Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Raspberry pi si surogatele

aygun

Postări Recomandate

Cred ca pana la urma ma voi indrepta spre un MiniX Neo X8.

Este un Media Player foarte puternic cu Quad de 2.0Ghz, 2GB ram, Wi-Fi Dual Band, 3x USB 2.0, USB OTG, HDMI 1.4a si multe altele.

Din pacate traim in Romania, iar pe langa pretul destul de mare al device-ului (159$), taxele de transport si TVA-ul il fac inaccesibil pentru buzunarele noastre.

La fel ca si Cubieboard, nu am gasit nimic MiniX Neo X8 in vreun magazin online. :(

Editat de khrystyan
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

27

• danb1974

18

• MaxSteel

5

• godFather89

2

Top autori în acest subiect

Am un raspberry Pi versiunea A (256Mb) ram. Rulez archlinux pe el. L-am pus pe turbo si redus pe la 8 Mb ram-ul pt video (nu am X instalat). 

Il folosesc cu minidlna si mai am un client de torente cu web server pt control remote. Din pacate isi arata limitele daca pt torente nu ii limitez viteza la 1Mb (up/down). Se ineaca de nu mai raspunde la comenzi. Plus ca se incalzeste foarte tare. Toate acestea le-am facut mai mult in scop didactic pt mine. Dar e si partial util. 

As trece pe altceva mai puternic. Vazusem placile de la Olimex cu A20 si 1Gb DDR. Par a fi ok insa nu imi place acel sunxi linux. E vreo placa de acelasi gen capabila sa ruleze un nucleu de linux nativ. Fara modificari si alte patch-uri? 

Adica sa iau actualul nucleu 3.18 si sa pot de aici sa-mi fac complet toata imaginea? Sau voi fi nevoit pt ARM-uri de nuclee "vechi" si modificate de altii? 

P.S. Si Beagle Bone Black mi se pare interesanta 

Editat de Bala
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

A aparut RPI2 cu 1GB RAM si procesor quad de 900Mz, daca mai ai rabdare cateva zile (pana imi soseste) o sa iti spun cum se comporta pe torrent.

Acum folosesc PI B+ (512 RAM 700MHz OC@1GHz+radiator) ca stocare pe SSD de 128Giga (doar in teste) si am asa: torente (transmision down: ~2MB/s, dekuge: down 2-3MB/s), SAMBA, FTP, VPN. Oricum pentru stocare si toate cele de mai sus folosesc un NAS dedicat cu un WD Red 1TB.

Bala pana la Olimex si Beagle Bone vezi ce ofera Odroid C1 si cel octacore.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Fry

Eu detin un BeagleBone Black si sunt foarte multumit de el. L-am cumparat de pe Farnell, in 3 zile a ajuns acasa.

O varianta strong ar fi ODROID. Daca vreti ceva ieftin cautati dupa raspberry pi zero 5$ pe Piromoni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări