Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator OpenProg

nel65

Postări Recomandate

ATtinny2313 se pune in soclul dip28 din adaptorul atmega,cu pin 1 chip la pin 1 soclu,cu selectare din device,nu pe placa de bazalechiar e beton acest programator,am pickit si usb_asp pe care s-a pus praful pe ele

Link spre comentariu

Salutare tuturor,Am construit si eu acest programator, varianta propusa de Nel, mai am de achizitionat picul si pe urma urmeaza testele.O intrebare, pot inlocui dioda 1N5817/19 cu 1N4148? Pe adaptor apare un condensator, ce valoare are, 100nF?Multumesc.

Link spre comentariu

merge si 4148 si UF4007,dar ar fi mai buna 5817 sau 5819condensatorul e de 0,1 uF ,eu nu l-am pus pe niciun adaptor ,ca am uitat

Multumesc,Nici eu nu am pus acel condensator, sper sa nu influenteze, daca da, il voi monta.Asa arata programatorul meu (fara PIC momentan).

post-81390-139829772516_thumb.jpg

Link spre comentariu

eu l-am pus si pe ala ca nu m-a durut mana , arata bine , fa rost si de pic si o sa fii multumit

Mercic, mercic si pentru ajutorO sa-l lipesc si eu, sa caut in cutia cu maimute, acum mesteresc la un suport/cutie pentru el, PICul trebuie sa-l cumpar cat de curand.
Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

i-am dat mail italianului:

2014-03-09 19:10 GMT+01:00 Marian-Mihai Ariciuc <[email protected]> again Alberto!i maded an OpenPROG Programmer, and i meet a problem: ICSP Connector not working...i Checked a Hardware Test and i saw, i not have 12-13V on the 1 pinout...(1-MCLR(13Vcc), 2-Vcc-5Vcc, 3-GND, 4 ICSPdat. 5 ICSPclk...), at first pin(1), have not 13V...i consultated schematic board and i saw a wrong connection? i am not sure that is a wrong connection, and i decided to ask you: is correct that connection(see attached picture), a connection from 1 (MCLR) to 18F2550 1pinnout(mclr)...see atachted picture to understand me!have a nice day!
si mi-a raspuns:

Marian-Mihai AriciucHello,you are confusing ICSP-in for ICSP-out; as written in the instructions the connector on the main board is only used if you want to write to the 18F2550 on board; if you need an ICSP connection you have to build one of the PIC expansion boards or get the signals from the expansion connectors.Best regards,Alberto
deci, in consecinta, trebuie sa mai fac si un adaptor de proba...

ceapa ma-sii

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

vreau sa programez un PIC16LF1824 - cu toate ca-mi zice ca nu am adaptorul cu stabilizator 3.3V, mi-l detecteaza, scrie, citeste insa nu-mi modifica configuration word...

cum scriu configuration word care vreau eu? din ce am citit in manualul oferit de italian, scrie pe acolo de o bifa ''force configuration word'', insa poate acea obtiune este in softul avansat, nu cel pentru incepatori care este postat...

Configuration word: 0x3FFFConfiguration word2 or calibration word 1: 0x3FFFCalibration word 1 or 2: 0x0863
si mie imi trebuie

Configuration word: 0x3F94
adica oscilator intern...
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

va salut cu respectvreau si eu sa imi programez picul pt placa de baza 18f2550cu programatorul urmator si winpic800imi tot da eroare la scriere. ori ca nu imi vede programatorul .oare unde gresescmultumesc

Link spre comentariu

Salut!Daca programatorul este executat corect (a se verifica) se deschide WinPic800 si se seteaza tipul programatorului, adica pe bara de sus la Optiuni -Hardware -ART2003 apoi jos dreapta Aplica. Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări