Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator OpenProg

Postări Recomandate

Buna ziua.Am construit si eu programatorul de aici.Am reusit sa programez niste PIC-uri.Totul a fost Ok.Am incercat sa programez un ATMEGA16-16PU cu softul de aici:viewtopic.php?f=290&t=97095si nu reusesc.Imi da mesajul:Synchronization errorNu imi dau seama unde gresesc.A mai intampinat cineva pana acum aceasta problema?

Si eu am patit asa,verifica traseele sau contact chiar in soclu.
Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

in aceste momente redesenez cablajul si ma tot intreb, care led este pentru power si care este pentru busy? de fapt m-ar interesa pinul picului pentru care este legat...busy este la pinul X si power este la pinul Yinformativ: :nas: Data de la conn2 si soclul DIP20(RB5), este conectata la 18F2550(RB5) la pinul 26; asta este si pe schema originala, cablajul original si pe schema lui nel65...nu trebuia sa fie la pinul 28-PGD?

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

Am desenat/copiat si eu acest openprog si ma veti intreba de ce ca sunt deja doua versiuni: nel 65 si varianta originala de la italian. Varianta originala nu este mirror si nu are silkscreen. Varianta nel65 este mare si credeam ca reusesc s-o fac mult mai mica ca a lui. Am plecat pe ideea ca tre sa redesenez ceva mai mic, am vazut ca nu iese mai mic si am dat inainte. Varianta asta a mea este in proportie de 90% ca cea originala si ca a lui nel65 doar ca traseele sunt ceva mai inghesuite; adaptoarele originale ale italianului(care trebuie si alea redesenate ca nu au silk si nu sunt mirror), trebuie sa se potriveasca si pe motherboardul asta al meu.Am o ezitare in a-l coroda pentru ca sigur sigur mai este o greseala care nu o vad; d-asta va rog, dragi colegi, aruncati un ochi si pe copia mea...Postez un prinscreen cu ce am desenat, dupa ce primesc un ok voi trece la corodare.

post-1-139829763799_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

vazusem cu ajutorul comenzii ''test'' din sprint layout ca pot renunta la una dintre strap-uri; cred ca la cea de sub microcontroler ca s-ar putea ca soclul sa nu se aseze pe pozitie. oricum, dot-urile raman pe loc, gaurile la fel ca nu se stie la corodare ce si cum... sau mai e varianta sa tai trecerea cea lunga si sa mai ingustez cablajul cu 2 mm...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator marian_ariciuc

m-am innecat ca gipseanul la mal ca nu am doua rezistoare...hai ca una o pot inlocui dar cealalta nu...este vorba de perechea de rezistoare R1&R2, R1-22k, R2-12k; cele doua formeaza un divizor rezistiv intre ele culegandu-se 4.23V. daca inlocuiesc R2 ci 15K, intre ele am fix 4.85V, tot e bine. nu am domne, daca nu am , nu am...cert e ca l-am pus in USB si-l recunoaste windowsul...

post-1-139829770883_thumb.jpg

post-1-139829770906_thumb.jpg

post-1-139829770927_thumb.jpg

post-1-139829770946_thumb.jpg

post-1-139829770966_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

cred ca eu nu stiu sa folosesc acest openprog...treaba e ca nu-mi vede microcontrolerul conectat...nu mi-l citeste, nu mi-l sterge. nimic.cand bifez reading from device, imi apare 0000000peste tot.cand bifez scriere, imi apar vreo 1000 si ceva de erori.

Link spre comentariu
Vizitator marian_ariciuc

am identificat problema, mufa ICSP, mai exact conectorul MCLR trebuie ales din alta parte. mentionez ca aceasta greseala este si pe cablajul original, pe cel al lui Nel65 nu. asa ca cine se va hotara sa execute varianta originala va trebui sa aiba acest lucru in vedere.

problema care o am in continuare, este ca nu pot programa cu el 16F(L)1824 desi este in lista cu componente suportate.

poza atasata reprezinta modificarile ce ar trebui facute(am facut asta cu strap-uri externe si am putut citi un 12F675); ma tot gandesc daca sa macelaresc cablajul sau nu...post-1-13982977183_thumb.png

LE:profund dezamagit: am pus in soclul 20 pini un ATtinny2313, Syncronization error. pur si simplu dezamagit de acest open prog...la pomul laudat, niciodata sa nu te duci cu sacul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări