Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator OpenProg

Postări Recomandate

• 7 luni mai târziu...

Buna ziua.

Vreau sa programez un ATMEGA8 cu continutul atasat.Este vorba despre proiectul de aici:

Folosesc interfata OpenProg din acest topic.

Autorul proiectului spune ca nu a setat nimic la fusebiti doar frecventa oscilatorului a setat-o la 8Mhz.In OpenProg nu am gasit asa ceva.

Ma puteti ajuta cu ceva sfaturi?

Cu stima,

Florin.

soft.rar

Editat de florinmarinoiu
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

salutare tuturor. ma gandeam sa folosesc partial schema asta. folosesc pic18F2550 ca brain pe o placa si ma gandeam sa-l si scriu direct acolo. fiind pentru auto... personal.... pe care o sa-l modific... la un moment dat... dispun de 12-14V respectiv 5V direct pe placa.... intrebarile sunt precum urmeaza...

1. cat de mult trebuie modificat hex-ul (bootloader)ca sa dispun de pinii respectivi pentru input/output pe placa de baza?

2. as avea nevoie de o schema cat mai simpla ca sa pastrez cat mai multi pini pentru conectarea interna.

mentiuni.... da-mi un motor sa ti-l modific si iese bine. la electronica mai am de invatat si e greu sa gasesti profesori buni. nel65...

daca ai timp....multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
La 16.08.2022 la 23:28, mamutubata a spus:

salutare tuturor. ma gandeam sa folosesc partial schema asta. folosesc pic18F2550 ca brain pe o placa si ma gandeam sa-l si scriu direct acolo. fiind pentru auto... personal.... pe care o sa-l modific... la un moment dat... dispun de 12-14V respectiv 5V direct pe placa.... intrebarile sunt precum urmeaza...

1. cat de mult trebuie modificat hex-ul (bootloader)ca sa dispun de pinii respectivi pentru input/output pe placa de baza?

2. as avea nevoie de o schema cat mai simpla ca sa pastrez cat mai multi pini pentru conectarea interna.

mentiuni.... da-mi un motor sa ti-l modific si iese bine. la electronica mai am de invatat si e greu sa gasesti profesori buni. nel65...

daca ai timp....multumesc anticipat

nu stiu daca nel65 ti-a raspuns, dar:

1. nu modifici hex-ul direct. hex-ul este rezultatul compilarii unor linii de cod, program, sketch, zi-i cum vrei. Deci trebuie schimbate linii de cod si implicit se schimba si hex-ul. Hex si bootloader nu sunt sinonime.

2. nu e chiar ca la arduino. sunt multe diferente.

3. pana la urma, ce vrei sa faci cu acest programator? mie mi se pare ca nu ai inteles la ce foloseste acest programator.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...
On 11/15/2022 at 7:42 PM, gabitzu2006 said:

nu stiu daca nel65 ti-a raspuns, dar:

1. nu modifici hex-ul direct. hex-ul este rezultatul compilarii unor linii de cod, program, sketch, zi-i cum vrei. Deci trebuie schimbate linii de cod si implicit se schimba si hex-ul. Hex si bootloader nu sunt sinonime.

2. nu e chiar ca la arduino. sunt multe diferente.

3. pana la urma, ce vrei sa faci cu acest programator? mie mi se pare ca nu ai inteles la ce foloseste acest programator.

ideea era sa folosesc pic-ul ca brain in circuit dar si ca sa scriu doua alte pic-uri necesare circuitului. ma ghidez dupa o schema foarte veche care e si plina de erori, lasate intentionat am impresia. intre timp invat. cam fara profesor d-aia mi-am si facut cont aici.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări