spinach Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Salutam , Din cit am studiat exista diferente intre cele 2 ; chiar am citit despre suburi care se aud bine pe film si rau pe muzica , si viceversa . Am observat ca exista fabricanti care au mai multe variante pe acelasi sub , respectiv muzica/film/jaz/agesiv/..Acuma , eu cu urechile mele , am constatat ca pentru muzica , este necesar sa fie mai rotund , mai linistit , mai putin expansiv , sa nu coboare la frecvente care fac sa iti tremure stomacul. Pentru film , parca este buna agresivitatea , frecventele foarte joase mai mult , mai putin banda de mijloc , sunet difuz. Cred totusi ca poate fi chestie de gust . Deoarece foarte multi fabricanti au pus butoane [fizic sau soft] separate pentru muzica/film , banuesc ca au ajuns la o concluzie comuna privind necesitatea de sunet . Deci , intrebari privind constructia :a. diferenta este in amplificator , in sub sau in amindoua ?b.exista formule de constructie aparte sau tenta se finiseza la sfirsit [diferenta de captuseala , lungime tub , etcc. diametru difuzor , pozitie influenteaza ? este vreo varianta raportata la diametru difuzor ? Link spre comentariu
Yoshiro Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Lucrurile nu sunt asa simple dupa cum le vad eu. Una la mana programul multicanal difera de cel stereo prin modul de inregistrare, codare/decodare. Daca la stereo trebuie filtrat un semnal cu un spectru f larg la multicanal la subwoofer vei avea doar informatia ptr subwoofer.A doua problema, conteaza foarte mult acustica spatiului.O a treia problema este difuzorul in sine. Ptr un subwoofer un 12" (si chiar atunci ar trebui macar 2x12") este dpmdv un minim. Multi vor sa scoata 20-30Hz din 8-10" dar vor compromite restul benzii si/sau alte aspecte. Link spre comentariu
spinach Postat Decembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Majoritatea difurilor de 10 inch , fs<30Hz ; oare ele nu pot reda 30 Hz ?Sa inteleg sa in cazul sunetului multicanal , trebuie sa avem o banda standart de frecventa ? adica sa crosam mai sus decit la muzica ? sau poate sa crosam tipic THX ? Link spre comentariu
spinach Postat Decembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Acuma ce sa zic ? pe aici unul vrea sa faca un sub din tub de plastic si pe mine doare de noanta sunet muzica/film . Mi se pare normal ca sa nu apara comentarii la niciunul ... Link spre comentariu
Yoshiro Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Poate reda 30hz si un dif de 10" dar nu ca unul de 15" Va cobora si cel de 10" dar nu va avea acelasi impact. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum