Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator OpenProg

Postări Recomandate

@nel, mi-ati luat o piatra de pe inima, nu aveam niciun chef sa trec la W7 sau W8. PC-ul are resurse dar m-am obisnuit asa.

In alta ordine de idei, montajul variantei autorului este realizat corect. Daca ar fi fost tranzistori montati aiurea nu ar fi oscilat si nu ar fi fost tensiunile corecte la soclul cu 20 pini.Nu imi dau seama de ce nu programeaza si de ce nu citeste .

Asa cum spuneam am realizat cablajul redesenat si aproape am terminat plantarea lui. Dupa ce il testez spun ce a iesit.

Link spre comentariu

Vpp si Vdd apar doar pe timpul scrierii programului,nu sunt permanente la soclul de 20 pini.Tranzistorii care le deblocheaza s-ar putea sa fie suciti sau defecti si ,oricum,nu au treaba cu oscilarea.

Editat de nel65
Link spre comentariu

Corect, nu am detaliat .

Masuratorile pentru Vpp si Vdd la soclul de 20 le-am facut lansind OpenProg.exe-Optiuni-Hardware test, pentru fiecare situatie in parte luind ca referinta (Gnd) pinul 5 al soclului. La primul test Vdd a fost de 4,85V, celelalte tensiuni fiind conform specificatiilor.La fel pentru testele urmatoare si, in plus, la acestea din urma si Vdd a venit la 5,02V, adica normal. Tensiunea de pe cablul USB era 5V curat. Asta este motivul nedumeririi. In mod cert tranzistoarele si celelalte piese au fost montate corect. Ramine sa vrtific din nou calitate tranzistorilor desi nicio piesa nu a fost montata fara a fi verificata fiind toate conform valorilor indicate de autor.

Oricum, problema este deja depasita deoarece am terminat deja de plantat pe cablajul redesenat de dumneavoastra si a luat-o din prima. Am verificat un 628 si este OK. Acum trebuie sa montez celelalte socluri, barete, conectori, etc. Intrebare: la ce serveste S1? 

Voi pastra si celalalt programator pentru a face niste masuratori comparative, poate ma fac baiat destept si vad de ce nu a functiont. Ma bucur ca teoria mea referitoare la problemele posibile generate de functionarea pe 32 biti nu este valabila. Am luat in calcul ce spunea autorul aici :

"

USB & HID firmware (v0.9.0)

In order to use the USB interface included in some PIC devices we need a firmware that implements one of the classes defined by the USB consortium or a new one; I opted for the HID class, which is supported natively by all operating systems and so doesn't need any driver. Maximum allowed speed is 64KB/s, although with my application I measured something in the range 20-40 KB/s, certainly enough to program devices with memory of 100KB at most.
Like all USB devices this one too has a vid and a pid; these are usually obtained under payment, but since I don't have any money to waste and I'm not selling a commercial product I used the default Microchip vid and a pid of choice: 0x4D8&0x100; anyways it's possible to configure both, so I leave the choice to the user.
The programmer appears to the system as a HID device that exchanges 64 bytes packets every 1 ms."

Multumesc tuturor pentru ajutor si incurajare. Cred ca as fi abandonat altfel.

Link spre comentariu

S1 este pentru RESET ,nu l-am folosit niciodata,cel mai sigur reset > scos din USB si bagat din nou.

Imi pare bine ca nu ai abandonat.

Succes la programare.

PS

M-as simti mult mai confortabil daca nu ai mai folosi persoana a doua plural ,sunt un biet amator de lipituri.

Valabil pentru toti utilizatorii.

Link spre comentariu

Multumesc pentru urare. Voi incerca sa ma corectez prinind modul de adresare. Poate ca nu va fi chiar asa de greu. Am cam terminat programatorul, trebuie sa trec la extensii dar o voi face functie de nevoi. O seara placuta si spor la lucru, tuturor.

Link spre comentariu

Placa de baza am terminat-o deja. Acum ma apuc sa vad  cum sint legaturile la conn2 si conn3( daca sunt modificate fata de original) ca sa fac extensia pentru ATmega. De fapt asta ma interesa cel mai mult. Am extensia originala dar nu se sinctonizeaza (am incercat cu un ATmega8). Fiind duminica nu mai construiesc nimic, am devenit superstitios de cind am construit originalul duminica, hi. Nu da nimic in foc deocamdata asa ca ma multumesc sa mai citesc cite ceva. 

Link spre comentariu

Nu se sinroniza pe naiba!

Orientasem extensia invers, adica suprapusesem gaurile ce pareau a fi pentru solidarizarea celor 2 placi si nu functiona neam (ar fi fost chiar culmea sa functioneze).Am "gresit" si am asezat extensia invers si a functionat din prima. Abia dupa ce am verificat corespondenta pinilor intre conectori am realizat ca gaurile acele sunt la deruta...

Link spre comentariu

Salutare tuturor!

Am nevoie pt a scrie un pic16f628a, citind acest topic brusc mi-a venit tentatia de a face si eu acest prog mult laudat aici insa nu am ustensile pt a confectiona partea de cablaj. Vin la voi cu intrebarea:

Este cineva care a facut din intamplare in plus un cablaj al programatorului modificat de nel65? sau este cineva dispus sa ma ajute cu cablaj prog+cablaj adaptor corectat de nel65?

La un pret rezonabil!

Multumesc.

Editat de niculae
Link spre comentariu

Salutare tuturor!

Am nevoie pt a scrie un pic16f628a, citind acest topic brusc mi-a venit tentatia de a face si eu acest prog mult laudat aici insa nu am ustensile pt a confectiona partea de cablaj. Vin la voi cu intrebarea:

Este cineva care a facut din intamplare in plus un cablaj al programatorului modificat de nel65? sau este cineva dispus sa ma ajute cu cablaj prog+cablaj adaptor corectat de nel65?

La un pret rezonabil!

Multumesc.

Nimeni dispus sa ajute un coleg nevoias?!

Editat de niculae
Link spre comentariu
Salutare si revin cu o alta intrebare: in pic-ul 18f2550 pt programator se scrie doar hexul postat la pagina 7 de pinky (18F2550_hex.txt 47,29KB )  sau trebuie scris inainte de el si altceva?
Intreb pt ca nu stu si sa nu fac ceva gresit. Oricum nu le am cu Pic-urile....... si asa ca mai bine intreb ca sa si invat....
Multumesc.
Editat de niculae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări