Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator OpenProg

nel65

Postări Recomandate

Cum se lucreaza cu conectorul ICSP-IN ?

acel ICSP-IN are rolul de a programa microcontroleul de pe placa de baza a OpenProg-ului...eventuale update-uri.

citeste mai in urma ca s-a mai discutat despre asta.

pentru ce vei tu, exista un adaptor de PIC-uri ce se infige in cele 40 pini pentru adaptoare, care un ICSP; acela poate fi vazut ca ICSP-OUT, pe acela il conectezi cu un cablu adaptor la placa cu mufa ICSP pentru programare.

mare atentie sa corespunda pinii, eu mi-am redesenat acest OpenPROG si am aliniat pinii ICSP, cu ordinea mult cunoscuta.

Editat de ardiles
Link spre comentariu

cine stie cum se programeaza o memorie SPI de tipul W25Q32BV cu open progr? c eplacuta adaptoare ii trebuie?

Azi mi-am reprogramat PIC-ul programatorului si am folosit noul program OpenProg. Sunt versiunile din martie 2014.

Cu ajutorul adaptorului facut de mine am reusit sa citesc si sa scriu un W25Q32. Am selectat din lista 25X32 iar in casuta "Options" am pus bifa la "Don't require LV boards".

Deci se poate programa si 25Q32 cu acest programator. Viteza este insa cam mica, comparativ cu USB NanoProgrammer. Dar in lipsa de altceva, este foarte bun si asta. Important este ca stie sa programeze.

@ ardiles - multumesc. Voi incerca sa scot ICSP-OUT de pe placa de 3,3V pe care am facut-o pentru SPI-Flash. Am de programat un PIC care se alimenteaza cu 3,3V.

Link spre comentariu

intre timp am aflat ca nu am acel tip de memorie in imprimanta mea, poti posta hexul din marite 2014? nu vreau sa imi prind urechile pe site pe acolo si sa busesc picul

Link spre comentariu

nu vazusem din prima :rade:

LE:  March 2014

firmware v0.9.0: support for ATMEL HV serial programming;new command for PIC24/33; improved DCDC regulator;control progs v0.9.0: Write16F72x requires only config-word 1;added HV serial programming for ATtiny11-12-13-24-25-44-45-84-85;added 24FJ64GA3xx-GCxx,24FJ128GA3xx-GB2xx-GCxx-DAxx,24FJ256DAxx,24EPx,33EPx;added 95xx SPI EEPROM,25X05 FLASH;added 12F1571-72,16F527,16F753,16F1454-55-59;some code rework & minor improvements;

si cand se face click pe dowload Firmware: complete MPLAB project or compiled firmware (.hex), apare un link ce downloadeaza un fisier numit: "OProg_v0.9.0.hex"

Editat de ardiles
Link spre comentariu

LLE: inainte de acest update, am tot programat un 18F2550 pentru clona de pickit care 2 din 5 incercari, imi to spunea ca nu recunoaste nici un device si HV error... aceste doua erori imi apareau(era suficient sa deschid si inchid programul pana cand imi programa), uneori imi scria cu erori dar la rescriere nu mai aparea aceeasi problema.

pot sa afirm ca dupa update, a mers din prima, de fiecare data!

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

multumesc lui nel65 pt. acest post,l-am realizat si e ok .

v-as ruga, daca poate cineva, posta si silk screen pt cablaje.

va multumesc !!!

Editat de danntdx
Link spre comentariu

@danntdx, io-mi desenasem mai demult cablajul sar nu mai era la dimensiune cu adaptoarele...

apoi am inceput sa-mi desenez si adaptoarele si m-am oprit...

sa ma uit in pc, si sa vad ce mai am, apoi urc aici...

Editat de ardiles
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am facut acest programator si, vorba aceea, operatia reusita, pacientul mort. La toate masuratorile lucrurile apar in regula dar nu citeste si nici nu scrie vreun PIC sau AVR. Eu folosesc WIN XP . A reusit cineva sa foloseasca programatorul pe un calculator cu XP? 

Link spre comentariu

GanMark, "mortul" este cel de pe siteul italianului, cel original. Daca am vazut ca face ca porcul in popusoi am facut cablajul postat de  nel si am inceput sa plantez pe el. Miine sper sa pot sa testez placa de baza.

Din ce am vazut, la conectarea programatorului se instaleaza automat un driver HID care stabileste comunicarea cu calculatorul. Chestia este ca, din cite am citit pe siteul in cauza comunicarea se face pe 64 biti si din cite stiu XP-ul lucreaza pe 32 biti drept care  ma gindeam ca de aceea nu vrea sa lucreze. Ar fi bine sa ma insel, chiar m-ar bucura sa nu fie cum gindesc eu dar alta explicatie nu vad. La toate testele prevazute tensiunile masurate la socluli cu 20 pini de pe placa de baza sunt conforme cu specificatiile si totusi nu programeaza si nu citeste nimic. Sa vad ce iese cu cel de pe cablajul proiectat de nel.

Editat de mosu20
Link spre comentariu

eu l-am folosit doar pe XP ,32bit,cablajul meu e functional.

Sa nu fie vreun tranzistor sucit pe placa!

Alt aspect este ca acest programator nu recunoaste niciun chip,de oricare ar fi ,trebuie selectat manual din lista chipul de programat ,dar poate nu mai era  nevoie sa amintesc asta.

Editat de nel65
Link spre comentariu

Am renuntat la clona Pickit 2 pentru el !

nu te supara pe mine dar, mi se pare usor cam "greu" sa renunti la clona de pickit pentru acest mod de programare...nu-ti ofera acel feedback..feedback care pentru amatori(printre care ma numar si eu), e cam important...

cum faci cu openprog erase?

nu vreau sa fiu absurd, dar e Windows contra Linux...unde-i comoditatea click dreapta?

@mosu20,

si la mine a mers din prima! si treaba e ca mi-am desenat cablajul de la 0(bineinteles, cu inspiratii).

dar totusi l-am facut ca sa fie o scula in plus, in caz ca pica clona de pickit(ca doar e clona, nu ai multe asteptari).

unde mai pui ca citeste si memorii si AVR...chestii care personal sunt un bonus ca nu se stie viitorul...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări