Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe philips 489

Vizitator aurelianr

Postări Recomandate

Nu poti face o comparatie obiectiva intre closed si bass- reflex... e aberant. E ca si cum ai compara motoarele turbo, cu cele aspirate. Se lasa cu bataie...Ai retinut tu ceva, exista acolo un sambure de adevar, dar scos din context.Sfat personal. Umbla la exprimare, scrii de parca ai avea 4 clase. Nu mi-o lua in nume de rau... nu te ajuta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Luca

9

• Catalin C.

7

• hpavictor

7

• Yoshiro

3

Top autori în acest subiect

@Yoshiro Am formulat altfel.

Din cate stiu eu incintele bass reflex au urmatoarele avantaje net superioare:

1. Raspuns mai bun la frecventele joase.

2. Spl mai mare mai ales in jurul frecventei de acord chiar si cu 3 db.

De ce ? Findca foloseste si energia radiata de spatele membranei woofer-ului.

3. Distorsiuni mai mici mai ales la puteri mai mari.

De ce ? Pt ca energia din interioru cutie iese afara si nu se reflectata inapoi in membrana woofer-ului, lucru care provoaca distorsiuni de forma si banda

4. Vibratii ale incintei mai mici.

De ce ? La boxele pe comprese energia acustica ramine in interior si se disipeaza in peretii si in materialul fono-absorbant

5. Acelasi difuzor poate primi o putere mai mare.

De ce ? Datorita ventilari mai bune ce o are difuzoarele moderne cu racire pe spate precum si cursei mari ale bobinei

Probabil de-asta 95% din boxele moderne sunt facute in system bass reflex.

Astea sunt argumentele tale? Bold si culoare.

Vorbind de acelasi difuzor mereu:

1. Nu e valabila, depinde f mult de difuzor, intelegand ca prin raspuns mai bun tu te referi la extensia in banda.

Ex un Eminence alpha 15 nu va cobora in reflex mai mult ca intr-o incinta inchisa.

2. SPL mai mare doar in jurul frecventei de acord dar si asta depinde de difuzor.

Contributia portului este foarte limitata in banda.

3. Sa spui ca energia din interiorul cutiei iese afara prin port si gata este o simplificare extraordinara. In realitate lucrurile nu se intampla asa. La frecvente joase acea presiune la care faci tu referire reprezinta principiul de functionare a incintei inchise si este extrem de necesara. La frecventele mai mari exista metode simple pentru a atenua efectul undelor din interior. Material fonoabsorbant iti zice ceva? La frecvente mari fenomenul e prezent si la bass reflex.

4. Aici argumentul adus arata ca nu ai dreptate. Acelasi lucru se intampla si la bass reflex numai ca la incinta inchisa din interiorul cutiei tu apesi cu aceasi forta pe toti peretii.

5. La asta ar trebui sa te ignor. argumentul tau este ca numai la bass reflex difuzoarele au racire pe spate.

In plus afla ca un difuzor in incinta inchisa va avea excursie mai mare a bobinei ca in bass reflex.

Link spre comentariu

Lucaionut, nu avantajele incintei dicteaza ceea ce spui tu: "Probabil de-asta 95% din boxele moderne sunt facute in system bass reflex."

Ci economia de consum. Adica se cere mult si ieftin.

Dupa explicatiile lui Yoshiro nu mai am ce sa completez. Doar sa-i multumesc pentru lamuriri.

Link spre comentariu

Lucaionut, nu avantajele incintei dicteaza ceea ce spui tu: "Probabil de-asta 95% din boxele moderne sunt facute in system bass reflex."

Ci economia de consum. Adica se cere mult si ieftin.

Hmmmm :nas: :nas: :nas:

Oare de ce toate boxele de top gen Wilson Audio Maxx 2 (28.000 €), Sonus Faber Stradivari (45,000$) , GENELEC 1035B (26.499 €) sunt pe bass reflex ? Chiar si marea majorritate a difuzoarelor de top sunt facute pt bass reflex.

Link spre comentariu

Ce spui tu nu-i un argument, si eu iti pot da exemple de boxe mult mai scumpe care sunt incinta inchisa sau horn. Daca vrei sa intelegi, bine. Daca nu, eu nu am de gand sa duc discutia la nesfarsit si, mai ales, nu tin sa am ultimul cuvant. Doar ti-am atras atentia ca esti pe un drum gresit.

Link spre comentariu

Nimeni nu-si doreste sa aiba ultimul cuvant intr-o discutie inegala cu " anumiti " habarnisti care au creierul odihnit...pacat de poluarea forumului cu elucubratiile acestui semianalfabet , elevul lui @guru ZAL , conform propriilor sale declaratii dupa intalnirile " emotionale " din talciocul bucurestean .ZAL nu are nicio vina , decat ca este primul pe lista sa pe acest forum !!!BR = manele ! Parerea mea ....:)

Link spre comentariu

''Nici o masă fără peşte oceanic'' era o reclamă în timpul RSR.Ptr amatori, precizez că la mine-n listă e un singur laureat pe locul unu, chiar dacă suferă de personalitate multiplă pe forum.

Link spre comentariu

Compresie & Horn = Lipsa de bass Bune pt ascultat muzica gen Lambada :ras: Parerea mea ....

Am Heco PSM 800, comprimate, si pot sa spun ca au bas puternic, coboara destul de mult in frecventa, basul fiind curat, netural, fara prelungire sau sunet de butoi. De multe ori chiar simt nevoia sa il mai atenuez un pic. BR ca orice tip de incinte au avantajele si dezavantajele lor. Pana la urma ``de gustibus...`` S-au impus probabil pentru ca la un moment dat fiind ultima bomba, au dat navala cumparatorii, si cum a spus un coleg de forum, din considerente economice.Pana la urma, folosim ce ne place si ce ne tine buzunarul.
Link spre comentariu

Am Heco PSM 800, comprimate, si pot sa spun ca au bas puternic, coboara destul de mult in frecventa, basul fiind curat, netural, fara prelungire sau sunet de butoi. De multe ori chiar simt nevoia sa il mai atenuez un pic.

Poate astea de la heco l-ea reusit boxele pe compresie si au bass puternic, in schimb fratii lor de la Canton au un bass de ai duci lipsa, ultimu model ascultat este un Canton Quinto 540 cu bass de 30 cm (comprresie) care nici macar nu se apropia cat de cat de niste gunoaie chinezesti JBL E60 cu dif de 20 cm.. Ambele boxe au fost testate pe acelasi amplificator pe direct.
Link spre comentariu

Mai mult ca sigur amplificatorul nu putea sa piloteze acele boxe. Nu-s niste boxe grozave dar numai de bass nu duc lipsa.

Gandeste-te ca nu orice amplificator poate sa "duca" orice boxe pentru ca acestea nu-s nici pe departe o sarcina liniara. Lasa ce scrie in specificatii, sunt facute pentru a vinde.

Si mai ales, mult mai importanta este calitatea sunetului. Degeaba JBL-urile fac geamurile sa zbarnaie daca nu poti face diferenta intre doua note de bass. Se pare ca inca esti la inceput. Mai mult NU inseamna mai bine. Inca odata iti spun, esti pe un drum gresit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări