Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protocol telecomanda modulator FM

Rabulea Sergiu

Postări Recomandate

As dori sa folosesc o telecomnada de la un modulator fm pentru a controla volumul si alte functii la un viitor sistem de sunet.Problema este ca nu stiu prin ce protocol transmit acestea informatiile, sau cum as putea sa-l identific.Orice idee este binevenita.P.S. uC-ul folosit demine va fi un PIC18f452.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

5

• Rabulea Sergiu

3

• Liviu M

3

• fratello

3

Top autori în acest subiect

nu stiu daca va ajuta foarte mult informatia urmatoare , insa pot sa va asigur ca toate telecomenzile pentru modulatoarele fm care circula pe la noi emit pe tester codul 6121 / 00ff ...! asta inseamna ca virgula circuitul integrat din interiorul telecomenzii are la origine un circuit integrat upd6121-xxx sau upd6122-xxx ...original nec , sau clona china ...! codul rc5 corespunde la 3010 / 00 si este emis de circuitul saa3010 , original philips sau clona china ...! niciodata , never-ever nu veti intilni codul rc5 emis de un modulator fm de pe la noi din rsr...! :da

Link spre comentariu

Ma degraba seamana cu un NEC inversat (colectorul de care povestesti mai sus?).

posibil chiar sa ai dreptate :rade: am un "decodor" de telecomenzi QD-JMY2005 si imi spune asa, la RC modulator:IC MODE CODE (format): NEC 6121/6122Display usage: 6121 (ce apare pe citiror)SYS: 00FFDATA: 16 1 (daca tin apasata tasta indexul 1 se incrementeaza)o mai recunoste si la:IC MODE CODE (format): PIONEER 6121Display usage: 61212SYS: 00FFDATA: 16 1 (daca tin apasata tasta indexul 1 ramane neschimbat, la re-apasare indexul creste cu 1)l.e: se pare ca si misura are un decodor Quanda
Link spre comentariu

posibil chiar sa ai dreptate

din pacate , eu am intotdeauna dreptate ...! :rzb mai avem asa...1-- 61212 se poate ignora absolut total , intrucit este identic cu 6121 ...!2-- indexul care incrementeaza n-are nici o utilitate electronica...!3-- codul corect emis in hexazecimal este 16...evident , corespunzator acelei taste pe care ati apasat dvs...!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări