Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari incepator

Rila

Postări Recomandate

Sper sa nu deranjez pe nimeni cu acest post si cu intrebarile mele dar chiar nu ma pricep si vreau sa invat.Mi-am cumparat de curand un pistol de lipit de 150w si fludor de 2mm cu insertie de sacaz.Problema e ca nu pot reusi sa lipesc nimic si nu inteleg care este cauza.Cand incerc sa lipesc o componenta incing pistolul il pun in pasta decapanta si apoi incerc sa topesc fludor pentru lipitura mea dar fludorul se face ca o branza(nu iese lucios asa cum ar trebui sa fie),se sfarama si nu pot lipi nimic cu el.Imi puteti recomanda va rog frumos un tip de fludor/pasta decapanta cu care sa pot lipi si eu normal?Va multumesc pentru rabdare!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rila

3

• pinky

2

• raileanu florin

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu stau in Bucuresti si in orasul meu(Oltenita) nu gasesc nici un magazin specializat de unde sa pot cumpara.Imi puteti recomanda fludor si sacaz de pe un magazin online?(daca se permite aici,sa nu se considere reclama)

Link spre comentariu

Din ce spui, s-ar parea ca ai de-a face cu fludor fara plumb. Acest tip de fludor se topeste la temperatura mai mare ( 220-230 C ) fata de fludorul cu plumb (180-190 C ). Cand mai cumperi fludor, asigura-te ca scrie pe el SnPb iar proportia de plumb sa fie mai mare de 30%. Fludorul trebuie sa aiba insertie de sacaz ca sa se produca decaparea si lipitura sa arate curata. Recomand fludor cu diametrul de 1 sau 1,2 mm^2 si rola sa aiba 100g. Se lucreaza foarte usor si comod.Cat priveste achizitionarea lor, cauta ca sunt multe magazine online de electronice. Eu folosesc LC60-1.00/0.1.

Link spre comentariu

Ok,multumesc frumos pentru raspunsuri,am gasit fludor LC60-1.00/0.1 si o sa imi comand.Acum am alta intrebare,am mai cautat pe forum dar nu am gasit nimic pe placul meu...Vreau sa imi fac o lampa de birou cu leduri,am inteles ca folosind lm555 adica alimentand circuitul in pulsatii(sper ca am e termenul corect),voi obtine o lumina de o putere mult mai mare,fara sa ard ledurile.Acum intrebarea e de unde pot gasi o schema cu lm555 care sa faca ce imi doresc eu(nu sa clipeasca ledurile,ca asta am gasit)!Va multumesc mult!

Link spre comentariu

E posibil sa gasesti tot aici pe forum. Dupa ce cauti bine-bine si nu gasesti, atunci poti sa deschizi un topic nou in care sa descrii cat mai bine cererea ta, sa-l incadrezi in sectiunea corespunzatoare si titlul sa faca referire la ceea ce doresti, sa nu pui titlu de genul : "vreau si eu sa construiesc". Cu un asemenea titlu risti sa nu iti raspunda cine trebuie sau sa primesti raspunsuri de tipul "foarte bine, noi nu suntem impotriva".Spor la cautat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări