Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programator OpenProg

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...

Am reusit sa termin si eu acest programator,a mers din prima,am testat pic12f629,am si programat unul si am citit un pic16f690.Am facut programatorul prezentat de Nel65 si ii multumesc ca ne-a impartasit si noua acest proiect(sper sa nu se supere ca am facut o mica modificare la adaptorul pentru atmega).untitled 1.bmp  Acum vin si  eu cu intrebari:1)Cind vreau sa reprogramez un pic sau atmega se sterge automat inainte de reprogramare.2)Daca am un atmega programat cu oscilator extern,atunci cind vreau sa-l citesc trebuie sa-i atasez si quartz si cei doi candensatori.  

Mai atasez o poza.

untitled 2.bmp

Link spre comentariu
Vizitator Random.raku

la asta cu stergerea automata nu m-am gandit niciodata dar de felul meu eu le dau erase inainte, si 2 pentru citire nu cred ca e nevoie de quartz si conzi

intrebare pentru autor: se poate face o placuta adaptor ca sa scoate fire pt programare atmega in circuit(ICSP)?

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns si eu tot asa stiam,dar daca imi spuneti si care este butonul de unde se da erase ar fi bine,eu nu vad decit o

open,save,read si write.

Mai am intrebari,sunt foarte incepator in programarea atmega:

1.Daca vreau sa programez un atmega cu oscilator extern(ex. atmega328p,quartz 8mz),de unde fac selectarea si cum.

2.Cum se scrie:hex-ul in flash si eep-ul in eeprom;pe rind sau amindoua odata(sper ca m-am exprimat bine).

I-mi este frica sa fac incercari aiurea,am tot citit ca atmega sunt mai pretentioase ca picurile,daca setezi ceva aiurea se blocheaza.

Multumesc anticipat celor care doresc sa ma ajute.

Link spre comentariu

I-mi este frica sa fac incercari aiurea,am tot citit ca atmega sunt mai pretentioase ca picurile,daca setezi ceva aiurea se blocheaza.

Multumesc anticipat celor care doresc sa ma ajute.

Blocarea nu este de nerezolvat. Exista destule montaje pentru a se aduce la parametrii initiali. Mi s-au parut foarte usor de realizat cele de pe site-ul lui yo6pir.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salutare 

Am si eu o problema cu acest programator, la recunoscut win 7 si a instalat cu succes driverul dar aplicatia apicatia open prog nu-l vede.

Care ar putea fi cauza? pe langa aplicatie mai trebuie instalat ceva sau facute anumite setari?

Link spre comentariu

Este recunoscut de win7 dar nu pot sa fac nimic, nici sa scriu , nici sa citesc, exact ca un poza atasata de tine apare ca programatorul nu este conectat

dar ai verificat daca picul 18fxxx este scris bine adica firmwareul este in regula si versiunea de soft sa coincida cu cea de fimware?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări