fratello Postat Mai 4, 2017 Partajează Postat Mai 4, 2017 Bifeaza "Backup OSCCAL" ! Astfel programatorul citeste valoarea initiala si O MEMOREAZA, rescriind-o la programare ! Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Mai 5, 2017 Partajează Postat Mai 5, 2017 Deschizi hex-ul pe care tb sa-l scrii cu notepad de exemplu si modifici ultimile caractere. Ceva de genul asta din ce imi amintesc eu. Sau cum a zis fratello. Varianta lui e cea automata, a mea e spartana. Sau cum a zis fratello. Varianta lui e cea automata, a mea e spartana. Link spre comentariu
dan_b11 Postat Mai 5, 2017 Partajează Postat Mai 5, 2017 (editat) Am cumparat un pic nou si am facut cum a spus fratello si intr-adevar merge. Pana la urma asta a fost problema, sters osccall-ul. Se vede in poza de mai jos unde este scrisa valoarea lui(ultima linie, 343C).Si se vede ca a si ramas dupa scrierea programului. Si mai departe am incercat sa modific cu notepad-ul fisierul salvat din pic-ul defect. Am citit si salvat datele din pic-ul defect si la fel am facut si cu pic-ul functional. La pic-ul nou aparea in plus linia marcata in poza. Aceasta linie am luat-o si am copiat-o cu notepad-ul in fisierul pic-ului defect, apoi am incarcat fisierul astfel modificat in pic-ul defect. La urma am scris programul meu cu led-uri cu bifa pusa pe backup osccal. Si acum merge si pic-ul care era cu problema. Si cu ocazia asta am verificat si programatorul daca merge. Multumesc tuturor pentru ajutor. Editat Mai 5, 2017 de dan_b11 Link spre comentariu
bolyboly Postat Mai 6, 2017 Partajează Postat Mai 6, 2017 Multumesc, schema aceasta am gasit-o si eu. Inca nu am incercat-o. Oricum maine ma duc si imi cumpar cel putin inca un pic 12f675 si sunt curios ce gasesc cand il citesc prima data. Am citit si pic-ul de fata inainte sa scriu ceva in el dar nu am salvat nimic(deh, graba si nerabdarea sa vad daca merge programatorul). Ramane intrebarea totusi, dupa ce citesc valoarea osccal cum scriu inapoi in pic(ca daca am doar hex-ul, nu pot modifica in soft sa mai adaug vreo linie de comanda, cum am mai cititca s-ar putea face, sau ceva de genul acesta)? cu OPGUI si cu programatorul din acest topic bineinteles, ca doar asta am la indemana. Referitor la deblocarea pic 12f675 avind in vedere achizitionarea celui de al doilea pic 12f675 iti recomand o schema care merge 100% http://mini12f.blogspot.ro/2013/05/proyecto-recuperar-valor-configuracion.html https://reep.io/d/vd6muucvyd Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Mai 6, 2017 Partajează Postat Mai 6, 2017 pot spune ca ai avut noroc sa iti mearga valoarea osccal de la pic-ul nou la cel vechi (probabil frecventa e apropiata). din ce stiu eu, valoarea osccal e unica pt fiecare integrat in parte. dar din nou, imi dau cu parerea si zic ca ai nimerit o frecventa pe aproape. multa bafta in continuare. Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Mai 7, 2017 Partajează Postat Mai 7, 2017 am terminat si eu programatorul si adaptorul pentru AVR, ambele varianta lui nel65 si acum merge fara probleme. am reusit sa citesc un atmega8, dar cu ceva emotii. soft-ul nu-mi gasea programatorul. dar am recitit forumul si am aflat ca trebuie introduse unele valori pentru pid si vid (asta parca o vazusem si in documentatia originala, dar uitasem). in concluzie, merge! sunt convins ca imi va merge si sa scriu ceva in uc, dar cand voi avea timp.. Link spre comentariu
dan_b11 Postat Mai 8, 2017 Partajează Postat Mai 8, 2017 (editat) pot spune ca ai avut noroc sa iti mearga valoarea osccal de la pic-ul nou la cel vechi (probabil frecventa e apropiata). din ce stiu eu, valoarea osccal e unica pt fiecare integrat in parte. dar din nou, imi dau cu parerea si zic ca ai nimerit o frecventa pe aproape. multa bafta in continuare. Sigur, fiecare pic are valoarea lui, dar am zis sa incerc, oricum la niste led-uri aprinse nu imi trebuie precizie. Acuma o sa vada daca il pun inapoi in aplicatia veche(IR light dimmer) daca nu da rateuri. Daca o sa am timp o sa incerc si una din schemele propuse mai sus pentru recuperarea osccal. Editat Mai 8, 2017 de dan_b11 Link spre comentariu
bolyboly Postat Mai 13, 2017 Partajează Postat Mai 13, 2017 (editat) am terminat si eu programatorul si adaptorul pentru AVR, ambele varianta lui nel65 si acum merge fara probleme. am reusit sa citesc un atmega8, dar cu ceva emotii. soft-ul nu-mi gasea programatorul. dar am recitit forumul si am aflat ca trebuie introduse unele valori pentru pid si vid (asta parca o vazusem si in documentatia originala, dar uitasem). in concluzie, merge! sunt convins ca imi va merge si sa scriu ceva in uc, dar cand voi avea timp.. Buna gabitzu2006 de ce nu descri procedura cum ai scris un atmel atmega8 cum ai setat fusebiti ataseza poze sa vedem si noi ca este riscu de a bloca avereurile ex nostru atmel8 uite un utilitar ptr a scrie atmel si setat fusebiti avr.loader https://electronics.stackexchange.com/questions/251456/uart-with-pc-reciving-absurd-characters-in-pc Editat Mai 13, 2017 de bolyboly Link spre comentariu
GanMark Postat Mai 14, 2017 Partajează Postat Mai 14, 2017 am finalizat un cablaj personalizat cu ceea ce m-a interesat din acest programator placa de baza cu doua adaptoare ( avr si eeprom ) ideea a fost sa fie pe un singur cablaj si mai compact si asa am fost nevoit sa folosesc si smd ( e prima data ) dimensiunea placii e 122x60 dar cand am salvat in pdf a iesit 113x55 , inca nu am depistat problema... din sprint printeaza corect , si asa am trimis la un coleg de aici pentru realizare foto ( deci a iesit si mai mic cum imi doream ) a fost cam greu la plantarea soclurilor mai ales la cele cu 28p am pus firmware 10 , functioneaza din prima am scris / citit - atmega 8 , 328 , attiny 2313 si un eeprom 24c64 revin si cu un pdf dar sa vad unde e problema din nitropdf Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Mai 14, 2017 Partajează Postat Mai 14, 2017 @bolyboly am citit un atmega8, inca nu am programat nimic cu el..si chiar de as programa, ar trebui sa verific faptul ca am scris corect ce am scris si singura metoda ce-mi vine minte pt a verifica daca am scris bine e sa pun acel atmega8 intr-un montaj care stiu ca merge...si momentan nu am timp de asa ceva. dar sunt convins 99% ca programatorul isi face treaba. inca nu pot spune nimic despre fusebiti. stie cineva daca programatorul asta merge cu avrdude? daca da, ce fel de programator tb sa aleg? am mai programat avr-uri cu avrdude...desi e in linie de comanda, cred ca ma simt mai in siguranta cu el. multumesc! Link spre comentariu
dan_b11 Postat Octombrie 24, 2017 Partajează Postat Octombrie 24, 2017 Va salut, Incerc sa mai avansez cu sursa reglabila de aici https://www.elforum.info/topic/109159-sursa-laborator-ajustabila-v2/ si am o intrebare legata de programarea lui pic 16f876a. La programare am o eroare la scrierea 'config area'. Ati mai avut careva eroarea asta? Mai trebuie setat ceva in OPGUI? De testat inca nu pot testa pic-ul in circuit sa vad daca merge in ciuda erorii aparute. Multumesc Link spre comentariu
dan_b11 Postat Octombrie 24, 2017 Partajează Postat Octombrie 24, 2017 Se pare ca am gasit raspunsul(open prog citeste biti nemodificabili cu 1): https://sourceforge.net/p/openprogrammer/discussion/1096961/thread/2a141e2f/ Teoretic ar trebui sa fie ok. Link spre comentariu
armand Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 (editat) am finalizat un cablaj personalizat cu ceea ce m-a interesat din acest programator placa de baza cu doua adaptoare ( avr si eeprom ) ideea a fost sa fie pe un singur cablaj si mai compact si asa am fost nevoit sa folosesc si smd ( e prima data ) dimensiunea placii e 122x60 dar cand am salvat in pdf a iesit 113x55 , inca nu am depistat problema... din sprint printeaza corect , si asa am trimis la un coleg de aici pentru realizare foto ( deci a iesit si mai mic cum imi doream ) a fost cam greu la plantarea soclurilor mai ales la cele cu 28p am pus firmware 10 , functioneaza din prima am scris / citit - atmega 8 , 328 , attiny 2313 si un eeprom 24c64 revin si cu un pdf dar sa vad unde e problema din nitropdf sunt interesat si eu de acest programator cu cablajul propus de tine GanMark....poate ma ajuti si pe mine cu acest pdf pentru varianta propusa...multumesc. P.S.-Vad ca nici cablajul initial propus de "nel65" nu mai apar... Editat Noiembrie 18, 2017 de armand Link spre comentariu
GanMark Postat Noiembrie 18, 2017 Partajează Postat Noiembrie 18, 2017 Postez mâine deoarece sunt la serviciu Încerc și cu pdf dar dacă nu îmi iese atunci trimit în format lay Link spre comentariu
GanMark Postat Noiembrie 19, 2017 Partajează Postat Noiembrie 19, 2017 atasez PCB smd+dip in format lay si pdf nu am printat din pdf daca e bine , dar din lay se printeaza corect.... OpenProg SMD+DIP.rar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum