Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plasma tv Phocus PDP42 PHS cu imagine intunecata

moro

Postări Recomandate

Salut, am o plasma Phocus PDP 42 PHS la care imaginea este intunecata, am incercat sa jonglez cu constrastul si luminozitatea insa prea mici diferentele... Am pus mana pe o schema a televizorului, insa apelez la voi daca aveti vreo schema pentru modul YSUS, pe acesta am gasit o tensiune care normal trebuie de 5V si pe ea am cam 2 volti, sursa sau convertizor ce-o fi... de pe modulul YSUS bazaie , modelul este LGE PDP 040228 - 42V6, este cam stufoasa placa cu smd-uri si as dori o schemaAsta ar fi prima plasma in care-mi bag mainile....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• moro

4

• popa ionut

2

• attilaa0

1

• crmn1

1

Top autori în acest subiect

Eu zic sa lasi deocamdata modulul Y in pace,verifica Z modul ,daca lucreaza termic,adica se incalzeste?ori este rece ca "mortul"Y este viu daca bazaie,pana acum am intalnit in majoritatea cazurilor Z defect,daca aveai Y defect trebuia sa ai luminozitate pe ecran pana la saturatie deci tie iti stat tot intunecat,dar nu este exclus sa fii cedat si Y modul. Incerca cu un Z modul ok si functional garantat!

Iar in cel mai rau caz,dar nu si ultimul poti avea gazul din plasma,dar hai sa nu ne gandim la ce este mai rau.

Posted Image

Link spre comentariu

Buna seara, imi cer scuze pentru replyul tarziu, abia acum am ajuns acasa de la servici.

Uitati am atasat o poza

http://postimage.org/image/noihjedej/

pe cei doi conectori negrii, in capeti sunt alimentari de +5V, pe acele alimentari am aproximativ 2-3 volti, cand puneam voltmetrul sa masor, tiuitul modulului parca dispare in intensitate

Unde este sageata galbena am +5V, acum eu nu am apucat sa sap foarte mult pe placa, aseara am stat vreo 5 ore sa sap pe acest tv si am descoperit ca are niste mici surse, le-am incercuit cu albastru. Tensiunea "VSS" este de 189Volti

Link spre comentariu

am acelasi tv pe masa la reparat daca nu ai esermetru pentru condensatori e cam greu sa il faci oricum ai pus problema bine ptr ca defectul este intradevar pe y sus la mine sa rezolvat dupa ce am schimbat toti condensatorii repet am schimbat toti cond pentru ca la aparat avem foarte multi obositi si nu am vrut sa ma risc

Link spre comentariu

Am renuntat deocamdata sa il repar, pentru ca am muscat-o cu tensiunile alea de +5V, am masurat fata de masa televizorului si nu de masa izolata de pe acel modul... Era ok tensiunea pana la urma... Nu am avut statie cu aer cald, ca ma incumetam sa dau jos integratul de pe Y, dar era cam tzapan lipit... Desi eram oarceum 80% convins ca este ceva condensator obosit...dar nu aveam toate valorile...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am avut defect placa ZSUS ( este de la LG daca vad bine) dar erau zburate si sigurantele.Cand puneam inapoi se ardeau din nou.TV ul avea sonor dar nu avea imagine.Modulul este destul de scump aprox 550RON.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator geocris2001

Salut

aceeasi problema o am si eu cu acest sasiu pdp42v6 ... imagine intunecata.....teniunile ok pe ysus si pe zsus.....mai putin cea de 15 v ....unde am 11,9 v ......precizez ca condesatorii electrolitici i-am schimbat.....am gasit in cei vechi cateva bucati devalorizate......dar imaginea sa m-ai imbunatatit un pic...aveti vreo idee ?....mai precizez ca pe placa z am gasit siguranta fuzibila de pe minus ...intrerupta.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări