ionel sm Postat Mai 18, 2016 Partajează Postat Mai 18, 2016 Am reusit.Multumesc!Aveti idee cu acest programator se pot scrie 25q16 ,25q64 ?Am vazut ca are mai multe adaptoare.Eu am facut numai pe cel pt. atmel. Link spre comentariu
bozenai Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 Am reusit sa termin si eu acest programator,a mers din prima,am testat pic12f629,am si programat unul si am citit un pic16f690.Am facut programatorul prezentat de Nel65 si ii multumesc ca ne-a impartasit si noua acest proiect(sper sa nu se supere ca am facut o mica modificare la adaptorul pentru atmega).untitled 1.bmp Acum vin si eu cu intrebari:1)Cind vreau sa reprogramez un pic sau atmega se sterge automat inainte de reprogramare.2)Daca am un atmega programat cu oscilator extern,atunci cind vreau sa-l citesc trebuie sa-i atasez si quartz si cei doi candensatori. Mai atasez o poza. untitled 2.bmp Link spre comentariu
Vizitator Random.raku Postat Iunie 10, 2016 Partajează Postat Iunie 10, 2016 la asta cu stergerea automata nu m-am gandit niciodata dar de felul meu eu le dau erase inainte, si 2 pentru citire nu cred ca e nevoie de quartz si conzi intrebare pentru autor: se poate face o placuta adaptor ca sa scoate fire pt programare atmega in circuit(ICSP)? Link spre comentariu
bozenai Postat Iunie 12, 2016 Partajează Postat Iunie 12, 2016 Multumesc de raspuns si eu tot asa stiam,dar daca imi spuneti si care este butonul de unde se da erase ar fi bine,eu nu vad decit o open,save,read si write. Mai am intrebari,sunt foarte incepator in programarea atmega: 1.Daca vreau sa programez un atmega cu oscilator extern(ex. atmega328p,quartz 8mz),de unde fac selectarea si cum. 2.Cum se scrie:hex-ul in flash si eep-ul in eeprom;pe rind sau amindoua odata(sper ca m-am exprimat bine). I-mi este frica sa fac incercari aiurea,am tot citit ca atmega sunt mai pretentioase ca picurile,daca setezi ceva aiurea se blocheaza. Multumesc anticipat celor care doresc sa ma ajute. Link spre comentariu
Vizitator Random.raku Postat Iunie 12, 2016 Partajează Postat Iunie 12, 2016 1: se seteaza fusebitii, ei contin si informatia despre oscilator (folosesti un calculator de genul acesta http://www.engbedded.com/fusecalc/ si in josul paginii iti da fusebitii (low , high si extended) in functie de ce ai selectat ) 2: eu le bag pe amandoua odata Link spre comentariu
mosu20 Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 I-mi este frica sa fac incercari aiurea,am tot citit ca atmega sunt mai pretentioase ca picurile,daca setezi ceva aiurea se blocheaza. Multumesc anticipat celor care doresc sa ma ajute. Blocarea nu este de nerezolvat. Exista destule montaje pentru a se aduce la parametrii initiali. Mi s-au parut foarte usor de realizat cele de pe site-ul lui yo6pir. Link spre comentariu
ionel sm Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Daca n-ai timp sa construiesti cumpara un deblocator si poti sa te joci cu atmega cum vrei dupa aceea.Cauta pe net atmega fusebit doctor ca nu-ti dau adresa sa nu se considere reclama. Link spre comentariu
Vizitator Random.raku Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Reclama la ce?ca proiectul e si pe forum Link spre comentariu
ionel sm Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 La saitul de unde cumpara..Ce este de neinteles? Link spre comentariu
Vizitator Random.raku Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Pai poate vrea sa isi construiasca Link spre comentariu
bozenai Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 Multumesc pentru ajutor Random.raku si mosu20.Stiam si de atmega fusebit doctor(o sa-l fac pe cel cu atmega8),dar mai are de asteptat,mai intii trebuie sa-mi pun la punct SMT-ul,sa vedem daca reusesc sa programez 328p Link spre comentariu
sonic11 Postat Iulie 14, 2016 Partajează Postat Iulie 14, 2016 Salutare Am si eu o problema cu acest programator, la recunoscut win 7 si a instalat cu succes driverul dar aplicatia apicatia open prog nu-l vede. Care ar putea fi cauza? pe langa aplicatie mai trebuie instalat ceva sau facute anumite setari? Link spre comentariu
euvasile Postat Iulie 16, 2016 Partajează Postat Iulie 16, 2016 (editat) Nu trebuie setat nimic, detectarea se face automat daca totul e ok apoi vezi ca poti face un test cu open prog si vezi ce nu functioneaza Editat Iulie 16, 2016 de euvasile Link spre comentariu
sonic11 Postat Iulie 16, 2016 Partajează Postat Iulie 16, 2016 Este recunoscut de win7 dar nu pot sa fac nimic, nici sa scriu , nici sa citesc, exact ca un poza atasata de tine apare ca programatorul nu este conectat Link spre comentariu
tepy Postat Iulie 17, 2016 Partajează Postat Iulie 17, 2016 Este recunoscut de win7 dar nu pot sa fac nimic, nici sa scriu , nici sa citesc, exact ca un poza atasata de tine apare ca programatorul nu este conectat dar ai verificat daca picul 18fxxx este scris bine adica firmwareul este in regula si versiunea de soft sa coincida cu cea de fimware? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum