Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema comanda electroventilator auto

maciu1

Postări Recomandate

Vizitator pisica matache

Valoarea rezistentei nu e critica;driverul are pe intrare un mosfet cu Ciss foarte mica.Merge un kilohm ,poate chiar lipsi.Ce am mai omis,intre pinii 6 si 3,alimentarea driverului un cond de 0,1 microF in paralel cu un electrolitic de cca 100microF.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maciu1

7

• asyx

4

• Mircea

3

• remus68

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@pisica_matache, o sa urmez sfaturile tale. Deja comandai TC427-le, dar nu imi dau seama ce cod are "legatura" de diode pusa in paralel cu motorul...Poti sa-l scrii cu "quick replay"? Multumesc!

Link spre comentariu

Nepoate!! Zine si noua ce elecrtoventilator ai, ca la puterea asta cred ca poti sa-l pui in locul motorului de tractiune, colegii s-au aventurat sa faca nista calcule, dar ce electroventilatoare auto am vazut pana acum nu consuma mai mult de 5 A la 12V.

Link spre comentariu

Nepoate!! Zine si noua ce elecrtoventilator ai, ca la puterea asta cred ca poti sa-l pui in locul motorului de tractiune, colegii s-au aventurat sa faca nista calcule, dar ce electroventilatoare auto am vazut pana acum nu consuma mai mult de 5 A la 12V.

gresit.eu numai ce am vandut unul cu un curent nominal de 52A.depinde de masina si producator
Link spre comentariu

Electroventilatorul este de Mercedes Vito 2.2tdi si consuma, la turatie maxima 28A, asa cum am scris in primul mesaj. Masuratoarea am facut-o cu un cleste ampermetric si este aproape de realitate, intrucat puterea specificata de producator este de 320W. Deci "nepoate", exista si electroventilatoa ce vor mai mult de 5A :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări