Bassmann Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Salutare!Poate cineva sa aproximeze cantitatea de pasta de lipit necesara pentru 200 de contacte SMD, 0.8 x 0.8 mm? Vreau sa stiu cat sa cumpar ca sa nu-mi ramana prea multa, ca e scumpa. De asemenea, ce e mai ok, cu Pb sau fara Pb?Stima! Link spre comentariu
radu ionel Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Salutare! Poate cineva sa aproximeze cantitatea de pasta de lipit necesara pentru 200 de contacte SMD, 0.8 x 0.8 mm? ______________________________________________________________Mai Dle...pui intrebari stupide strigatoare la CER.Nu stiu cum Dnii moderatori accepta postarea acestora, pe sticla...Ma mir ca NU intrebi ;**cite picatu de apa sint/incap intr-un litru,dar in 1,5-2 samd.SFAT;cumpara-ti cantitatea cea mai mica sau fludor mai subtire care contine pe mijloc pasta 0.08mm si lipesti la pozitie rapid si fara probleme(pozitionezi smd-ul ,apropii fludorul si punctezi rapid cu pistolul>placa circuitului si pinii smd isi ia prin lipire/umectare doar cit ii trebuie...nu tinepistolul mult sa nu exfoliezi cablajul si deprecierea pinilor... Link spre comentariu
Bassmann Postat Decembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Multumesc mult pentru sfat, dar intrebarea nu este deloc stupida; se refera doar la dimensionarea cantitativa a unui material de adaos. Ca si cum as intreba un zidar, cati metri cubi de beton sunt necesari pentru turnarea unei placi de suprafata X.Nu am mai lipit pana acum cu pasta si nu stiu care este consumul obisnuit. Vreau sa stiu cantitatea necesara aproximativa, deoarece cumpar de pe TME.eu mai multe piese si vreau sa platesc un singur transport. In Iasi gasesc mai greu, iar pretul nu e chiar convenabil.Stima! Link spre comentariu
Bassmann Postat Decembrie 20, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Mi se pare foarte ciudat ca, desi este vorba de aceeasi pasta, cu aceeasi compozitie chimica, cea din tubul mare este mai putin densa decat cea din tubul mic, conform datelor de pe saitul tme.eu, in urma unui calcul banal. Raportul pret tub mare/ pret tub mic este de 1:2,85. Care-i misterul? Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Depinde cu ce dispensezi. Fa un calcul volumetric, oricum intra <<<< 1cmc. Daca pui pasta cu seringa, manual, ai sa ai pierderi mari. Personal, am folosit cu succes pasta folosita la lipirea tevilor de cupru + un cuptor "tunat", rezultatele fiind excelente, daca nu ai componente pretentioase merge si cuptorul cu gaz. Nu cred ca pasta No Clean te ajuta foarte mult in situatia actuala (asta daca e mai scumpa decat pasta clean), presupun ca nu faci productie in masa, curatirea efectuandu-se cu alcool sau chiar diluant de vopsea si penson, ... rezultate foarte bune. Si eu am de facut niste lucrari cu pasta si tocmai am cumparat de pe ebay http://www.ebay.com/itm/50G-Soldering-Repair-Solder-Paste-Cream-Welding-Paste-/170933606941?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27cc6fda1d, astept sa ajunga. In privinta compozitiei mergi pe Pb (nu e asa sensibila la profilul termic). Cred ca viscozitatea este data de dimensiunea particulelor de aliaj, nu de compozitia aliajului, in fond pasta contine SnPbAg + Flux. Link spre comentariu
Bassmann Postat Decembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2012 Clar merg pe Pb, fiindca are temperatura de topire mai mica decat pasta fara Pb. Nu fac productie, e doar ocazional. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum