alex26 Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Buna . De ceva vreme am aceste boxe Sony SS-F80ES. Deoarece aveam arse tweeterul si supertweeterul la ambele boxe am facut ceva improvizatii. In loc de tweeterul de 6 ohmi am pus un sal DT6 pe 8 ohmi, iar in loc de supertweeter care nu mai stiu cati ohmi avea , am pus un tweeter auto din acela foarte micut pe 4 ohmi cu 5 lei. Totusi si in aceste conditii boxele se aud foarte bine dar numai dupa ce le-am pus pe un amplificator mai fortos tot Sony TA F690ES. Boxele sunt cu 2 iesiri una pentru basi si cealalta pentru medii, inalte si supertweeter, care legate in paralel sunt de 4 ohmi. Pe partea de basi am un filtru compus dintr-o bobina foarte mare cu un condensator de 82 micro. Pe partea de medii , inalte si supertweeter am un filtru cu 5 bobine , 4 rezistente si 7 condensatori.Sunt primele boxe in care gasesc doar condensatori MKT. As vrea sa le fac sa functioneze si mai bine si de aceea va rog sa imi dati un sfat - de unde sa cumpar 2 tweetere pe 6 ohmi sa se potriveasca cu celelalte difuzoare ca sunet , precum si 2 supertweetere - eu as avea 2 tweetere jamo foarte bune zic eu dar sunt pe 8 ohmi , si ma gandesc ca ar trebui modificat filtrul si nu stiu cum. O poza cu filtrul. http://i47.tinypic.com/ae5bvc.jpg Va multumesc. Link spre comentariu
alex26 Postat Decembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Am facut o schema a filtrului ce am pe partea de medii , inalte si supertweeter, chiar daca nu a iesit asa bine. Vreau sa va intreb ce modificari sa fac pentru un difuzor de 8 ohmi pe inalte si supertweeter de 4 ohmi . Difuzorul de 8 ohmi este de pe boxa jamo concert II si am si filtrul, as putea lua bobina, condensatorul , dar unde le leg in schema mea. Supertweeterul vreau sa il cumpar un monacor DT 284S. Link spre comentariu
Luca Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Eu in locu tau asi rebobina tweeterele originale (la un meserias). Daca nu vrei sa le rebobinezi poti cauta alte tweetere, cele origianale par a fi marca seas un model foarte asemanator cu 27TFF (100w 6 ohmi) costa cam 28 euro 1, Supertweeterele ai putea sa numai le folosesti si sa il lasi cu 1 tweeter pe boxa cum este la modelu anterior (SS-F60ES).Insa va trebui sa te ajute alti colegi care se pricep la filtre sa il modifici din 4 cai in 3 cai. Link spre comentariu
tudoraudio Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Salut.Am tweeterele originale daca te intereseaza.Ca si supertweetere am ribboane jvc care urca pana la 45 khz.Daca esti interesat vorbim pe mp. Link spre comentariu
alex26 Postat Decembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Din pacate nu mai am tweeterele originale. As prefera sa nu modific boxele si sa caut ceva supertweetere.Banuiesc ca cele auto care sunt acum montate sunt praf? Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 eu zic sa nu te mai complici cu supertweterelasa-le pe cele arse acolo sa umple locul si adauga niste twetere normale care sa iti incapa acolope la noi la pret accesibil si sunet bun se gasesc cu usurinta Monacoare,de ex dt-99cele piezo auto strica sunetul,deci nu mai insista cu elede asemenea,dt284,dt-25n sunt tot twetere dar cu flansa mica,nu urca mai mult ca un tweter clasic si nu vad de ce ai dori frecvente ultrasonice.Majoritatea populatiei(care nu a stat in galagie zilnic) oricum nu mai aude f sus ,limita fiind cam 17-18khz pana la ~30 aninu-mi dau seama cum vine schema aia la prima vedere,dar pare un trece-jos pe partea de inalte, il scoti sa iti intre tot semnalul in noile tweterepoti incerca si cu acele jamo,chiar daca sunt pe 8r,dar cu siguranta va trebui sa reglezi atenuarea din rezistentear fi mers si invers,adica sa lasi tweterele arse pe loc pe post de decor si sa pui niste twetere cu flansa mica functionale,din pacate distanta de la centrul lui la centrul mediei este cam mare si nu prea este indicat Link spre comentariu
alex26 Postat Decembrie 17, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Ce am desenat in schema e corect , am verificat de mai multe ori.Daca folosesc un tweeter de 6 ohmi de exemplu de la monacor , mai trebuie modificat ceva la filtru ?Apropo aceste SAL DT6 care le am montate acum sunt ceva de capul lor? Cele enumerate de dvs. sunt cu mult mai bune?Acum am vazut ca toate difuzoarele monacor sunt pe 8 ohmi, deci imi trebuie ajutor in modificarea filtrelor. Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 orice tweter ai folosi trebuie facute ceva modificari minime, impedanta singura nu spune totacele SAL sunt de duzina,nu se comparaincerc sa ma mai uit pe schemapune polaritatea la difuri pe schema(care e masa si care intrarea) Link spre comentariu
tudoraudio Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Daca pui doar tweeter si renunti la supertweeter strapeaza bobina l3 din schema desenata de tine. Link spre comentariu
alex26 Postat Decembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Nu mai stiu unde era borna de plus de la supertweeter dar cred ca e la intersectia dintre condensatorii de 2,2 micro si 3,9 micro. La difuzorul de medii cred ca am pus bine polaritatea, nu? Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Polaritatea la diful de medie cred ca e desenata inversTi-am redesenat eu schema sa fie inteleasa mai bineTe rog mai verifica inca o data daca corespunde schema cu filtrul tau Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 cred ca media e inversata,deci nu e gresit(trebuie sa privesti acel plus al difului ca mergand la masa generala)ce nu am inteles eu este partea de stw,cu acel cond de 2,2 care merge la masa.Acolo am crezut ca e o greseala si e de fapt un ordin 3,dar oricum,partea de stw se deconecteaza,deci nu mai conteazaprimele modificari evidente ,se deconecteaza partea de la stw,(scoti acea rezitenta de 1 de pe placa)apoi la partea de inalte, strapata(o poti scoate si defintiv) bobina L3 si scos blocul format din 3,3u cu 6r8(scoti doar rezistenta).Ramane doar prima rez de 1,5 ,c-ul de 4,7 si bobina L2.media daca este cu plusul la masa o lasi asa si legi si tw tot inversatdupa ce pui noile twetere,asculti si mai vedem ce e de facutpoate reusesti sa masori intre timp si valorile la bobine Link spre comentariu
alex26 Postat Decembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Legat de difuzorul de medii e bine cum am trecut eu cu plusul la masa, am verificat de mai multe ori. Vreau sa va spun ca voi folosi un tweeter pe 8 ohmi si un supertweeter tot pe 8 ohmi , originalele fiind pe 6 ohmi , nu stiu sigur daca supertweeterul era pe 6 ohmi, in acest sens va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa modific la filtru. Tot acest filtru trebuie sa aibe in final 8 ohmi , si impreuna cu cei 8 ohmi de la celalalt filtru de bas imi faceau 4 ohmi. Bobinele le pot masura cu esr-metru? Multumesc si pentru schema desenata, e bine cu exceptia polaritatii dif. de medii. Link spre comentariu
tudoraudio Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 4 ohmi nu a ti face filtrele ci difuzoarele de bass care probabil sunt de 8 si sunt legate in paralel.Daca vei folosi tweetere si supertweetere pe 8 ohmi lasa filtrele asa cum sunt (te complici degeaba sa le modifici). Link spre comentariu
alex26 Postat Decembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Ma gandeam ca trebuie schimbata vreo valoare la rezistente sau condensatori.Dar polaritatea superteeterului e corecta cum am scris mai sus? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum