Fernandes Postat Iunie 24, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2006 Hotul nu are pe unde sa intre decat pe acolo iar senzorii vor fi pusi la distanta de 8 m sau 10m sau 12 m depinde de raza lor de actiune.Gradina mea are lungimea de 70 m dar eu pun doar 3 sau 4 senzori pt ca el nu intra decat prin capatul ala pt ca in cealalta parte e casa si am caini si ei simt daca e ceva.Si asa mi-a otravit un caine care era liber. Link spre comentariu
PETRE66 Postat Iunie 24, 2006 Partajează Postat Iunie 24, 2006 pune-i o capcana de porci mistreti sau mai bine un gard electric ,sa-l scuture de narav. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iunie 25, 2006 Partajează Postat Iunie 25, 2006 Propun si eu ceva: Daca intinzi o sarma ghimpata izolata de gard in interior si folosesti un transformator de 6V si o bobina de inductie de dacie si un releu pe post de "baraitor" ca sa faci un oscilator simplu cred ca se poate rezolva .Firul de inalta tensiune sa-l legi la gard si alimentarea sa o conectezi la iesirea senzorului.Daca hotul vine pune mana pe gard apoi se urca pe el si nimereste in sarma ghimpata (neaparat pe interiorul gardului + un semn de avertizare micut, ca asa se considera violarea propietatii) si avand tensiune data de senzor incepe "Rock'n Roll "-ul pe gard.A... si inca ceva : ia semnal de la iesirea senzorului si alimenteaza un solenoid care sa apese pe declansatorul unui aparat foto (cu blitz de preferat) ca sa ai si "prestatia" dansatorului imortalizata pe pelicula :supz: . Chiar va rog sa dezvoltati ideea dar nu chiar asa de :axe: PS: sogard_2003 lipeste niste banda izolatoare pe senzor si ia-ti o lanterna si scapi de deranj sau da cu smirghel pe lentila senzorului si gata cu senzorul ca nu mai "vede" :rolleyes: Link spre comentariu
Fernandes Postat Iunie 25, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2006 E super ideea dar nu stau acum sa intind sarma ghimpata.In plus nu vreau sa il electrocutez, vreau doar senzori sa stiu cand intra.Si are baiatu' grija sa il "electrocuteze".O sa il dezbrac in pielea goala, ii leg de gat ce a furat si il plimb prin toata comuna vreo 2-3 ore sa se invete minte.Pe urma il dau pe mana politiei sa se"racoreasca" vreo 5 ani!! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Iunie 25, 2006 Partajează Postat Iunie 25, 2006 Ar mai merge si ceva gen "bariera infrarosu", plasata convenabil de-a lungul gardului la aprox. 1 m in interior si 1m inaltime. Asa nu te va alarma orice caine sau cucuvea care trece intamplator pe acolo. Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 fernandes, o sa dai banii degeaba pe senzorii aia de miscare. Aia trebuie cocotati la oarece inaltime ca au o caracteristica de forma conica, o sa fie greu sa-i maschezi. Cred ca exista si cu "lentile" speciale, gen coridor, dar aia or sa te coste mai mult.In plus, daca o sa reusesti toate reglajele (sa nu ai alarme de la animale mici sau copii pana la o anumita inaltime), deci in cel mai fericit caz, o sa ai alarma inainte sa-ti intre hotul pe proprietate si ala o sa spuna ca se plimba pe terenul viran.Solutia pentru supravegherea gardurilor e sa insiri pe gard mai multe lite(sarme subtiri emailate) suficient de multe si la diferite inaltimi, pe afara si interiorul gardului, in asa fel incat sa se rupa macar una din ele cand un hot escaladeaza gardul. Multe e ceva relativ, poti sa faci treaba buna si cu 3 sarmulitze bine plasate.Sarmele formeaza niste bucle si tin niste baze de tranzistoare ordinare la masa. In momentul cand se rupe una, tranzistorul respectiv comuta.Desigur si o bariera e buna si oricum iese mai ieftin decat cu senzorii. Link spre comentariu
stefanev Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 nu ai voie sa folosesti gard elecric, indiferent de tensiune si putere, ca cica pui vieti in pericol ... asta sunt legile, nu cred ca se merita sa risti libertatea pentru asa ceva, metoda cea mai potrivita raman senzorii, si daca vrei neaparat iti faci o placuta cu High Voltaje si o pui pe gard, asta mai mult la deruta, ca poate HQ-ul hotzului nu il depasteste pe cel al cainelui. Dar ce te intereseaza mai mult sa protejezi? gradina sau casa ? Ca daca vrei sa stai linistit, faci o investitie si instalezi un sistem de alarma si cand vrea hotu sa intre, pana se dumireste, mascatii is la poarta ta.Un senzor de miscare (ca la lampile cu halogen) costa in jur de 15-20 Ron, acum nu mai stiu cat face, si ori pui la vedere senzorii, dar firul nu il lasi la vedere, ori le camuflezi ca sa nu se observe. Bafta si gratiile sa-i manance pe hoti ! Link spre comentariu
stefanev Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 nicul, e buna ideea cu sarmele, dar trebuie sa ai in vedere si un aspect important ... cum arata ... si cum crezi ca arata o multime de sarme puse pe diferite inaltimi la gard? Eu zic ca nu arata prea bine, ideea cu senzorii e cea mai buna, si atat timp cat firul e bine "dosit" nu are ce-i face la senzor ! Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 păi dacă pui nişte liţe subţiri, că zici că ţi se pare de foame când le vezi (dacă le vezi) nu te aranjează mai bine?? :prayer: Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 sunt litze, adica niste sarmulitze foarte subtiri, emailate, cum gasesti in primarele trafurilor de mica putere (ceva poate sub 0.1 mm) stii cum arata? nici macar nu le vezi decat daca esti aproape si stii dupa ce sa te uiti. pe un gard din spatele casei, care mai are si ceva plante pe el egreu si sa o mai gasesti pe aia rupta, din cauza asta e bine sa pui mai multe.nu e vorba de nici un high voltage sau curentimai mari de 1mA prin firele alea.Desigur, fernandes are acum o multime de solutii si poate alege singur pe cea care ii convine mai mult. Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv Postat Iunie 27, 2006 Partajează Postat Iunie 27, 2006 pui ceva sarma dezizolata pe partea de sus a gardului, legata la curent... nu prea mare, ca ce-i prea mult strica.. si cand pune mana pe gard sa sara surpriza Bzzzz si sare :finga: Poti pune o rezistenta pe alimentarea firuluisi cand atinge, caderea de tensiune de pe fir sa comande un releu sau ceva care sa te anunte de eveniment :finga: :finga: :finga: Bafta la prins hoti :axe: Sa-i dai cateva si din partea noastra :weedman: Link spre comentariu
Fernandes Postat Iunie 27, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2006 Traind la tara am gradina de legume si pe ele vreau sa le protejez.Hotul asta l-am mai prins pe camp, imi fura porumbul.L-am iertat si a promis ca nu mai face dar se pare ca o face din nou.Eu m-am gandit sa leg atza subtire(de papiota) care tine deschis un intrerupator mai special(gen celui de la stopul pe frana la masina) si cand se rupe ala sa inchida circuitul si alarma sa faca piu.E bine si cu sarma subtire.Ms mult pt idei si va anunt eu cand il prind pe cotoshman:D Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iunie 28, 2006 Partajează Postat Iunie 28, 2006 Daca nu te incanta ideea cu gardul electric eu ti-am mai dat si ideea cu aparatul foto (camera web are rezolutia prea slaba).Asa ai poza lui in gradina la tine si, daca nu ma insel, la violarea propietatii in Romania legea spune ca trebuie sa ai aceeasi "putere de foc" cu a adversarului, adica daca el are la el un cutit tu nu poti sa-l tintesti cu tunul.Daca poti sa-l imobilizezi acolo eu te sfatuiesc sa chemi politia iar o poza facuta cu hotul adunand legume de la tine din gradina e mai puternica in fata legii decat orice declaratie.PS:am avut si eu la bloc niste probleme de genul acesta cu "ciutani" de 16 ani la care unul mi-a replicat : "ai dovezi?"(stiam cine sunt dar am ajuns prea tarziu acolo).Nu intru in detalii ca nu are rost.A si inca ceva:daca pe langa aparatul foto montat la dispozitivul de protectie mai ai si unul la tine (sau o camera video) poti sa-l faci "fotomodel", urmarindu-l si pozandu-l (filmand-ul) cum fura, apoi chemi politia.Succes la prins hoti. Link spre comentariu
attic Postat Septembrie 2, 2006 Partajează Postat Septembrie 2, 2006 Salut! Vreau sa fac si eu o alarma cu senzori de miscare si nu gasesc schema.Vreau sa pun mai multi senzori iar la detectarea miscarii sa am o sonerie(deaia antica de la telefoanele cu "roata") dar sa fie departe de senzor(cca 100 m).Stiti pe unde se gasesc senzorii in Buc??Treaba e urgenta, hotii ma ataca!!!Ai rezolvat sau inca nu?Cat esti dispus sa bagi in treaba asta? Link spre comentariu
vsurducan Postat Septembrie 3, 2006 Partajează Postat Septembrie 3, 2006 Ar mai merge si ceva gen "bariera infrarosu", plasata convenabil de-a lungul gardului la aprox. 1 m in interior si 1m inaltime. Asa nu te va alarma orice caine sau cucuvea care trece intamplator pe acolo.Din pacate bariera IR cu un singur fascicol este susceptibila de alarme false la ploaie si ninsoare (chiar si vant daca senzorii nu sunt montati ca la carte pe piloni de fier sau beton incastrati in pamant).Daca se utilizeaza de exemplu garduri din lemn pentru montajul barierei, si distanta dintre senzori depaseste 13-15m, dupa o ploaie zdravana sau la un vanticel nu prea mare senzorii se dezaliniaza (lemnul gardului se umfla).Senzorii IR sunt insa cei mai simplu de realizat (daca e vorba sa-i faci, nu sa-i cumperi).Pentru exterior ar merge niste senzori PIR cortina (sau chiar perdea) usor modificati ca sa nu dea alarme false la schimbari de temperatura sau animale/pasari care misca/zboara pe acolo.Una din solutiile pentru senzorii de exterior este redundanta (se monteaza doi senzori apropiati si se regleaza la ambii senzori detectorul PIR in focarul lentilelor fresnel astfel incat doar daca ambii detectori vad punctul focalizat are loc alarmarea).Reglajul nu este simplu insa se poate face pentru un numar mai mic de pozitii vizate decat poate un singur senzor...Unul din cele mai simple moduri de a prinde un hot nu prea inteligent estecircuitul continuu cu fir de cupru de 0.10 sau 0.15mm.Cand intra la locul faptei, il rupe. Dezavantajul este ca trebuie sa verifici continuitatea circuitului in fiecare seara, da' ce nu faci cand este nervos...cele bune,Vasile Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum