Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator OpenProg

Postări Recomandate

• 7 luni mai târziu...
La 11.06.2014 la 22:34, pinky a spus:

Eu am incercat cu adaptorul de SPI 3,3V dar nu am reusit. In schimb am reusit sa deblochez cu acest adaptor.

Pentru formarea de 3,3V am folosit un 1117-33. Atentie la montarea regulatorului de tensiune. Eu am reusit sa-l montez invers si nu intelegeam de ce nu functioneaza. Nu s-a ars nimic dar nu scotea 3,3V. Initial am pus ca diode 1n4148. Ulterior le-am inlocuit cu niste Schotky. Nu mai stiu cu ce anume. Montajul este la serviciu iar eu sunt in concediu inca 10 zile.

L.E. vezi aici: http://www.elforum.info/topic/81076-bios-uri-laptop/page-2 al treilea post pe pagina, ce am scris eu.

post-201372-0-04181900-1402515727_thumb.jpg

3v3_SPI.PDF

cablaj cu piese.pdf

@pinky: cu acest adaptor ati reusit sa cititi / scrieti fara sa dezlipiti memoria de pe placa? Diodele pot fi din seria BAT4x? Multumesc.

Editat de val
Link spre comentariu

Nu am reusit, nicii cu memoria pe placa, nici cu ea dezlipita; am mesaj de eroare "3.3V Regulator not detected". Programatorul e in regula, problema este din adaptor; am utilizat regulator LD33V si diode BAT41.  Am citit pe undeva referiri la BAT85, nu stiu cat de mult conteaza dar am sa incerc; cu tensiune separata de 5 volti aplicata pe pinii 10 si 8 ai  conn2 dupa regulator am masurat 3,3 volti.

Link spre comentariu

Scuze, nu este niciun secret, am construit adaptorul pentru utilizari ulterioare. Am testat pe o placa defecta de laptop, memorie 25Q80. Uitasem sa bifez la optiuni "Don't require LV Boards", acum e ok; am sa incerc si citirea / scrierea memoriei direct de pe placa.

Va multumesc mult pentru sprijin.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

salutare! a programat cineva cu acest programator attiny13A? eu nu reusesc in niciun fel. imi spune ca nu recunoaste semnatura, apoi imi da eroare la verificare. cu acelasi adaptor de avr am programat fara probleme atmega8, insa attiny13A nici nu vrea sa-l recunoasca. care ar fi problema? am incercat si cu arduino isp, la fel, nu mi le recunoaste. am incercat 4 bucati noi de attiny13A, se comporta la fel. e vreo particularitate in programarea lor?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări