Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe philips 489

Vizitator aurelianr

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Luca

9

• Catalin C.

7

• hpavictor

7

• Yoshiro

3

Top autori în acest subiect

Mai bine te orientezi spre Grundig, Se gasesc tot cam pe la acelasi pret si sunt mai bine construite si foarte probabil tweeterele si medile lor de matase suna mai bine cevat cele de plastic ce le are Philips, singuru avantaj ce lar avea Philips este ca are bass reflex si multe modele de la ei sunt pe 8 ohmi, cei de la grundig nuprea au facut cu bass reflex si pe 8 ohmi.

Niste boxe Grundig BOX 1600a cu bass de 25 cm si 100w rms, sunt la vanzare acum pe ok....ro

Posted Image

Link spre comentariu

singuru avantaj ce lar avea Philips este ca are bass reflex si multe modele de la ei sunt pe 8 ohmi, cei de la grundig nuprea au facut cu bass reflex si pe 8 ohmi

De ce este un avantaj incinta bass-reflex?
Link spre comentariu

Pai doar din boxe cu port de bass reflex se aude acel bas manelistic , care incanta sufletul lautarilor , de asta 99% din lautari au boxe bass reflex . Restul de 1% ( fiind total analfabeti din punct de vedere tehnic ) nu stiu ca de fapt si ei au asemenea boxe...

Link spre comentariu

singuru avantaj ce lar avea Philips este ca are bass reflex si multe modele de la ei sunt pe 8 ohmi, cei de la grundig nuprea au facut cu bass reflex si pe 8 ohmi

De ce este un avantaj incinta bass-reflex?

Din cate stiu eu incintele bass reflex au urmatoarele avantaje net superioare:

1. Raspuns mai bun la frecventele joase.

2. Spl mai mare. (de multe ori si cu 3 db pe aceasi incinta)

3. Distorsiuni mai mici la puteri mai mari datorita presiuni mai mici in interioru cutiei.

4. Vibratii ale cutiei mai mici datorita presiuni mai mici in interioru cutiei.

5. Difuzoru poate primi o putere mai mare (datorita ventilari mai bune si raciri mai bune ce o face datorita cursei mari ale membranei)

Probabil de-asta 95% din boxele moderne sunt facute in system bass reflex.

Link spre comentariu

2. Spl mai mare. (de multe ori si cu 3 db pe aceasi incinta)

3. Distorsiuni mai mici la puteri mai mari datorita presiuni mai mici in interioru cutiei.

4. Vibratii ale cutiei mai mici datorita presiuni mai mici in interioru cutiei.

5. Difuzoru poate primi o putere mai mare (datorita ventilari mai bune si raciri mai bune ce o face datorita cursei mari ale membranei)

Este fals tot ce ai scris mai sus, dar probabil nu vrei decat sa starnesti certuri. Eu iti cer sa argumentezi cele 5 avantaje sau sa faci trimitere la materiale ce suporta cele spuse de tine, sau macar sa introduci anumite conditii initiale care ar satisface cele scrise de tine.

Fraze de genul: "datorita ventilari mai bune si raciri mai bune ce o face datorita cursei mari ale membranei" nu reprezinta un argument. Daca nu poti face trimitere la un material publicat accept si determinari proprii in acest sens.

Link spre comentariu

@Yoshiro Am formulat altfel.

2. Spl mai mare mai ales in jurul frecventei de acord chiar si cu 3 db.

De ce ? Findca foloseste si energia radiata de spatele membranei woofer-ului.

3. Distorsiuni mai mici mai ales la puteri mai mari.

De ce ? Pt ca energia din interioru cutie iese afara si nu se reflectata inapoi in membrana woofer-ului, lucru care provoaca distorsiuni de forma si banda

4. Vibratii ale incintei mai mici.

De ce ? La boxele pe comprese energia acustica ramine in interior si se disipeaza in peretii si in materialul fono-absorbant

5. Acelasi difuzor poate primi o putere mai mare.

De ce ? Datorita ventilari mai bune ce o are difuzoarele moderne cu racire pe spate precum si cursei mari ale bobinei

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări