Vizitator Marus_Rockeru Postat Iunie 21, 2006 Partajează Postat Iunie 21, 2006 Dupa ce mi-au albit toate firele de par din cap si mi-au cazut ... dupa lungile cautari peste tot ... indraznesc sa va cer o mina de ajutor in problema urmatoare. Trebuie sa fac un oscilator cu urmatoarele propietati :- alimentare : 12V- frecventa : 100 KHz- forma de unda : cit mai dreptunghiular- amplitudine minima : macar 10 V- putere : 10 W- duty cycle : 50%Are cineva vreo idee ... ?PS: Odata ma jucam cu niste motorase pas-cu-pas si trebuia sa folosesc niste punti H sa le controlez ... nu o merge si aici asa ceva ? Link spre comentariu
teslina Postat Iunie 21, 2006 Partajează Postat Iunie 21, 2006 Nu stiu la ce iti trebuie, dar am gasit in arhiva mea de scheme una de driver pt trafuri care s-ar putea sa iti foloseasca sau sa te inspire (cu semipunte cu FET-uri): http://www.stevehv.4hv.org/FBD/FBschematic.JPG Din schema lipsesc zenerele de protectie (12 V) de pe portile FET-urilor si diodele de recuperare (dintre sursa si drena FET-urilor). Poti sa folosesti alimentare de 12 V si pentru partea de putere. Piesele se gasesc prin magazine. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iunie 21, 2006 Partajează Postat Iunie 21, 2006 Cel mai simplu un generator cu CD4047,are doua iesiri perfect simetrice.Iti pun un ex de la un inverter in atach.Trebuie modificate valorile R1,C1 pt a obtine 100khz[22k,100pF cred,vezi fisa tehnica] Pt 10V si 10watt cred ca cel mai bine ar merge un amplificator audio la 12v,numai trebuie sa cauti din cele ce duc 100khz!Sau cauta pe net scheme audio cu mosuri ce merg la frecventa asta. Apoi e si problema-ce ataci cu semnalele tale?Pt mosuri de ex sint drivere de atac specializate,etc Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 mersi mersi la toata lumea ... :smt003 Da, MOSFET-uri vreau sa atac cu semnalul asta, te rog spune-mi un driver din ala specializat ! :prayer: Link spre comentariu
Vizitator Marus_Rockeru Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 Cred ca o sa fac o combinatie intre cele 2 scheme :smt003 Adica Oscilatorul de baza cu CD4047 (ca sa aiba duty cycle 50%) si doua Drivere cu TC4422. :supz: EDIT : Doamneeeee ce scump e un TC4422 ! ... 75 mii/buc :smt005 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum