tranc3d Postat Iunie 21, 2006 Partajează Postat Iunie 21, 2006 Am facut un filtru activ cu 2xne5532 postata de iceman.Pe sateliti sunetul iese foarte curat, fara nici o distorsiune dar pe bas se aud ceva distorsiuni. Intr-adevar, mediile si inaltele sunt atenuate dar sunt si putin distorsionate si nu stiu in ce masura este si basul distorsionat ca dupa ureche nu ma pot lua 100%. Mi se "pare" ca basul se aude bine si doar mediile sunt distorsionate dar nu pot fi sigur, si ar vrea sa dau semnal curat in difuzor sa stau linistit. :yawinkle: Care ar putea fi problema? Link spre comentariu
tranc3d Postat Iunie 22, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2006 Filtrul este montat intr-o cutie de sursa de calculator alimentat la +/-12V stabilizat, dintr-un transformator. Este normal comportamentul la bass descris mai sus? A mai facut cineva filtrul asta? Are aceleasi "probleme"? Link spre comentariu
MihaiStoica Postat Iunie 22, 2006 Partajează Postat Iunie 22, 2006 Numai primul etaj ar fi un adevarat filtru activ, celelalte fiind filtre de ordin 1. Operationalele nu fac altceva decat sa repete semnalul. Problema nu o ai in partea de filtrare (separare) si in final. Cerceteaza atent etajul final pentru bass. Sursa nu ingenunche ? Link spre comentariu
tranc3d Postat Iunie 28, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 28, 2006 Sursa nu are cum sa nu-i livreze destul curent pt ca montajul consuma foarte putin. Ce sa mai incerc? :tonqe: Link spre comentariu
Kytan666 Postat Iunie 29, 2006 Partajează Postat Iunie 29, 2006 integrat prost . daca schema e functionala ,( personal nu-mi place ... nu ma intrebati dece....).daca schema e functionala atunci ic bulit Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Iunie 29, 2006 Partajează Postat Iunie 29, 2006 ori integratul este bulit, ori e ceva prin schema...din ce am observat la unele scheme asemanatoare, foloseau la iesirea LO Output o rezistentza de 220ohm, incerca si tu sa o pui sa vezi daca ai vreun rezultat....eu am folosit o schema asemanatoare cu a ta, dar eu am folosito pt un subwoofer, deci doar partea de LO si nu am avut probleme....eu am folosit un TL062. Link spre comentariu
tranc3d Postat Iunie 30, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2006 Chiar numa iesirea de LO e problema. Pe HI merge brici. Deci numai in potiunea incojurata in desen e problema nu? Si dupa cum se vede nu prea pot fi multe care pot merge prost acolo.... Condensatorii aia sunt ceramici, rezistente de 5% , mai ramane doar integratul nu? O sa incerc sa pun un TL072... O sa revin... :tonqe: Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Iunie 30, 2006 Partajează Postat Iunie 30, 2006 intre TL072 si NE5532 nu e mare diferenta..amandoua sunt la fel de bune....faza e ca eu cand am facut fitrul ala de sub activ immi facea si mie fig la volum mare imi distorsiona si trebuia sa umblu la reglaj si se auzea bine..bine nici dif nu era de asa maniera sa reziste la frecventza de 20Hz-100Hz...era cam praf si asta cred ca era problema la el Link spre comentariu
moro Postat Iulie 12, 2006 Partajează Postat Iulie 12, 2006 ati luat in considerare posibilitatea Buclelor de masa a? Link spre comentariu
tranc3d Postat August 6, 2006 Autor Partajează Postat August 6, 2006 Problema rezolvata :smt003 . Problema nu era filtrul, problema era ampliful care nu avea reglat corespunzator curentul de mers in gol si distorsiona la vol mic. Acum l-am reglat si totul e perfect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum