct.

In mod normal insa, nu este corect sa introducem in clasament rr Nostalgic, deoarece el vrea sa imite un vechi radio pe tuburi...

De asemenea, combina Verdi, desi foarte frumoasa si deosebita, e in primul rand mobilier, in care s-a introdus un radio si un pick-up...

Link spre comentariu

Acest clasament este ,cred eu, doar personal. In momentul cand apar in colectii la colectionari seriosi /adevarati, aparate de radio ce le punem in categoria celor foarte rare, adica Dunarea cu tuburi, Alianta, Baltica (il trec la incert), cat si subvariante ale unor aparate ca exemplu Balada si Opereta cu ochi magic, subvariante la S50, mai avem pana sa facem o clasificare corecta.

Oricare din aparatele de radio fabricate in aceasta tarisoara are ceva miez de alt aparat.O samanta luata de undeva, intern sau extern.Avem multe aparate cu scheme Philips, rusesti, nemtesti, unguresti.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Adrian Cristea_200923

Bag si eu un scurt clasament :)

Electronica pe tuburi:

1 Modern

2 Orizont(varianta de grafica a scalei semirotunda)

3 Darclee 2

Radio Popular:

Bicaz

Bucuresti 500(fara pick-up)

Romanta

Electronica tranzistorizat:

Primavara

Litoral

Nordic

Tehnoton:

Brahms

Andante

Atlantic

Combine pe tuburi:

Armonia

Verdi

Orfeu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări