Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Suburi pentru film vs suburi pentru muzica

spinach

Postări Recomandate

Salutam , Din cit am studiat exista diferente intre cele 2 ; chiar am citit despre suburi care se aud bine pe film si rau pe muzica , si viceversa . Am observat ca exista fabricanti care au mai multe variante pe acelasi sub , respectiv muzica/film/jaz/agesiv/..Acuma , eu cu urechile mele , am constatat ca pentru muzica , este necesar sa fie mai rotund , mai linistit , mai putin expansiv , sa nu coboare la frecvente care fac sa iti tremure stomacul. Pentru film , parca este buna agresivitatea , frecventele foarte joase mai mult , mai putin banda de mijloc , sunet difuz. Cred totusi ca poate fi chestie de gust . Deoarece foarte multi fabricanti au pus butoane [fizic sau soft] separate pentru muzica/film , banuesc ca au ajuns la o concluzie comuna privind necesitatea de sunet . Deci , intrebari privind constructia :a. diferenta este in amplificator , in sub sau in amindoua ?b.exista formule de constructie aparte sau tenta se finiseza la sfirsit [diferenta de captuseala , lungime tub , etcc. diametru difuzor , pozitie influenteaza ? este vreo varianta raportata la diametru difuzor ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

3

• Yoshiro

2

Top autori în acest subiect

Lucrurile nu sunt asa simple dupa cum le vad eu. Una la mana programul multicanal difera de cel stereo prin modul de inregistrare, codare/decodare. Daca la stereo trebuie filtrat un semnal cu un spectru f larg la multicanal la subwoofer vei avea doar informatia ptr subwoofer.A doua problema, conteaza foarte mult acustica spatiului.O a treia problema este difuzorul in sine. Ptr un subwoofer un 12" (si chiar atunci ar trebui macar 2x12") este dpmdv un minim. Multi vor sa scoata 20-30Hz din 8-10" dar vor compromite restul benzii si/sau alte aspecte.

Link spre comentariu

Majoritatea difurilor de 10 inch , fs<30Hz ; oare ele nu pot reda 30 Hz ?Sa inteleg sa in cazul sunetului multicanal , trebuie sa avem o banda standart de frecventa ? adica sa crosam mai sus decit la muzica ? sau poate sa crosam tipic THX ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări