Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Raspberry pi si surogatele

aygun

Postări Recomandate

• Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

27

• danb1974

18

• MaxSteel

5

• godFather89

2

Top autori în acest subiect

V-ati certat voi acolo dar sa vezi tu ce cearta la propriu am avut eu si inca un prieten cu @Liz de pe http://www.raspberrypi.org/.

Vroiam sa cumparam bulk vreo 100 de bucati Raspberry PI pentru un proiect .( http://www.webhtb.ro )

Vroiam niste jucarii ieftine pe care sa punem aplicatie si sa o furnizam la client ca solutie completa.

Se parea ca e ceea ce ne trebuia . Da-i mail pe canalul official cu requestul in sine . Raspuns ! MUMU !

Da-i mesaje pe forum .Raspuns MUMU! Da-i comentarii pe acele "stiri" . Raspuns MUMU!

Pina cand nu i-am atins la orgoliu cu un comentariu de genul ca nu sunt buni de nimic deoarece nu sunt seriosi si pur si simplu nu fac decat sa arate zaharelul la prostime precum arata stapanul zaharelul la un catel spunandu-i "hai , cutu , cutu!" Nu a miscat nimic.

Ne-a facut aia in fel si chip. Si-a dat drumul la gura mai ceva ca o curva de pe centura !

Am realizat imediat ca e o chestie la mijloc de nu vor atatea detalii . Ne-am indreptat atentia catre alte chestii si ce sa vezi , gasim ceva mult mai ok la un pret decent. Olimex! Un proiect bulgaresc.

In fine , cert e ca prietenul asta al meu , care a facut webhtb si-a luat ban pe Clasa de IP-uri pe motiv ca a spus niste adevaruri.

Parerea mea ? Raspberry PI este un mare junk ! Un rahatel frumos impachetat si vandut chipurile ieftin pentru studiu cu precadere pentru scoli si institutii de invatatmant.

Cred ca si-au luat-o de nu s-au vazut. Au crezut ca va fi ceva super beton dar le-a dat cu virgula.

Am un prieten care are raspberry pi si nu iti zic ca injura toti sfintii si mame si morti .... pentru ca si-a luat raspberry pi. Eu zic ca inca nu e suficient de matura platforma.

Link spre comentariu

Era vorba sa se lanseze Fedora ARM pentru platforma asta . A fost o tentativa apoi au retras aia imaginea de la donwload .

De asemenea cu Ubuntu ARM. Sau laudat sus si tare ca uite distro ptr platforma noastra !

Apoi un mare , poop si gataaaa! Nu mai era de actualitate .

Sa ma ierte D-zeu dar sa iau un cacarez doar ca sa vad filme pe HDMI in 1080p , ma scuzati dar ma beeeep pe el.

La 200 ron am gasit asta in Romanica:

http://nasul.net/k-world-m200/

Suporta orice format , stau frumos in fotoliu si browsez printre tona de filme , clipuri , muzici , youtube via UPnP server , etc.

Setezi un UpnP server in retea , legi playerul si daca ai cont pe youtube poti face streaming la clipurile tale favoprite din canalul tau de youtube sau canalele favorite din lista de youtube.

Link spre comentariu

@shaarj - perfect de acord insa tu lucrezi intr-o nisa aparte . Ai nevoie de aceste dispozitive . Pentru noi astia mai de casa , imi e mai usor sa iau un TP-Link 1043ND , sa ii frig un alt firmware in poponet si apoi sa fac ceva modificari in el sa il fac ori server local , ori sa ma joc din ssh cu GPIO-ul procului cum ma jucam cu ADM 5120.Luasem cateva routere Edimax BR-6104KP , le-am modificat pentru comunicatia seriala , extins cu un usb si sa vezi ce de giumbuslucuri puteai face cu pe o asemenea platforma . Nu aveai loc in flash-ul lui , nici o problema , montai sistemul de fisere pe usb stick iar acolo puteai pune sau compila chiar pe router ce traznaie iti trecea prin cap. Automatizarile le faceam prin GPIO-ul procesorului AD5120P. Ah si era sa uit man , aveam la dispozitie 5 interfere de retea independente cu care ma puteam juca cum vroiam . Practic aveam un linux box ieftin si oricand la dispozitie cu tot ce tine de el.Prin anii 2000 si pina in 2005 , au mai fost chestii spectauloase in Linux . Se lucra la diverse versiuni de nucleu , optimizari , patch-uri efectuate de terti etc , etc. Acum vad ca nu se prea mai dezvolta multe pe partea asta . In partea de kernel ( ptr ca de fapt ala e nucleul ) nu prea vad mari noutati sau o rescriere a acestuia. Adaugarea de facilitati. Tare mi-ar placea sa se adauge in kernel , direct , suport pentru GPU processing sau VLIW ( very long instruction word - prietenii stiu de ce ). Zic de GPU processing din simplul motiv ca este mult mai rapid decat CPU processing. Sunt multe chestii la care se poate lucra in kernel dar vad ca nu se prea poate sau a disparut entuziasmul unora. Parca era mai fun linux-ul in perioada 1998 - 2005 decat acum.

Link spre comentariu

Eu zic ca multi nu au inteles ce poate si ce nu poate rpi. Ai crezut ca ai dat lovitura, te-ai facut cu un mediaplayer sau un workstation de 35 de dolari, te-ai inselat. Big time.Un prieten deja are doua si le foloseste pentru automatizari casnice. E super pentru ca clapa clapa in ce limbaj ai chef (cazul asta perl) si ti-ai facut damblaua. Pentru cei care ne simtim ca acasa in linux chiar e o platforma super. Pot sa-mi fac de exemplu un micro web server fara pretentii care consuma 3.5w in like 2 minute.Da are chestii enervante (gen te dai pe sd, toata lumea ia pauza sau ethernet-ul care e intern pe usb). Macar versiunile de acuma au 512mb ram.De cumparat iau de la Farnell, pot sa cumpar 1 sau 100 nu-i intereseaza, ultima data m-a costat 180 ron tva inclus. Este si ceva firma din ro care vinde, evident la pret mai mare.

Link spre comentariu

Eu zic ca multi nu au inteles ce poate si ce nu poate rpi. Ai crezut ca ai dat lovitura, te-ai facut cu un mediaplayer sau un workstation de 35 de dolari, te-ai inselat. Big time.Un prieten deja are doua si le foloseste pentru automatizari casnice. E super pentru ca clapa clapa in ce limbaj ai chef (cazul asta perl) si ti-ai facut damblaua. Pentru cei care ne simtim ca acasa in linux chiar e o platforma super. Pot sa-mi fac de exemplu un micro web server fara pretentii care consuma 3.5w in like 2 minute.Da are chestii enervante (gen te dai pe sd, toata lumea ia pauza sau ethernet-ul care e intern pe usb). Macar versiunile de acuma au 512mb ram.De cumparat iau de la Farnell, pot sa cumpar 1 sau 100 nu-i intereseaza, ultima data m-a costat 180 ron tva inclus. Este si ceva firma din ro care vinde, evident la pret mai mare.

Multi sau luat dupa reclama facuta produsului. Ca vezi , poate fedora , ca vezi , poate XBMC , ca vezi , poate sa redea 1080p high profile . Pe pagina lor apareau constant filmulete facute ; cu uite , stie nu stiu ce chestii facute in QT! MUaaamaaaa ce beleeeaaaaaaa!Uite , ruleaza filme HD , deci e BEEEEETTTOOONNN !Apoi , Uite bai ca ruleaza fara galme nu stiu ce drac de distributie de Linux . Vezi ca merge XBMC . Atentie , il puteti face un mic computer de birou , net , muzica , filme si ceva documente , e-mail. Asta este ceaa ce spuneau EI , producatorii ! Consultam pagina Rapberry PI odata la doua zile cel putin ! Tot ei isi laudau produsul ca la 35$ e super bengos .Se pierdea din vedere un amanunt esential . Avea doar iesire HDMI .In ceea ce priveste automatizarile pentru acasa , un Arduino face mult mai multe decat raspberry pi .Sa imi fie cu iertare . Iar arduino il poti face singurel .Daca vrei ceva strict ptr web ia sa vedem ce au astia de la olimex :https://www.olimex.com/Products/PIC/Dev ... t/PIC-WEB/Poti lua in 120 ron , un router TL-WR842ND care are si usb si ia uite ce zice ca stie sa faca nemodificat :Partajare USB Suport Samba/FTP/server media/conexiune imprimantăCu putina stradanie pui openwrt sau dd-wrt ( recomand open wrt ) si il faci dupa sufletelul tau ce doresti .Uite aici platforma cu nitel mai scumpa dar Net superioara Raspberry PI ! https://www.olimex.com/Products/Dar pina la urma cel mai bun lucru e ala pe care il ai.
Link spre comentariu

Nici o platforma nu ne satisface pe toti.Da, rpi fiind soc de media player poate decoda 1080. Pai da, hdmi, prin ce vroiai sa trimiti semnalul? Iei un cablu hdmi-dvi si te legi de orice monitor decent. Vrei la tv vechi, are si iesirea video complex. Doar ca pe aia nu ai semnal hd si nici calitate.In rest fiecare cu ce-l coafeaza, eu ma simt bine pe linux, altii nu. Debian il prefer fata de fedora (apt fata de yum/rpm). Si pretul mi se pare corect. Sa traforez un router wireless ca sa smulg din el pini de gpio? nu multumesc.Tu daca te simti mai bine pe arduino, nici o problema.

Link spre comentariu
Vizitator pvd2010

Și eu posesor de RPi, și eu mulțumit pe ce-am dat banii. Mi-am dorit un linux box ieftin cu utilitate cât mai largă și dacă mă gândesc că datorită reclamei a fost cumpărat pe scară largă înseamnă că și softiștii se pun pe treabă. Loc de optimizare există însă nici eu nu mă grăbesc.

Link spre comentariu

Pai da, hdmi, prin ce vroiai sa trimiti semnalul? Iei un cablu hdmi-dvi si te legi de orice monitor decent. Vrei la tv vechi, are si iesirea video complex.

Sa vezi ce "fain" se vede pe un monitor cu DVI in prin adaptorul ala de HDMI la DVI. Ai uitat sa specifici ce tip de DVI furnizeaza ; D , A sai I ?Eu personal am in posesie un monitor care nu are decat SVGA .Repet , daca vreau filme HD imi iau media player dedicat. Stau cu telecomanda in pat si nu stau sa dau clicka clicka de pe tastatura si mouse. E mai comod asa !Sunt adeptul dispozitivului dedicat ptr task-ul respectiv.Vreau media player - imi iau media player.Vreau NAS - pai imi iau dispozitiv care stie sa faca NAS .Vreau nu stiu ce chestie care sa execute un task anume - imi iau dispozitiv care face treaba aia.E o chestiune de gusturi.What in the hell guys ? Aia vand Licente la Mpeg2 si la VC1 ?????????????????????????????????Astia procedeaza cum fac aia de la Archos . Nicaieri cand il cumperi nu scrie ca trebuie sa platesti niste bani in plus ptr un pachet cu codec-uri. Alea sunt in el deja dar trebuie sa primesti o cheie criptata AES pe 256biti care deblocheaza functionalitatea respectiva. Mai platesti 20 de dolari deblocarea codecurilor . Asa imi place de Zmeura cu Mure si 3,14 asta !
Link spre comentariu

Aia e easy part ! Hard part este sa compilezi pachetele ptr platforma ARM. Sa recompilezi "librariile" si fisierele lui mplayer ptr procesorul ala. Aia e hard part. In 256MB ram ce rulezi mai intai ? Asta ca sa nu mai pun ca ti-ar trebui un SDHC destul de rapid pentru ca trebuie sa faca si ceva bufeering , swap si alte cele. Am avut un Archos 10.1 cu froyo si 256 RAM. Deschideam un browser si cateva alte utilitare mititele si Aleluia . Se misca tableta aia ca un cur !Asta ca sa nu mai zic ca trebuie sa lucrezi FOOOOOOARTE bine la managementul proceselor . Sa stie ce nu ii trebuie si sa il bage in swap-ul de pe card.Aia cu compilat kernel e easy part . Sa vezi cand incepi sa compilezi diverse si nu se mai pupa Marin cu Maria ca e nu stiu ce segmentation fault intre ei .Oricum , versiunea B vad ca are 512MB ram si totusi .Daca ma intrebai acum 4 luni de Raspberry Pi iti spuneam ca cel mai tare din parcare. Cum si-a luat un coleg si isi face numai nervi cu el si mai ales partea de USB care sta extrem de prost la capitolul miliamperi si tensiuni am reconsiderat ideea. Pe forum la ei se cam plange lumea de USB-uri si amperajul suportat de ele . Au incercat unii sa ia usb hub-uri cu alimentare , etc , etc !Toti se asteptau la o Revolutie Raspberry Pi ! Pina acum nu vad mare lucru .Si telefonul meu merge mai ok decat Raspberry Pi . Sincer acum!Este o chinezarie , Lenovo A750 , dar cu bateria de 2000 mA sunt super multumit de el ca smartphone .Dual CoreCPU: MTK6575 ARM Cortex-A9 1GHzGPU: PowerVR SGX531 UltraRAM : 512 MB / ROM : 4GB, din care mai sunt 1.89GB disponibili pentru utilizatorSuporta card microSDHC de maxim 32GB

Link spre comentariu

@skaarj - am si specificat, compilarea unui nou nucleu e una. Compilarea si portarea lui mplayer si bibliotecilor aferente e alta. Sa nu uiram ca trebuie compilat nucleul si ptr accelerare video. Un film vazut cu mplayer si driver Vesa, ma scuzi dar merge ca dracu. Am compilat si eu ptr arm dar stii bine la ce ma refer pentru ca platforma sa fie stabila.

Link spre comentariu

Da, l-am legat prin cablu hdmi-dvi la un monitor de 24" (1920x1200) si se vede bec, fara gluma. Semnalul e dvi-d, normal, ca doar e iesire hdmi. dvi e hdmi fara partea de drm, cablul e doar un cablu cu mufe diferite in cele doua capete, nu altereaza semnalul. Nu avea sens sa puna si o mufa dvi.aygun, daca nu-ti place scula, nici o problema, dar nu da cu noroi in ea doar pentru ca tie nu-ti foloseste.Cine vrea sa o testeze de media player (cu observatia ca daca vreti un media player cumparati-va unul), turnati raspbmc pe un card si power on. Nu va apucati sa compilati chestii.

Link spre comentariu

Nu dau absolut deloc cu noroi in jucarie ! Doar arat ca situatia nu e atat de roz cum o prezentau ei inainye de lansare. Se vad problemele si pe forumul lor. Sunt multe plangeri referitoare la jucarii. De aceea au purces la varianta B de raspberry pi. Cea cu 512 mb ram.Atentie, ptr raspbmc trebuie sa cumparati licente ptr mpeg 2 si VC-1.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări