Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator OpenProg

Postări Recomandate

Este recunoscut de win7 dar nu pot sa fac nimic, nici sa scriu , nici sa citesc, exact ca un poza atasata de tine apare ca programatorul nu este conectat

Buna sonic11 de detectat detecteaza firmware -ul ?

Ce versiune de firmware ai?

Verifica placa de baza a programatorului sa fie ok

Incearca cu alt program in locul lui open prog ex OPGUI incepind de la versiuniile opgui_0.8.0.exe,opgui_0.8.1.exe trebuie atasat un alt program il gasesti pe pagina oficiala cu numele de gtk2-runtime-2.24.10-2012-10-10-ash este bine sa fie in acelasi folder

https://sourceforge.net/projects/openprogrammer/files/

Nu inteleg de ce unii userii nu ataseza poze fie avansati s-au incepatori cum sint si eu,exlpicatia ar fi mult mai simpla scurt si la obiect greseala fiind in special celor care posteaza problemele care le intimpina

post-194840-0-59824000-1468775700_thumb.png

post-194840-0-19049900-1468775711_thumb.png

post-194840-0-74130300-1468775723_thumb.png

post-194840-0-83292300-1468775737_thumb.png

Link spre comentariu

Multumesc colegu, dar am rezolvat.

Poate ar trebuii sa se completeze cu informatii cum ar fi faptul ca trebuie introdus "pid" si "vid" care se gasesc in propietatile driverului, in cazul meu 1209 si 5432 daca folosesti OPGUI sau 0x1209 si 0x5432 daca folosesti open prog.

O seara placuta!

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

poate cineva (poate autorul chiar - nel65) sa posteze schema si cablajul pentru extensia AVR modificata de nel65, va rog? am constatat ca schema placii de baza (cea cu PIC-ul) a fost updatata in iunie 2016...eu unul nu mi-am dat seama de modificari..si banuiesc ca e acelasi cablaj precum cel de la data inceperii acestui topic. multumesc!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator stefan martin

Open program merge pe LF-uri sigur (inclusiv pe 16LF1824) cu placa adaptoare de 3v3 . Este un programator SUPERB iar Alberto Macioni (realizatorul este un DOMN si raspunde pe forum imediat.

Eu am o recomandare si anume am facut cateva modifiocari fata de schema originala:

Rezistentele de linie pe iesiri le-am schimbat din 100 ohm in 240ohm sa reduc curentul pe out-urile PIC18F2550 la max 20ma in caz de scurt pe ICSP. Nu afecteaza viteza de scriere; am facut probe si cu 330ohm. Am facut asta dupa ce am avut de scris o serie si una din placi.... MURPHY....

- Am schimbat bobina de 100uH cu 180uH ; convertorul lucreaza mai bine

- ICSP in de pe placa de baza l-am modificat in ICSP -out pentru a-l folosi la scriere PIC -uri normale fara extensii; mi se pare mai util

Link spre comentariu
Vizitator stefan martin

Daca dai vina pe acest programator faci 2 greseli -1. acolo unde gresesti si a2-a ca dai vina pe el

Cablajul original de pe site nu are greseli dar are idei personale ale italianului !! Atenntie scrie in descriere ca ICSP-ul de pe placa de baza este pentru rescriere proipriului PIC 18F2550 nu pentru a scrie (eu l-am modificat cum am scris intr-o postare anterioara)

De asemeni am citit ca nu sunt pozele cu MIRROR uu le-am gasit si daca vreti le postez in PDF la scara 100% sau modificate de mine in Sprint Layout

Link spre comentariu
Vizitator stefan martin

Singura problema pentru cei ce vor sa si-l construiasca este scrierea pic-ului 18F2550 initial. Desi posedam un Dyi K150 si un pik kit 3 (clona) a trebuit sa-mi construiesc un jdec pe port paralel cu WINPIC 800 ca sa pot scrie procesorul initial. De atunci sunt BOIER !!! repet este un programator SUPERB. Cei ce si l-au facut (eu am ajutat sase insi pasionati) sunt total multumiti. Este adevarat, eu l-am folosit doar pentru PIC-uri. Mi-am facut si cateva accesorii cum ar fi ZIF pe soclu folosibil pe diversele extensii; si ZIF "MANUFACTURA" pentru SO 8-14 si ZIF SO18-28 folosind conectori recuperati de pe placi de baza PC demolate Zero costuri materiale + circa 4ore munca (timpul nu-i pe gratis) + pasiune si au iesit 2 ZIF pentru SO-uri grozave; am programat zeci de SO-uri pe ele si sunt superbe. Trimet si poze si ce doriti dar (mi-e rusine dar nu stiu cum sa postez Pozele; fisierele sau referiri la link-uri0

Oricum voi afla iar daca doriti ajutor in programarea PIC initial cu V.0.9.1 va ajut GRATUIT cu programarea 18F2550, la sediul din IULIU Maniu 256 a scolii de electronisti automatizari (inbclude curs de microcontrolere PIC) tel 0722207997 prof ing. Martin Stefan

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am facut update la firmware v 0.9.0 si merge ( aveam 0.8.0 )

in schmb la v 0.10.0 nu mai detecteaza programatorul...

am instalat si programul openprog v.0.9,1 dar in zadar

din schema downloadata schimbari minore , ce am constatat

R 24 SI 25 330K in loc de 300K si C4 330nF in loc de 10uF

mai sunt ceva schimbari si nu imi dau seama ? a mai facut cineva update la vers noua ?

am desenat un pcb numai pentru atmel , eeprom si un soclu ZIF la 28 pini....( azi noapte ....la seviciu ) :limb:

Oprog New.pdf

OProg.X.production.rar

Link spre comentariu

am facut update la firmware v 0.9.0 si merge ( aveam 0.8.0 )

in schmb la v 0.10.0 nu mai detecteaza programatorul...

am instalat si programul openprog v.0.9,1 dar in zadar

din schema downloadata schimbari minore , ce am constatat

R 24 SI 25 330K in loc de 300K si C4 330nF in loc de 10uF

mai sunt ceva schimbari si nu imi dau seama ? a mai facut cineva update la vers noua ?

am desenat un pcb numai pentru atmel , eeprom si un soclu ZIF la 28 pini....( azi noapte ....la seviciu ) :limb:

Incearca cu alt program in locul lui open prog ex OPGUI incepind de la versiuniile opgui_0.8.0.exe,opgui_0.8.1.exe trebuie atasat un alt program il gasesti pe pagina oficiala cu numele de gtk2-runtime-2.24.10-2012-10-10-ash este bine sa fie in acelasi folder

Editat de bolyboly
Link spre comentariu

ma poate ajuta cineva va rog si pe mine? problema e la programarea initiala a PIC-ului. am un programator de la velleman (va rog sa n-o considerati reclama) si softul aferent (cel din imagine). unde am nevoie de ajutorul vostru este: ce trebuie bifat si ce nu? pana acum, nu am mai programat PIC-uri...multumesc!

post-235064-0-73296200-1490481461_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări