Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Onkyo,Yamaha AX.....

Postări Recomandate

Vreau sa imi achizitionez un amplificator bun , si nu stiu ce sa aleg !-Onkyo Integra A-8870- Yamaha Ax 1050- Yamaha A 1020 Ca aspect cel mai mult imi place Onkyo , si din cunostiintele mele este o firma foarte buna . Am mai avut amplificatoare de la Onkyo si sunt excelente, dar Yamaha nu am avut niciodata si nu am idee.Astept cat mai multe pareri !!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eterna problema. Cred ca sansele de a primi sfaturi folositoare tind catre 0. Ar trebui sa gasesti pe cineva care sa le fi ascultat pe toate, sa aiba gusturi similare cu ale tale etc. Daca poti sa le asculti atunci asculta-le si alege ce-ti place.Eu as alege Onkyo dar doar pentru ca am avut si mi-a placut cum suna. Nu am avut Yamaha deci nu am termen de comparatie. :speriat

Link spre comentariu

Onkyo Integra 8870 l-am gasit la pretul de 280 de euro , arata excelent fara nici o zgarietura nimic si nu a fost umblat in el deloc .Yamaha AX 1050 RS este compus din aplif,cd player,deck si tuner eu as avea nevoie doar de amplif . Si sunt in stare excelenta , dar nu cere mult pe tot turnul numa 260 de euro ,este mai ieftin in comparatie cu Onkyo.Iar Yamaha A 1020 l-am gasit la pretul de 200 euro . Cred ca asta am sa il exclud si voi alege dintre Onkyo si Yamaha AX1050 RS.Daca voi sta bine cu banii le voi achizitiona pe ambele .

Link spre comentariu

Asa arata turnul Yamaha Ax care este la vanzare !!

http://s7.postimage.org/lwc0mcpfv/2bf9f ... 774cc2.jpg

http://s7.postimage.org/5zd8pmx1n/3863a ... 39466d.jpg

http://s7.postimage.org/is1cpk8nf/3909b ... 0ab30b.jpg

http://s7.postimage.org/5pabk17t7/e0826 ... e9e298.jpg

Imi place acest Yamaha pentru ca este puternic si destul de ieftin , dar prefer Onkyo nu stiu inca ce sa fac !!

Onkyo arata mult mai bine si parca are ceva ce ma atrage l-am si ascultat si suna excelent pot sa zic ca este magnific . L-am ascultat pe boxele mele si am observat ca iti merita bani .

Yamaha Ax 1050 nu pot sa ascult pe boxele mele , numa la vanzator acasa , as vrea sa le achizitionez pe amandoua .

Astept pareri si sfaturi cat mai multe !!

Link spre comentariu

- Onkyo Integra A-8870- Yamaha AX-1050- Yamaha A-1020

Eu asi alege exact cum ai facut lista:Onkyo a-8870 - Este un cap de serie, Dar este cam scump 270 euro cat vrei sa dai pe el, numai sunt preturile de acum 2 ani, acuma a fost la vanzare si la 700 lei mai mult de 850 lei dupa mine nu face.Poti gasi modelu mai vechi a-8870 ce are aceasi schema si constuctie ca a-8780 se vinde undeva la 600 lei, sau a-8670 care nu are telecomanda se vinde pe la 500 lei.Yamaha AX-1050 - Are un selector de surse motorizat care se strica (problema identica si la pioneer) - risti sa ai probleme cu el si alt selector numai gasesti.Yamaha A-1020 - Oficial functioneaza pe boxe de minim 6 Ohmi, intra in gama vechiturilor facute prin 83-86 - risti sa ai probleme cu el si sa ajungi la service.Este cel mai puternic dintre toate ( 2 x125 W RMS in 8 Ohmi si 2 x 145W RMS in 6 Ohmi ) si probabil suna cel mai bine.Specificatii tehnice pt fiecare:Onkyo A-8870Yamaha AX-1050Yamaha A-1020
Link spre comentariu

Eu as alege exact in ordinea inversa a listei de mai sus ...Pentru mine conteaza doar muzicalitatea amplificatorului , nu valoarea de piata de pe ocazii .ro sau elucubratiile unor useri :bere: care nu au vazut poze de aparate decat pe net sau au detinut semigunoaie manelistice de la SONY low cost entry level , comentand doar dupa a 8-a cutie de bere !

Link spre comentariu

Depinde si de om, daca iti place sa iei un lucru si sa il pui sa mearga fara frica de a se defecta a doua zi poti merge pe Onkyo.. Daca esti nene electronist si iti place sa mai mesteresti cate ceva pe la ea poti incerca un yamaha a-1020.

Ai tu ceva persoane infiltrate in toate service-urile de electronice de pe mapamond si stii sigur ca procentul de a-8870 defecte este mai mare decat cel de a-1020 ? Sau ai studiat service-manualurile ambelor modele si, avand in vedere cunostintele tale avansate in electronica, ai ajuns la aceasta concluzie? Pana mai revii cu picioarele pe pamant iti recomand in continuare sa studiezi un singur manual, insa nu de service, ci de gramatica!
Link spre comentariu

@player4

Iar intervi aiurea...

Fara jumatate de luna de nu suntem in 2013, yamaha a-1020 este facut in juru anilor ~1985, 1985 - 2013 = 28 de ani trecuti peeste el.

In interioru unu amplificator se afla piese electronice, alea nu sunt de fier sa mearga pe viata, dupa atata timp incepe sa apara probleme in special la condensatorii.

Ce ar mai fi de prcizat la yamaha a-1020 este ca are corectoru de ton in bucla de reactie lucru ce il face sa sune imfect cand nu este pe direct.

Si o poza cu Interioru lui yamaha a-1020

Posted Image

Link spre comentariu

@player4

Iar intervi aiurea...

Fara jumtate de luna de nu suntem in 2013, yamaha a-1020 este facut in juru anilor ~1985, 1985 - 2013 = 28 de ani.

In interioru unu amplificator se afla piese electronice, alea nu sunt de fier sa mearga pe viata, dupa atata timp incepe sa apara probleme in special la condensatorii.

Ce ar mai fi de prcizat la yamaha a-1020 este ca are corectoru de ton in bucla de reactie lucru ce il face sa sune imfect cand nu este pe direct.

Furi curent in continuare, analfabetule pozaci ! Aberatia asta cum ca amplificatoarele care au partea de corector in bucla de reactie negativa suna aiurea numai tu puteai sa o faci. Sunt nenumarate modele, multe chiar cap de serie, in care s-a folosit aceasta constructie, insa acum imi dau seama ca acei ingineri care le-au proiectat erau cu mult inferiori tie din toate punctele de vedere.

Incep sa inteleg care este scopul tau pe acest forum: sa faci cat mai multe posturi cu care sa te lauzi prietenilor tai manelisti spunandu-le: "uite aic bai, eu tata electronistilor ai dau lectii si sfaturi la nestiutorii de pe forumul de electronica"

PS: Am condensatori recuperati din scule japoneze care dau clasa la esr si capacitate unora noi..

Link spre comentariu

- Onkyo Integra A-8870- Yamaha AX-1050- Yamaha A-1020

Eu asi alege exact cum ai facut lista:Onkyo a-8870 - Este un cap de serie, Dar este cam scump 270 euro cat vrei sa dai pe el, numai sunt preturile de acum 2 ani, acuma a fost la vanzare si la 700 lei mai mult de 850 lei dupa mine nu face.Poti gasi modelu mai vechi a-8870 ce are aceasi schema si constuctie ca a-8780 se vinde undeva la 600 lei, sau a-8670 care nu are telecomanda se vinde pe la 500 lei.Yamaha AX-1050 - Are un selector de surse motorizat care se strica (problema identica si la pioneer) - risti sa ai probleme cu el si alt selector numai gasesti.Yamaha A-1020 - Oficial functioneaza pe boxe de minim 6 Ohmi, intra in gama vechiturilor facute prin 83-86 - risti sa ai probleme cu el si sa ajungi la service.Este cel mai puternic dintre toate ( 2 x125 W RMS in 8 Ohmi si 2 x 145W RMS in 6 Ohmi ) si probabil suna cel mai bine.Specificatii tehnice pt fiecare:Onkyo A-8870Yamaha AX-1050Yamaha A-1020
Cel mai puternic dintre ele este Yamaha Ax-1050 http://www.hifi-wiki.de/index.php/Yamaha_AX-1050Yamaha A-1020 renunt la el , si voi merge pe Onkyo integra 8870 si Yamaha AX 1050 daca o sa am destui banuti le voi achizitiona pe amandoua !
Link spre comentariu

Se pare ca ai dreptate cu putere la Yamaha AX-1050 are 2x 145w in 8 Ohmi si 2 x 185 in 6 Ohmi. 20hz-20khz. Trebuie sa iei in calcul la alegere ca acel yamaha are pe fiecare canal cate un integrat HCA (Hyperbolic Conversion Amplification) foarte greu de gasit, aproape imposibil in caz de defectare, si selectoru de surse motorizat care face probleme (lafel ca pe modelel pioneer cu R la sfarsit)Nu se recomanda folosirea lui pe boxe de 4 ohmi la volum mare, in specificatile tehnice scrie ca suporta boxe intre 6-16 ohmi. Onkyo suporta 4-16 ohmi, poate fi folosit pe 99,9% din boxele existente pe acest univers.PS, Cand studiezi datele tehnice ale amplificatoarelor ia in calcul doar puterea exprimata in 20hz-20khz (banda care aude Urechea umana), puterile DIN 1 khz, sunt obtinute in urma semnalelor de test.

Link spre comentariu

Sfat pentru cei care folosesc amplificatoare Pioneer cu terminatia "R"...refaceti lipiturile la selectorul de surse si va functiona perfect(din cauza vibratiilor, lipiturile cedeaza in cei 20 de ani ai amplificatoarelor)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări