Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protocol telecomanda modulator FM

Rabulea Sergiu

Postări Recomandate

Eu am folosit cu succes pickit 2 ca sa aflu ce emite un senzor de la o statie meteo ptr a-l folosi la altceva.Nu stiu daca poti vedea cu un osciloscop ce emite telecomanda aia.

Senzorul:

Posted Image

Captura (clic pe dunga neagra):

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

5

• Rabulea Sergiu

3

• Liviu M

3

• fratello

3

Top autori în acest subiect

Am pus si eu mana zilele trecute pe o telecomanda dinasta. Cineva si-a "casat" un radio-casetofon mai vechi din masina, cu tot cu modulator FM si telecomanda.

Posted Image

Am testat cu un receptor infrarosu TSOP 2438, iar semnalul nu pare sa fie RC-5, mai degraba FSK. Cine isi mai aduce aminte de ciripitul de la vechile calculatoare ZX-Spectrum; ceva in genul acela. Adica 1 logic pe o frecventa si 0 logic pe o frecventa dubla fata de prima.

Posted Image

Ca o comparatie, am pus si o captura de la telecomanda de TV Panasonic, unde iarasi e acelasi stil de codare, cu impulsuri de durata fixa, variind doar frecventa lor.

Link spre comentariu

Multumiri userului @misuraelectronic pentru mentionarea cipului UPD6122 de la NEC. E exact codul de la telecomanda mea.

M-am uitat prin foaia tehnica, iar codarea se numesta PPM (Pulse Position Modulation).

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări