Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator OpenProg

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

Dupa multe incercari se pare ca la extensia pt AVR-uri am primul cablaj care din cate am vazut pe forum ar fi trebuit o modificare ceva gen X si ceva unde ar fi incercuit insa nu vad postul cu a doua schema despre care se vb!

Este cineva care ar putea sa posteze schema si cablajul pentru extensia AVR modificata de nel65 ? abia acum am constatat ca schema placii de baza (cea cu PIC-ul) a fost updatata in iunie 2016 si nu mi-am dat seama de modificari pana ce nu am avut nevoie pt a scrie un AVR,

Mai pe scurt, la citirea avr-ului primesc eroarea: Synchronization error!

multumesc!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va salut.

Am terminat si eu programatorul din acest topic si ca sa-l testez am facutun mic montaj cu pic 12f675 cu un program luat de pe net care aprinde niste led uri. Problema e ca in montaj nu face nimic(nu se aprinde niciun led). Atasez cateva poze cu setarile facute la programarea pic-ului si va rog sa-mi spuneti daca dupa parerea voastra a fost programat ok.

Capture_1.gif
Capture_2.gif
Capture_3.gif
Capture_4.gif
Capture.gif
Inafara de cumparare alt PIC(desi cel folosit a mers ultima data cand l-am folosit) am o alta neamurire, si anume, tensiunea Vpp in soft imi arata 12,3V dar masurata pe placa am 11,5(masurata cu doua aparate), e posibil sa fie asta cauza nefunctionarii?
Softul simulat in proteus merge.
Multumesc

Editat de dan_b11
Link spre comentariu

din ce stiu eu, la tipul ala de pic, trebuia sa-i retii valoarea osccal. ceva de genul calibrarea oscilatorului intern. daca ai scris peste, fara sa salvezi acea valoare, pic-ul e aproape inutilizabil. desi citisem pe undeva ca se poate recupera acea valoare, sau in orice caz o valoare apropiata.

Link spre comentariu

Deci sa inteleg ca asta ar fi problema ca am sters val osccal. Asta imi dau seama vazand ca in eeprom memory nu este nimic?

Nu-i mare bai decat ca nu stiu pe nimeni care are pickit2(dar am gasit ceva schema plus soft pe net cu care cica se poate afla valoarea osccal, nu stiu cat de 'valabila' este oricum), dar cum fac pe viitor sa nu sterg valoarea osccal?

In prima imagine sunt bine puse bifele(in special la osccal)? Nu prea imi dau seama ce inseamna de ex 'write ID and BKosccal'.

Trebuia sa bifez cumva backup osccal?

Editat de dan_b11
Link spre comentariu

Acuma vad, citind manualul pentru OPGUI, scrie ca daca ramane bifa pe OSCCAL ar trebui sa scrie valoarea initiala care a fost salvata automat inainte de stergere. Acuma pe unde o fi salvat-o nu imi dau seama. Poate stiti voi care ati mai programat pic-uri.

Link spre comentariu

cred ca valoarea osccal trebuia salvata undeva de tine initial, inainte de a scrie pic-ul, sau macar notata, din ce imi amintesc nu era mult de scris. cred ca dl nel65 stie mai multe despre asta, eu nu am lucrat cu pickit. tin minte ca imi facusem un programator RCD (sau ceva de genul asta) si ca si tine,m-am apucat sa scriu hex-ul in pic fara sa retin valoarea osccal...si apoi am sapat..si la vremea respectiva singura solutie pe care am gasit-o era schema de care ziceam mai sus. cauta cu gogu ”pic osccal recovery” si vezi ce gasesti..zice ceva si de pickit..dar poate gasesti altceva, cu o clona ceva..succes!

L.E: http://picprojects.org.uk/projects/recal/recal.htm asta e schema de care ziceam. citeste ce scrie acolo, cum se face, etc..montajul e simplu..

Editat de gabitzu2006
Link spre comentariu

Multumesc, schema aceasta am gasit-o si eu. Inca nu am incercat-o. Oricum maine ma duc si imi cumpar cel putin inca un pic 12f675 si sunt curios ce gasesc cand il citesc prima data. Am citit si pic-ul de fata inainte sa scriu ceva in el dar nu am salvat nimic(deh, graba si nerabdarea sa vad daca merge programatorul).

Ramane intrebarea totusi, dupa ce citesc valoarea osccal cum scriu inapoi in pic(ca daca am doar hex-ul, nu pot modifica in soft sa mai adaug vreo linie de comanda, cum am mai cititca s-ar putea face, sau ceva de genul acesta)? cu OPGUI si cu programatorul din acest topic bineinteles, ca doar asta am la indemana.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări