Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alarma cu senzori de miscare!!!urgent plssss

Fernandes

Postări Recomandate

Salut! Vreau sa fac si eu o alarma cu senzori de miscare si nu gasesc schema.Vreau sa pun mai multi senzori iar la detectarea miscarii sa am o sonerie(deaia antica de la telefoanele cu "roata") dar sa fie departe de senzor(cca 100 m).Stiti pe unde se gasesc senzorii in Buc??Treaba e urgenta, hotii ma ataca!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Fernandes

9

• yo9hrb

4

• sogard_2003

4

• The Stressmaker

3

Cel mai simplu cred ca este sa cumperi lampi din acelea cu senzori de miscare. In loc sa-ti aprinda becul, iti actioneaza soneria. Sau aprinde si becul si actioneaza si soneria.

Link spre comentariu

CORECT SPUS yo9hrb...daca vrei sa conectezi mai multi senzori prin toate colturile gradinii sau a casei faci frumusel legaturile in paralel la toti senzorii..care sa zicem actioneaza soneria...eu as pune mai degraba o goarna pe ultrasunete sau chiar pe frecvente inalte ca sa le rupa urechile "atacatorilor"... :finga: :finga: sau daca stai la curte si ai gard de fier cuplezi senzorul la un releu...si cand se actioneaza releul sa cupleze gardul la 220v...si cand pune hotu mana JAP...il zgudui putin..nu mult sa nu il omori ca pe urma dai tu in belele.... :finga: :finga: :finga: :finga: ....

Link spre comentariu

Nimic nu te impiedica sa actionezi un LED pentru fiecare senzor, de ex, montat pe un panou (ca sa stii pe unde e hotul, patrupedul, etc), si dupa aia sa actionezi niste porti SI (ca poate vin mai multi) ca sa actionezi o singura sonerie/alarma/bomba atomica (aici nu faci risipa, ca e scumpa) astfel incat daca se intra in perimetrul pazit sa sune/urle/explodeze. Trebuie doar sa ai imaginatie. Pe vremea mea, cand nu se inventase galena, pentru porti SI foloseam diode :smt003 . Sau CDB-uri, pentru cei mai evoluati.P.S. : A nu se intelege ca legi LED-ul direct la 220, il ajuti si pe el cu o alimentare corespunzatoare.Morala: daca toate intrarile sunt in 0 logic (adica nu misca nimic prin curte) LED-urile stau stinse, alarma tace, bomba sta cuminte. Daca una din intrari trece in 1 logic (misca ceva in raza senzorului) alarma urla, LED-ul corespunzator se aprinde, pui mana pe pusca/tun/Enola Gay :drinkers:

Link spre comentariu

ma gandeam sa imi fac si eu ceva sistem de securitate prin apartament...ca vorba aia traim in romania si nu se putea sa nu mi se sparga si mie o data casa.....dar ce fac cand plec de acasa mai mult timp (o saptamana de exemplu)..de unde acumulatori cu durata de functionare atat de mare...vreau sa fac ce va simplu tot asa cu un senzor...sugestii ,pareri ,idei?laseri?senzori de miscare?.....usa nu mai e sigura de mult....(s-au inventat rangi..leviere...picioare .... aerogenul...panze de bomfaier..cheile...agrafele..etc) daca nu ii electrocutezi cand intra in casa tot nu se lasa....ce parere aveti?

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

daca nu ii electrocutezi cand intra in casa tot nu se lasa....ce parere aveti?

Nu numai ca nu se lasa dar atat de tampite sunt legile incat o sa faci si puscarie pentru asta.In Rromania legea protejeaza pe infractor nu pe omul cinstit.
Link spre comentariu

In Rromania legea protejeaza pe infractor nu pe omul cinstit.

este un mare adevar ceea ce ai zis....ma uitam la un topic despre cum se poate fura energia de la renel....discutii...discutii...discutii....electronica se pierde in curand de pe aces site....aARE vecinu meu la usa o porcarie de senzor de lumina care e reglat la 5 secunde de aprindere cand simte miscare...sau ce fel de senzor o fi...chestia e ca ma enerveaza AJUNG in fata usii scot cheile si sa si stinge lumina..dau din maini ca o pasare...sa se faca din nou lumina si atunci pot sa deschid usa...ORI IL ROG SA MODIFICE TAMPENIA AIA .(desi e bagata bine in zid ,cu ciment)....ORI I_O DISTRUG....ce propuneti?

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Propun sa-i omori pisica sau cainele, daca nici asa nu se lasa violeaza-i nevasta sau da din maini ca poate iti cresc aripi de papagal si te-i scos :rock:

Link spre comentariu

Propun sa-i omori pisica sau cainele, daca nici asa nu se lasa violeaza-i nevasta sau da din maini ca poate iti cresc aripi de papagal si te-i scos :rock:

:finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga:
Link spre comentariu

Deci am desenat un plan ca sa vedeti care e treaba.Eu vreau sa il prind pe hot, deja il cunosc cine este, el intra la mine in gradina si fura destul de mult.Are omu' tactica, intra doar cand este uscat, sau pe ploaie mare, stie el.Acuma eu vreau sa imi spuneti si mie cum arata senzorii, cat de scumpi sunt, si daca pot sa montez doar senzorii in gradina pt ca eu vreau sa am soneria acasa.Cand se da alarma, imi iau bata cu mine si ma duc in gradina, il bat de ii suna apa in cap si il duc la politie si face si el puscarie ca sa se invete minte, ca nu e la prima abatere.Pt a conecta senzorii la "device-ul" lui vreau sa folosesc un cablu UTP.Se poate sa fac ce vreau eu???

Link spre comentariu

Se poate, bineinteles. Senzori gasesti pe la Praktiker, Bricostore. Nu stiu cat costa, dar, daca ajung azi pe acolo iti transmit. Amplasarea lor, asa cum ai desenat-o, nu cred ca e cea mai fericita. Trebuie sa vezi intai caracteristicile senzorilor. Eventual pune niste dimensiuni (macar aproximative) la gradina ta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări